Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire Tail Lh Patlama Problemi

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda citiraga tarafından 30 Ağustos 2021 tarihinde açılan konu

1. citiraga

citiraga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkan Bakan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhaba arkadaşlar aracım 2006 1.3 admire 63kw mpi. Son 1 aydır başlıkta belirttiğim 10A lik sigorta ile ilgili sorun yaşıyorum. Tail LH sigortam sürekli patlıyor. Sigortayı değiştirdiğimde 1-3 gün arası sorunsuz kullanıyorum (bazen de aynı gün patlayabiliyor). konu ile ilgili güvendiğim bir oto elektrikçiye aracımı götürdüm ve birkaç sıyrık kablo varmış onları izole ettim dedi fakat yine durum aynı. İşin en kötü tarafı bu sigorta sol park (ön ve arka), sol plaka ışığı, araç içi gösterge ve ön gögüs ışıklarını da kontrol ediyor. yani sigorta patladığında akşam aracı kullanmak inanılmaz sıkıntı oluyor. Ne kadar hızla gittiğimi, harareti vs hiçbir şeyi göremiyorum. Az çok tamirat işlerinden anlıyorum aracımın motor yağını, balatalarını, bütün filtrelerini, bujileri vs kendim değiştiririm. Geçenlerde supap kapağının contasını bile kendim değiştirdim. Deneyimli arkadaşlardan sorunum ile ilgili tavsiye almak adına konuyu açtım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, sigortayı takın ve alakalı bütün parçalara ve tesisatlarına sigorta atana kadar elinizle vurun. ancak bu şekilde bulabilirsiniz.

3. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kablolardan biri sıyrılmış ve şasiye değerse sigortayı attırır. Mesela ışıklar açıkken patliyorsa mantıken ışığın tesisattan olabilir.

4. citiraga

citiraga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkan Bakan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    dediğinizi yaptım ama sonuç alamadım. Sol tarafta bulunan ön ve arka park ışıklarının kablolarına , sol plaka aydınlatmaya giden kablolara sürekli karıştırdım ama o anlarda atmadı sigorta. Tail Lh nin tam olarak hangi ekipmanlara enerji sağladığını bilmiyorum açıkçası başka bir yerden bence çünkü bu denediğim 3 ışığın kablolarını kurcalarken patlamadı hiç sigorta.

5. citiraga

citiraga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkan Bakan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    ilk ondan diye düşündüm bende ama bulamadım daha sonra dediğim gibi oto elektrikçiye götürdüm aracı. O da bakmış bulamamış sonra teybin bağlı olduğu ön konsolu sökmüş ve sıyrık 2 tane kablo görmüş izole etmiş ama sorun devam ediyor.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    202. sayfada detayları var : https://www.hyundaiclubtr.com/upload/pdf/accent_admire.pdf

Aydınlatma lambaları, arka sol lamba grubu, plaka lambası. bunları kontrol etmelisiniz.

erenuzel41 bunu beğendi.
  7. citiraga

citiraga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkan Bakan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim tekrardan kontrol etmekten başka bir seçenek yok gibi.

Bu Sayfayı Paylaş