19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire kapı kolu çıta ayna boyama?

'Sohbet' forumunda aretias tarafından 31 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün Coşkun'u aradım, kapı kolu çıtaları ve aynalarımı boyatmak istediğimi söyledim, boyahaneden cafer ustaya bağladılar, Cafer usta boyatmanı tavsiye etmiyorum tazyikli suyla dökülür dedi, plastik astar yapılsa bile orjinal fabrikada boyanmış gibi olmuyor dedi, boyatmak yerine 1.6 admirenin orjinal parçalarıyla değiştir dedi, ama buda bayağı maliyetli olur, bu konuda tercübesi bilgisi olan varmı

2. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    H.sahin abimiz beyaz folyoyla kaplamıştı. isterseniz bi aratın forumda

3. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    okudum o konuyu, ama folyo ne kadar ömrü olur bir yıl, iki yıl güneşten kavrulup çatlayabilir, ayna ve çıtalar tamam ama kapı kolları kaplanmaz folyoyla.

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    boyatmayı bende düsündüm 200_300 tl gibi rakamlar havada ucusunca vazgectim:) bide boyanmıs 1.3 admire gördüm cok kötü boyanmıstı onu öle görünce soğudum boyama işinden..1.6lardaki gibi durmamıstı sonradan boyama işi...

5. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    sonradan boyamayı kimse tavsiye etmiyor zaten. Benimde aklımda vardı ama tavsiyeler üzerine vazgeçtim. ama sadece deneme amaçlı aynaları kaplamayı düşünüyorum

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Adam gibi boyanıcak ve uzun ömürlü olucaksa dediğin tutarları gözden çıkardım ben, ama adam serviste boya uzmanı ve boyatma diyor, o istemezmi servisine para kazandırmayı, bakalım bu hafta içi tekrar uğrayacağım coşkun'a, Cafer ustayla görüşücem yine, olmadı enson çare ya çıkmacıdan 1.6 parçaları kovalıcam, oda olmadı ayna ve çıtaları folyo kaplayıp kapı kollarına yapıştırmalı kromlardan takıcam.

7. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arabayı gösteren bu detaylar, bide benim gibi takıntılı olunca araba sanki eksik gibi geliyo şimdi bana :) kafama taktımya yapana kadar içim içimi yer benim.

8. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Allahtan benim araç siyah fazla fark edilmiyo uzaktan gövde rengi olmayanlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifYoksa bende aynen sizin gibi kafama takınca yapmam gerek o işihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abicm bende senın gibi takıntılıydım yaptırmıstım . hıc bırseyde olmadı. ve solenılen o fıyatlar kadar degil. sen yaptırmak ıstedıgın zman bana haber ver. ve aracı boyanmıs bıl

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    1.6 admirenin orjinal parçaları boyalı mı oluyor? Bu arada kapı kolları,çıtalar ve sanırım en pahalısı aynalar toplamda iyi fiyat eder heralde.

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aracınızın rengi beyaz ise o kadar basit ki!

yapacağınız, 3 kutu sprey boya 60 TL +maskeleme bandı 2-3 TL + selülozik tiner (temizlik için) 2-3 TL gazete kağıdı + pamuklu temiz bez+
    uygun rüzgarsız mekan.

1500-2000 sulu zımpara.

- 1500-2000 sulu sımpara ile boyanacak yerlerin üstünü bol suda bekletip zımparayı suya batırarak zemini temizleyin.

- boyanacak yerleri maskeleme bandı ve gazete kağıdı aracılıuğı ile mükemmel bir şekilde kapatınız. sadece boyanacak yerler kalmalı.

Sprey boya ile boyanacak yerler,i çıtaları SAĞA SOLA çok seri 30 cm uzaktan el hareketi ile boyayıp 20 dk bekleyin.
    Tekrar aynı hareketle boyayın.
    yani 2-3 kat boya atılacak ve 20-25 dk fasıla verilecek

son kattan sonra en az 2-3 saat rüzgar ve tozdan korunmuş yerde durmalı.

