Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire Sony Teyp Takma Tecrübelerim...

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda useryok tarafından 28 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Arkadaşlar,

Haftasonu 2004 Admire aracıma Sony Teyp alıp takmaya karar verdim. Elektronik bilgim olduğu için kendim takayım dedim. Montajla ilgili yaşadığım sıkıntı ve tecrübeleri yazayım dedim. Sony GT-44U teyp aldım. ( Klasik Sony hastalığı var :) )

- Teybin kendi çerçeve kasası aracın yuvasına olmuyor. O yüzden orjinal teybin üzerindeki kulakları çıkarıp Sony teybe taktım. Orjinal teybin üzerindeki vidalar uymuyor. Ben de bilgisayarların Power Supply fan vidalarından buldum onlar tam uydu. Ancak ilk taktığım vida delikleri uymadı. Konsolu oturtunca teyp geride kaldı. Sonra kulakları bir arkadaki vida yerlerine taktım. Bu sefer de biraz önde kaldı.
    - Orjinal teybin soketini kabloları keserek komple çıkardım. Soketin kablo sıralamasını forumdan aldığım resimdeki sıralamaya göre not aldım. Sony teybin kablolarını da montaj klavuzundan not aldım. Eşleştirip lehimledim. Aracın aydınlatma + ve - uçları kullanılmıyor. Onları bantlayıp boşta bıraktım. Kontağı kapattığımda teyp de kapanıyor. Anten kapanıyor. Kontağı açtığımda teyp stand by moduna geçiyor, anten açılmıyor. Teybi açtığımda anten açılıyor.
    - Ancak kontağı kapatıp açtığımda teybin hafızasının silindiğini farkettim. Farketmem biraz geç olduğu için müdahale edemedim. Müsait bir zamanda yapacağım. Malum konsolu çıkarmak biraz zahmetli. SOrun da şuradan kaynaklanıyor sanırım. Aracın Akü ve ACC kabloları var. Teybin üzerinde de Kırmızı + ve Sarı ACC uçları var. Ben bunların bağlantısını Akü - Kırmızı + ve ACC - Sarı ACC diye yapmıştım. Bunları çapraz bağlayacağım sanırım.

Teybin tam oturması konusunda firik verebilecek bir arkadaş var mı. Hafıza sorunu ile ilgili de yanlış mı düşünüyorum...

2. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu arada konu açmadaki sorunları çözdükleri için forum yöneticilerine teşekkür ediyorum.

3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    fotoğrafı olsa daha iyi olurdu. teybin oturması konusunda orjinal teybin kulaklarına yeni vida delikleri açıp o şekilde monte edilebilir sanırım.

4. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam valla hiç aklıma gelmedi aşamaları fotoğraflamak. Ama bitmiş halini çekebilirim. Ayrıca kabloları değiştirmek için açacağım zaman resimlerini çekerim.

Vida yeri açmak aklıma geldi ama metal talaşlar teybin içine gireceği için yapmadım...

5. useryok

useryok Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar,

Hyundaki aracına Sony teyp takmak isteyenler için bir bilgi daha vereyim. Kontak ve Akü kablolarını çapraz bağlamanız gerekiyor. Yani Araç Akü - Teyp Sarı ve Araç Kontak (ACC) - Teyp Kırmızı olacak şekilde. Böyle yaptığınızda teybin hafızası silinmiyor ve kontağı kapattığınızda teyp de kapanıyor...

Bir de teyp biraz önde duruyor. Teyp deki iki vida yerinin tam ortasında bir vida yeri olması gerekiyor. Ama fazla da sırıtmıyor...

6. ghostdrive

ghostdrive Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ilkay maden
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhaba arkadaşlar daha önce üyeliğim bulunuyordu fakat şifresini unuttuğumdan yenilemede yapamadım belirtmiş olduğunuz sıkıntıyı bende daha önce yaşadım teyp değiştirme işleminde. teyp kasnaklara tam oturmadığından orjınal teypin kulaklarını değiştireceğim teype takarak sadece havada olacak şekilde vidalardan sağlam tutturdum biraz zarar ve zedeleme oldu fakat ön konsol kapattığından dolayı aşırı bir problem değildi. teypı taktıktan sonra ön konsolu takmadım tam tersi kabloları ayarlayarak ilk önce teybi ön konsoldaki kasnaktan soktum ve kasnağa hemen hemen sıkı bi biçimde sabitlendi daha sonra ön konsol açık iken arkadan kabloları taktım. yani anlıcağınız şuanda teyp boşta sadece kasnakta takılı durumda bulunmakta vidalı değil ve uzun süredir kullanıyorum herhangi bir sorunda yaşamadım.. ama çok uğraştırdı saygılar....

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Teybi açınca antenin açılması güzelmiş yaa bende kontak acılınca anten acılıyor ve kontağı kapatınca teypde kapanmıyor :( sizinki çok güzelmiş yaa

Bu Sayfayı Paylaş