slm arkadaşlar pek yazmıyorum ben ama bugün başımdan geçen bir şeyi anlatayım dedim. 2004 model dizel admirem var 1.5 aydır falan depodaki yakıt otomatiği ses yapıyordu.kendimde motorcuyum ama gemi motoru araştırdım 130 tl falan dediler neyse dedik sonra değiştirrirm ama bu gün yolda kalıdım araç 30 km falan gidiyor gaza yüklenince yakıt kesiyor arıza lamba sı yanıyor neyse bi tamirciye girdim adam söktü baktı bu araçlarda bu hep oluyor depoda sorun var demezmi çıkartı pompanın süzgeci dolu resmen balçık feleskekem benim gibi otomatiği arızalı arkadaşlar var ise zannetmesinlerki otomatik arızalı depodaki boya dökülüyor artık bi ara depo sökülüp temizlenecek inşallah bu arada araştırdım bir kaç arkadaşa sordum kia ların jeepleinde ve santafeelerde aynı sorun varmış bizim araçlara özel değil yani içim ferahladı koca hyundai fabrikası epoksi boya yapmayı bilmiyor yani Düzenleyen : demirhan
Suçlu bulunduğuna göre mesele yok.....bu arada dizel araçların hepsi için geçerlidir bu zira dizel terleme yapar ve buharı zarar verir..hatta dizel araçların şamandıraları bu nedenla daha çabuk bozulur...
euro disel kullanmadığın zaman depodaki oluşan parçalar pompaları doldruyomuş sonra araba kesiliyormuş
hyundai fabrikasına yazdım bakalım ne diyecekler enkısa sürede size dönecez diyorlar ama ne biçim fabrikasınız depo boyası bile yapamıyorsunuz ,kapatın fabrikayı dedim muhtemelen geri aramazlar yada arayıp siz normal mazot kullanmışınız biz euro dizele göre yaptık derler bakalım görecez Düzenleyen : demirhan
bende bu tip sıkıntılar yaşayanları okumuştum başka forumlarda ama merak ettiğim acaba eurodizel kullanınca yapmıyorya ucuz dizelde mi yapıyor veya hertürlü boya çıkıyor da ucuz dizel daha mı çabuk çıkarıyor
Zannetmiyorum, neticede dizel su yapan bir madde, belki euro dizel bu konuda daha iyidir ama neticede terleme yapacaktır, ayrıca epoksi boya çok pahalı bir ürün, kolay kolay kimsenin kullanacağını zannetmiyorum... hele'ki fiyatları sınırda olan araçlarda. Düzenleyen : Coşkun Uçar
hayır,admirede kullanılan boya zamanla kalkıp tıkama yapıyor,yani boyanın kalitesiz veya iyi yapılmamış olmasından kaynaklanıyor.bunun mazotla alakası yok ama tabiki eurodisel kullanmak gerekiyor. niye era dizelde böyle bir sorun yok? Düzenleyen : hyundaı_era_06
demekki era yı yaparken uyanmışlar boyanın döküldüğüne kaliteli boya kullanmışlar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Bu assan denilen firmanın bir an önce değişmesi,distiribütörlüğün başka bir firmaya verilmesi biz kullanıcılar için en iyi müjde olacaktır.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Düzenleyen : hyundaı_era_06
Aynı olay benimde başıma geldi depo fulldü çeyrege düşünce stop ettş şamandırayı söktük Filtre pislik dolmuş usta deponun boyası atmış değişmesi laım dedi. Sorunu çözen varmı ? Temizlenmelimi yoksa yeni depo alıp takmalımı Yeni depo satan yere sordum yeniside boyalı dedi.