-son olarak sulu 2000 zımpara ve sıvı jel sabun ile karıştırıp boyanmış yerlerin tortu ve kalıntılarını temizleyin. zımparayı sulu kullnamaya riayet edin.
    bol su ile yıkayın.

Geçmiş olsun.

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Geri Dönüşümü Kolay Olması İçin Folyo Yapın Derim

13. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tayfun abi ben memlekette boyattım kapı kolu ayna ve arka çıtada hiçbir sorun yok fakat çıtlar özellikle sol ön(nedenini anlayamadım)dökülüyor benzinliklerdeki makinelerde kesinlikle yıkatma derim fiyat olarakta ben 2 sene önce tandığa 90-100 tl civarı boyatmıştım:)

14. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Al işte adam boyattım dökülüyo diyo, ben değil benzinlikteki makine arabaya daha bir kez fırça vurmadım sadece sünger kışın soğukta bile süngerle araba yıkarım :) fiyat olarak para sorun değil boyacı arkadaşım var zaten istesem para vermedende boyatırım ama döküleceği için başımı ağrıtmak istemiyorum, dökülünce çok çirkin görünüyo çünkü, şimdi ben yarın gidip beyaz folyo alıcam bagaj çıtasını söküp kaplamayı denicem, eğer hoşuma giderse kapı çıtalarını ve aynalarıda kaplıcam, kapı kolları kalıyo onlarıda <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&amp;pid=17657&amp;k_id=273&amp;kn=Accentbu krom kaplamayla halletmeyi düşünüyorum ek olarakta aşağıdaki krom aksesuarlarla desteklemi düşünüyorum :) <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdan

15. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sıfır parça alırsam çok tutar, ama bakalım çıkmacıları kovalıcam bi süre, bulabilirsem ne âla.

Kardeşim ilgin için sağol, sen bu uygulamayı yaptınmı, yani denenmiş bir uygulamamı, sonuçta servisteki ustada su zımparası kullanıyo ve parçaları söküp tabancayla boyuyo işçilik kaliteli yani, ama buna rağmen garanti veremiyo dökülür diyo, bende az çok elim boya işine yatkındır, aracın içinde torpido kolu hava panelleri gösterge çerçeveleri vs. kendim gümüş yaldızla boyadım çok güzel oldu gören hyundainin orjinalinde varmı böyle bişey diyo :) ama iş aracın dışı olunca cesaret edemiyorum çünkü dış etken çok yağmur kar tazyikli su deterjan köpük bunların hepsi boya için tehdit, o yüzden dediğin yapılır çokta güzel olur ama uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.

Düzenleyen : aretias

16. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayna ve çıtalar tamamda kapı kollarını nasıl folyo kaplıcaz? acaba şu komple araç kaplayan yerler yaparmı gerçi o olayda bayağı maliyetli diye duydum.

17. forzabjk_1903

forzabjk_1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    folyoyla cok saglıklı olmaz bence en ıyısını sız dusunun ve yaptırın ama cok yerden fıyat alın ve sokturup yaptırın

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Üstad Elbet Bir Yolu Vardır Tahmini Konuşuyorum Boya Parası İle Aynı Maliyeti Tutar Gibime Geliyor

19. arizek

arizek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bulabilirseniz 1.6 sı olan birinden rütuş boyası bulun derim..

benim de kapı kolumu değiştirmem gerekiyodu ama araç renginde (buz gri) kapı kolu bulamadım.. hepsi siyahtı..
    sonra çıkma bi orjinal kapı kolu buldum.. boyayan arkadaş önce gri bi honda boyası attı, üzerine de inceden benim rütuş boyasından attı.. şimdi hiç farkedilmiyo bile.. dökülme felan da yok..

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    1,6 ların boya kodunu bulması kolay aslında kitapçıkta yazıyor, benimki HL mesela. Geçen gün işyerinin otoparkında bir 307 de gördüm kapı kollarındaki boyanın döküldüğünü ancak alt kısmında astar hiç göremedim. sanırım plastiğe direk atılan boya olduğundan dökülmüştü ve çok çirkin duruyordu.

Bu Sayfayı Paylaş