Tavanda kuş pisliği lekeleri var... http://img171.imageshack.us/img171/2061/16072012074.jpg Pek sıkıntı yokmuş...
haziran 2009'da 44bin km 2.el aldık... araç temiz, iyi dedi ustalar aldık. dedikleri gibi çıktı... Araç fabrikadan nasıl çıkmışsa bize öyle vermişler. 2003 aralık üretimi orijinal lastikleri, hala akrabamın dükkanında duruyor , orijinal bujileri, polen filtresi değişti. polen filtresinin olukları dolmuş taşmış, simsiyah olmuş. fabrikasyon triger ve kayışları yeni değişti, hepsi çatlamaya başlamış... sol ön çamurluk boya, sol ön kapı sacı düzeltme ve boya, sol arka kapı bant altı boyalı, sol arka çamurluk boyalı. sağ arka çamurluk çizgi altı boyalı (bu bende oldu, komşu park halinde sürttü) , sağ arka kapı yüzeysel boya. araçta değişen yok... varsa belki sol ön çamurluk olabilir. eski sahibi de bayan imiş. izmir şehir içinde kullanmış. sanırım bol bol sürttürmüş aracı :RpS_sad:
her ne kadar kaportacı olmasam da bana normal gibi geldi. kuş moku izlerinden ben de muzdaribim feci halde, önceki sahibi hiç dikkat etmemiş.
Ben de öyle düşündüm, ama çıta altı ve bagaj kapağı fitilleri bana normal gelmedi... reno toros filan değil, 2004te yapılmış aracın boyası 8yılda böyle olacaksa...
geçmiş olsun lekeler kuş pisliğindense normal yani sizin hatanız ama bagaj olukları içler acısı, bakımsız sanırım araç gerçi öyle bile olsa paslanmaması lazımdı bu kadar... assan üretimi bir araç olduğu için normal bile diyebiliriz!! bence fitilleri çıkartın iyice bagajı içini dışını bir kontrol edin ve iyi bir ustaya boyatın yoksa ilerler bu pas, paslanmazlık garantisi bitmiş zaten...bagaj oluklarının, aracı yıkadıktan sonra ve yağmurlu havalardan sonra iyice bir temizlenmesi kurutulması lazım accentlerde bu bölge hassas biraz paslanmaya meyilli..
çatlamalar normal, paslanma anormal, zaten daha önce forumda konuşulmuştu, eraların bagaj fitilllerindeki sıkıntıdan pas görülüyüyor diye. yerli üretim hyundailerin özellikle bagaj kapağı contası civarı dikkatle takip edilmeli bence. aracın çok nemli bir ortamda(izmir) uzun süre kalması da bu görünen paslarda etkili. bu pas size hemen hemen hiçbir sorun açmaz o da başka bir konu. benim getzin kapı içlerinde su tahliyeleri tozdan tıkanmış, nokta nokta ben de pas izleri gördüm kapı sacının içe bakan tarafında.
Boyacım, aracın gözükmeyen kısımlarında sadece astar gibi boya olmasını garipsemişti.. kuş pislikleri benim hatam değil. eski sahibinin hatası... aracı pek önemsemiyorum. yeteri kadar boyalı yeri var, oraları boyatsam bu sefer kazalı muamelesi görecek gerek yok. bana şu anda 1yıl daha masraf çıkarmasın yeter. Teyp bozuk, onu değiştirmedim, evde boşta duran 2.1 vardı 13,6volt ile çalışıyormuş içindeki dönüştürücüyü söküp araca bağladım süper ses veriyor. arkadaşımlarım begendi
Boya Konusunda Araçlarımızın Eksikleri Diyebilirim Arka Cam Cıtanızın İçinde Bile Paslanmalar Olabilir Ya Öyle Yola Devam Edeceksiniz Yada Boyacınızla Anlaşıp Temizleteceksiniz
Nasıl yaa kaç bin TL'lik arabada yokmu ? :RpS_scared:Kapitalizm değilse ney bu ? (inş. doğru söyledim)