arkadaşlar aracım 1.5 2005 admire crdı son 1 aydır arabayı stop ettikten sonra yaklaşık 5 saniye boyunca didddddddd diye tok bir ses çıkıyor ve sonra kayboluyor ama bu ses sanki çalışan bir şey stop ediyormuş gibi ses yapıyor. motor sıcak yada soğuk fark etmiyor.. ne olabilir acaba yardımlarınızı alabilir miyim..
aslında bende aynı düşüncedeyim ses arkadan geliyor gibi eğer mazot pompası ise ne yapmak gerek kardeşim..
Mazot pompası sesi Vınnn gibi bişi ses değilmiydi ya... Ha birde eğer varsa otomatik anten sesi' de olabilir...
bende aynı araçtan daha önce kullanmıştım. Öyle bir ses aklımda kalmış demekki. Onun için sordum pompadan olabilir mi diye. Benim hatırladığım kadarıyla ses o kadar uzun sürmüyordu. 1-2 sn kadardı. Pompa kendini kapatıyor vs. olabilir. Konuya hakim arkadaşlar mutlaka yorum yapar. Normal sürüş esnasında aracında herhangi bir ötme sesi varmı? Bu admire dizellerde depo içi kaplama boyasının soyulup depo içi filtreyi tıkaması gibi bir kronik sorunu vardı. Eğer böyle bir durum varsa 5 sn boyunca ötme yapıyor olabilir.
evet tilkikral anten sesi de olabilir. arkada çünkü anten. bence bi kontrol edin eğer anten değilse depo içi filtre ve pompaya bir baktırın derim.
otomatik anten fişini çıkardım sevmedim otomatik açılıp kapatma sesini filtreyi temizlersem ses geçer mi acaba
filtreyi temizlersen büyük ihtimalle geçer. ayrıca filtreyi servise sor. bu sorun için yüzey alanı genişletilmiş yeni tip filtre ile değiştiriliyordu orjinal olanı. aracınızın şase numarasından kontrol ettirin belki ücretsiz bile değiştirebilirsiniz. Ücretsiz olmazsa fiyatı 100 TL civarı olması lazım. örnek olarak benim aracımda filtre tıkandığı zaman araç çalışırken vııınnn sesi/ötme sesi sürekliydi. filtre temizlenince ses kesilmişti. Bir süre sonra ses tekrar başladı, filtre yine tıkanmıştı ve bu sefer ücretsiz yeni tip filtre takılmıştı.
dün akşam mazot pompasını söktüm ancak depo temizdi ve elek süzgeç tertemizdi ses oradan gelmiyormuş bugun fark ettim ön kaput sağ taraftan hava akış siyah iki tane parça var oralardan geliyor ses.. çözümü ne olsa acep..
o zaman bir video çekebilirsen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilir diye düşünüyorum.