Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim. Aracım Hyundai Accent Admire 2005 model 1.3 Benzin & LPG Yakın zamanda (2 hafta önce) izmir özdere taraflarına tatile gittim. Bursa'dan İzmire tam girdiğim anda aracımın haraleti yükselmeye başladı ve hemen BP istasyonu yakın diye dinlenme moduna girdim, su soğuyunca yedek su deposundan suyu çekmesi gerekirken suyu taşırmış. Radyatör kapağını açınca da radyatör'de su kalmamış yaklaşık 1,5 litre gibi su doldurdum yoluma devam ettim. Tatil dönüşü yine aynı olayı yaşadım malesef. O şekilde evime geldim gelir gelmez sanayiden HKT marka 0.9 bar radyatör kapağı aldım ama o da aynısı. Böyle bir problemle karşılaşan arkadaşımız varmı sorunu çözebilen.
merhaba, sistemde kaçak varsa kapak çalışmaz. özellikle vakum kısmında kaçağın olduğu yerden hava alır, yedek depodan su çekmez.
kapak çift yönlü çalışır, yani hem sistem basıncını düşürür, hem de soğuduğunda oluşan vakumla yedek depodan su çeker. sizin sorununuz su kaçağı, bütün hortum ve kelepçeleri kontrol etmelisiniz. yaşı itibariyle alt ve üst radyatör hortumlarını ve termostatınızı orijinal ile değiştirmelisiniz.
LPG Su hortumları dahil, devirdaim metal boru dahil değiştirdim değişmeyen tek termostat. Oda çalışıyor aslında değiştirelim mi termostatı radyatör dahi değişti.
Bu kelepçelerin yanında orjinal kelepçeleri var. Acaba conta yanık olabilir mi? Gerçi yağa su karışmıyor çok şükür. Onunla alakalı bir problem olabilir mi
Antifirizinizi ne sıklıkla değiştiriyorsunuz.Uzun süre değişim olmadı ve yeni antifiriz eklendi ise sistemde kacaklara neden olabiliyor.Birde radyatör kapaginizi mutlaka servisten orijinal alın.Diger kapaklar ile arasında ciddi işlevsellik farkı var.Mutlaka orijinal kullanın.
Antifiriz 6 ayda bir yeniliyorum mutlaka ama radyatör kapağını kore yedek parçacıdan temin ettim 90 TL HKT marka 0.9 bar
Basit bir conta testi yapmanızı tavsiye ederim. Soğuk motorda radyatör kapağı açın, gaza yüklenmeden fokurdama var mı bakmak lazım. N11 de sallama çay gibi kimyasal test de var. Eğer conta sağlam ise kaça da yok ise doğruca en yakın servise gidip orjinal kısa tip termostat ve yine kısa tip orijinal 0.9 kapak almalısınız. Bizim arabalarda suyun deydiği yerler orjinal olması lazım.
Pek güvenmemenizi öneririm.Yetkili servisten tedarik edin.Ramazan bayramında değiştirmiştim bende.230TL fiyatı vardı.Bayram dönüşü otobanda sıkıştırınca hararet oynadı.Degistirince kapağı sorun kalmadı.Degismisken termostat da yenileyin mis gibi olsun bence.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kurban bayramı nedeni ile heryer haliyle kapalı. Açılır açılmaz direkt olarak termostat ve orjinal radyatör kapağı alacağım. Bu şekilde bir de deneyelim. Su'da fokurdama yok çok şükür. Yağ'a su karışma v.b. durumlar yok.
Arkadaşlar bu aralar çok vakit bulamadım foruma girebilmek için. Bu su problemi çok canımı sıkmaya başladı ve bende en son çare olarak silindir kapak contasını değiştirmeye ve genel bakım yapmaya karar verdim. Resimleri sizinle de paylaşmak istiyorum. Şuan henüz toparlamadım üst blok taşlamaya verdim bugün. Direkt Albüme ulaşmak için: https://flic.kr/s/aHBqjAMvmk (Resimleri Flickr, Yahoo Sunucularında barındırıyorum.) Sonuçları sizinle paylaşıcağım ayrıca Yukarıda ki bıraktığım linkten diğer ekleyeceğim resimleri de görebilirsiniz. Hepsini foruma ekleyemicem. İyi forumlar dilerim.