Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire LX 1,3 OV İçin sorularım var.

'Accent Forum - Club' forumunda kaan20 tarafından 16 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Herkese merhabalar. Belli bi süredir forumu takip ediyorum.
    Sağ ön paspas altında biriken su sorununu forum sayesinde çözdüm. Teşekkürler.

Aracı 2.el olarak 2009 Temmuz gibi aldık(araç 2004 model). Herhangi masrafı yok uzun süre binersiniz dediler öyle de oldu. şu ana kadar sadece Fren hidroliği eksildiği için servise gittim sağolsunlar ücretsiz eklediler sorun çözüldü. Araç olduğu gibi orijinal sadece ekranlı park sensörü var.

Ama araç bakım yüzü görmedi. 49bin km de. 50bin de yağ değişimi olacak yanlış hatırlamıyorsam.
    Araç kış aylarında kullanılmıyor. aylık 100km gitmez. Yazın çok kullanılacak gibi duruyor. Yazın aracı serviste köklü bir bakım mı yaptırayım yoksa sanayide mi hallettireyim. Sanayide tanıdık var düzgün usta bulurum.

Araç için başka neyin değişimi olur bilmem kart filan da yok. Usta şoför de değilim anlayamıyor sorun olup olmadığını da..

Yazın yağ ve lastik değişimi olacak. Lastikle beraber rot balans yaptırmam gerekiyor sanırım.

Sağ far hafif aşağı bakıyor. Nasıl düzeltirim bilmiyorum ama bi kaç kişi elinle oynarak halledebilirsin dedi. Sağ farın dışı çizikli gibi soluk duruyor. Bir yerde görmüştüm su zımparası ile düzeltilebiliyormus.

Not: Herkese iyi, kazasız sürüşler dilerim.

Düzenleyen : kaan20

2. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracınız hayırlı olsun yazın köklü bi bakıma sokucaksanız 1 kerede olsa servise gitmekte yarar vardır köklü bakımda;

kayışlar
    triger seti
    yag filtresi
    hava filtresi
    yagı
    buji ve kabloları
    benzin filtresi
    fren bakımlarıvarsa degişicek parçalar

köklü bakımda gerekenler bunlar

sag farı elinizlede oynatarak yapabilirsiniz olmadı vidaların ordan esneterekte yapabilirsiniz onun düzelmesi kolaydır

eyer 100 den sonra titreme yapıyorsa balans ayarı yapılması gerekmektedir

fren yaptıgınızda titreme ve saga sola cekme varsa ön disklerinizde sorun vardır tornalatmayın degiştirin torna fiyatıyla orjinal parça fiyatı birbirine yakındır

sonradan abs takılırmı bilmem ama takılsa bile orjinalı gibi olmaz bu konuda fazla bi bilgim yok bilenler cevaplıcaktır

benim bildiklerim bunlar dahada yardımcı olacak olan arkadaşlar cıkar
    Düzenleyen : Serkan Örnek

3. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    titreme rot ayarsizligindandir diye biliyorum ama yanlisim varsa duzeltin....

4. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    ilk yorumu yapan arkadaşa teşekkürler. Titreme konusunu ben de anlamadım. Servisteki eleman frenlerden dedi rottan demedi.

Şehir içi hız yapılmadığı için titreme olmuyor. Lastik değişimi ile rot balans yaptıracağım ondan sonra servise gitmeyi düşünüyorm. Lastik diş derinliği fena değil ama lastikler çürüme tipinde. lastik patladığında lastikçi aracı şehir içi kullanıyorsan sorun olmaz ama şehir dışı yüksek hızlarda bu lastiklere güvenme dedi.Çünkü lastik ve rot balanstan sonra 130 filan yapar denerim frenlemeyi o zaman rahatça sorun belli oluyor.

ABS konusunda bir kaç yerde de sağlıklı olmayacağını düşünüyorlar.
    Fren sırasında belli bi yere değil ama sağa sola sürekli çekme var yüksek hızda. Sorun varsa tabiki yeniletmek lazım.
    Hava filtresini geçen gün güzelce temizledim. Temiz gözüküyor.

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    yeni araba aldığınız zaman her zaman bi ustaya yada servise götürmekte fayda var..Satan adam ne kadar bakımları yapılmış dese de arabayı satın almadan önce yada aldıktan sonra göstermekte fayda var..Titremerotlardan kaynaklar..Değişmesi gerekiyosa değişir, ayar yapılması gerekiyorsa yapılır..

6. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bakım konusu tamamen bütçenizle alakalı bir durum, seçim sizin. Sonradan takılma ABS konusuna gelirsek tavsiye etmem. Benim aracımda da ABS yok. Sizi temin ederim ki ABS o kadar büyük bir güvenlik önlemi değil. Ancak aracınızı satarken büyük puan kazandırıyor o ayrı mesele.

7. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    bende 130 dan sonra titreme oluyo....

zaten 100 den fazla yukarı çıkmıyorum genelde...

Düzenleyen : ido35

8. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Yorumlar için teşekkürler. Aracı alırken elbette tanıdık bir ustaya götürdüm. O da baktı araba çok temiz KM si de güzel demişti. 2004 model temmuz 2009da 44bin de idi. Güzel araç sorunu yok dedi, bu şekilde aldım. ben de az çok aracın dışından filan anlarım değişen parça, boyalı kısım filan görebilirim dikkat edince. Oto pazarlarında ve galerilerde baya bi vakit geçince kapılıyor bi şeyler ama araç bakımından anlamam.

Uygun bir zamanda Rot'a baktırırım artık.

Ben de hız yapmıyorum zaten aracı sürekli şehir içi kullanıyorum.

Otomatik vites olduğu için bir de Otomatik vites yağı değişimi olabiliyormuş sanırım. 60bin veya 6yılda değişim yapılıyor diyorlar..

9. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    sağa sola çekme yapıyorsa rot-balans ayarlarına baktırmak lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Bugün araci kullandim. benzinin 3,97TL oldugunu görünce delirecektim az kalsin.. amortisörler sanki sertlesmis gibi lastik havalari normal arabada yazanlara göre şişiriyorum ama araç içine çok fazla hissediliyor sarsıntılar. Amortisörlerde belli bi ömür var mı? bilgilendiren olursa çok teşekkürler :)

sol fara bugün baktım sağ fara göre yerine baktım filan. sağ far iyi yerinde oynamiyor filan. sol farın göbeği ufak bi dokunmada bile oynuyor. Anlamadım pek bi şey. Gündüz vakti oldugu için aşağı bakması düzelmiş mi bilmiyorum.

11. evren_Ç

evren_Ç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de 2005 1.3 admire var yağışlı havalarda bazen sağ ön koltuğun orda paspasın altında su birikiyor onu nasıl çözdün sen ben ön cam lastiğinin ordan olduğunu zannediyorum ama yardımcı olursan sevinirim.

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. evren_Ç

evren_Ç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya kardei bir link falan verirmisin ben bulamıyorum o resimli anlatımı yada arama butonuna ne yazmam gerekiyor ?

14. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    30tl verip serviste düzelttirdim. söyleyince hemen biliyorlar zaten. Aslında böyle bir hatanın kronik olması sebebiyle ücretsiz yapılması gerekirdi. yaptıklarını söyleyeyim. Memlekete geldiğimde otogara annem araç ile geldi. Aracın camları içinden kar yağmış gibi olmuş. Çok soguktan sağdaki biriken su buharlaşıp camlarda buz olmuş. bütün camlar buz. ön camda 2avuçluk alandan 5km yolu gelmiş. Ondan sonra canıma tak etti servise gittim.

kaput açıp sağ taraftaki silecek altındaki plastiğin sağ kısmını söküyor. önünüz küçük bir siyah plastik parça kalıyor ve kaporta. motora bakan tarafta boydan boya lastik var. o lastiği ortaya kadar söküp altına çift taraflı 3M bant yapıştırdı. ilk önce iyi tutsun diye saç kurutmaya benzer makine ile ısıttı. sonra sökülen plastiğin 2tane punto gibi siyah şeylerin takıldığı yere de bant yapıştırdı. yani plastik altındaki bütün delikleri 3M çift taraflı bant ile kapattı. sonra söktüğü lastiği üzerindeki tutucuları söküp banda yapıştırdı. delikler bant ile kapandı. sonra siyah plastiği koydu ve 2tane tutucu punto gibi şeyleri taktı. ordaki bantlar delinmiş oldu.

2kere aracın üstüne kar yağdı. 3-5 kere de yağmur yağdı. Su girişi olmadı.
    Ayrıca serviste beyfendi lütfen üst katta bekleyiniz, burada bulunamazsınız diyen bir ustaya gıcık oldum. diğer ustaya buraya girmem de bir sakınca var mı dediğimde yok demişti. ayrıca oraya yapacakları işlemleri görmek istedim. Yetkili servisi kınadım.

Bu Sayfayı Paylaş