Arkadaşlar geçen cumartesi 2006 Admirem yolda giderken ters istikamete bi kamyon girdi ve bizde arabayla aniden karşımıza çıkan kamyona çarpmamak için orta reflüje vurduk. Olay sonrasında euro sigortadan yol yardımı aldım.Aracı yetkili servise çektiler ve full kaskom olduğu için kasko firması eksperini gönderdi ve yetkili servis 5000 tl masraf çıkardı. Şimdi eksper fiyat aramasına girdi ve en ucuz nereye yaptırabilirim diye arayışlara başladı ve yetkili servis olmayan bir yerden 3000 tlye anlaştığını (euro sigortanın anlaşmalı çalıştığı) bir yer olduğunu söyledi. Kaskom full ve ben şimdi 5000 tl yetkili servistemi yaptırayım yoksa kaskonun anlaşmalı olduğu özel yeremi yaptırayım. Yetkili servis tabiki iyidir ama aracı satarken kaza değeri az olmasıda önemli sizce ne yapmalıyım ?
Aracın kazalı fotoğraflarını çekin satarken gösterirsiniz yetkili servis her zaman garantili 3000 tlye yapan yerde kullanılacak parçanın kalitesi bile farklı olabilir.
Detayları çok iyi bilmiyorum ama yeni düzenlemeyle, artık araba yetkili serviste yapılsa dahi illa orjinal parça kullanılacak anlamına gelmiyor. Kasko firmasi muadil parçalar gönderip bunlarıda taktırabiliyor. Genelde yetkili servisteki boya, kaporta bölümlerinin işçilikleri vasattır. Dışarıda birçok usta onlardan daha işler yapabiliyor. Önemli olan bu işi yapacak yerin işçilik düzeyidir.
Yanılmıyosam sigorta orjinal parçaları veriyor benim bagaj kapağına çarpmışlardı sigorta yeni kapak getirtti kolinin üstünde Genuıne Parts yazıyodu Hyundaı logoluydu ama serviste yaptırmak mantıklı olur bence fiyat yüksek gelebilir ama yarın öbürgün satarken sorun yaşamassınız Geçmiş Olsun..
yeni yasanın sonuçları sanırım bunlar. sigorta şirketi kendi anlaşmalı servisinde yaptırıyor. bana kalırsa sizin için pek birşey değişmez. yetkili servise hasar sonucu 3 defa iş yaptırdım. hepsinde bir hata çıktı. birinde boyayı hatalı yapmışlardı. sanayideki en dandik yer bile o kadar kötü boyayamaz. başka birinde tampon civatalarını yanlış sıkmışlardı. başka birinde de yumurta kasa farı için beni fazladan 3 hafta bekletmişti yetkili servis. düşünün ki yetkili servis yumurta kasa farı bulamıyor. dışarıda kaskocuların anlaşmalı olduğu servislerin bazıları gayet güzel iş yapıyor. bir de şöyle bir durum var, tramer kayıtlarında 5000 tl yerine 3000 tl hasar kaydı görünmesi sizin için daha iyi olur. geçmiş olsun, inşallah çabucak çözersiniz sorunu.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Aracımı yetkili servise verdim hayırlısı bakalım inş. tez zamanda hallederler süreci uzatmazlar.
Geçmiş olsun bende ayın 5 inde yaptım Götürdüğüm yer 4000 dedi, sigortacı 1600 e anlaşmalı yerimize götürelim dedi Kendi götürdüğüm yerde yaptırmak istersem nolacak dedim, 1600 veririm dosyayı kapatırım dedi Hukuki süreç gerekiyor sanırım uğraşmak istemedim (sigortacının yeri güven verdi ama )