Yol bilgisayarımın ekran ışığı yanmıyor.Servise sordum ledinin yandığını fakat çok küçük olduğundan değiştirilemediğini söylediler, saatin komple değişmesi gerekiyormuş.Aynı sorunu yaşayan var mı, ne yapabilirim acaba.
aslında gösterge panelini sökebilirseniz led'ini kendiniz değpiştirebilirsiniz. eğer yapamam diyorsanız size bu işlerde çok iyi bir ustayı tavsiye edebilirim. sonuçta led 5 kuruş ama işçilik çok fazla.
eskiden cep telefonlarının ekran ışıklarını değiştirirlerdi. bu renkli ekranlanlar çıkmadan önceydi. aslında iyi bir elektronikçi bu işi kolaylıkla halleder sanırım.
<div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">kesinlikle elektronikçi halleder, hatta beyaz led takar daha güzel görünür isteğe bağlı tabi.
Uzun bir aradan sonra şu saati söküp bir bakayım dedim.Saati söktüm ve arkasındaki küçük ampül yuvalarını fark ettim. Servisin led var değişmez,saat değişmelidediği şey oysa 1.2W lık bir ampülmüş. Hemen alıp kendim değiştirdim.Herhalde servisler böyle küçük şeylerle ilgilenmiyorlar.Neyse bu konuda çözüme kavuştu.Daha mutluyum artık.
O servisler yokmu o servisler bu tür angarya diye tabir edilen işlerle uğraşmıyorlar, git dışarıda ne halt edersen et diyolar, yazıklar olsun göstergenin arkasında ledmi ampülmü olduğunu bilmiyolar daha insanlarda bu adamlara güvenip araba yaptırıyor, ben uzuuuun zamandır servise uğramadım, ustamın gözünü seveyim gözümün önünde tıkır tıkır anlata anlata yapıp veriyo arabamı hemde servisin üçtebir fiyatına
küçük işlerle uğraşmazlar zaten,servise yaptırılcak iş var yaptırılmayacak iş var...Bakımlara ve büyük işlerde servis,ufak tefek işlerde iyi bir usta işi çözer...Ama motora kesinlikle dışardan el sürdürtmem,sadece elektronik ufak tefek işlerde dışarda tanıdığım elektrikçi ustama giderim.Mesela geçen gün korna bağlattım kendi adamıma...