Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire Dizel önerir misiniz?

'Accent Forum - Club' forumunda Halil tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    97 Accentimi değiştireceğim, Admire CRDI düşünüyorum. mümkünse yorumunuzu yazar mısınız, özellikle de dizel admire sahipleri,
    yakıt, hızlanma, ara hızlanma, bakım masrafları...
    mesela turbo hangi devirde devreye giriyor?
    motor gürültüsü ne seviyede?

2. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel arabalara karşı nedense önyargım vardır.

mazotla çalışan araba halen çok garip gelmekte bana :) eski kamyonları hatrlarım

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    artık dizel motorlar senin hatırladığın kamyonlar gibi değil...

admire dizel olabilir(3 silindir 82 hp)ama motor sesi fazladır,yakıtıda era dizele göre biraz fazladır.

eğer bütçeni ayarlayabilirsen era dizel al,motor sesi az, gücü ve yakıtı daha iyi..

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    admire modeli sanırım artık sıfırı çıkmadığı için fiyatları biraz daha uygun. o nedenle admire modelini almak istiyorum. aslında para durumu iyi olursa sıfır era dizel bile alınır.
    bir de yakıt zaten düşük diye biliyorum. milenyum kasa dizel de aynı motor kullanılıyor sanırım, onun test tüketimi 5.6 litreydi. admire şehir içinde 7 bile tüketse yine de avantajlıdır. yani eranın tüketiminin daha az olması çok etkilemez.
    bakım masrafları konusunda yorumu/bilgisi olan var mı?

5. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba
    düşük kilometreli bulabiliyorsanız 50000 civarı alınır ama eğer 50000 km üstünde dizel bulursanız yanaşmamanızı tavsiye ederim .Bakım masraflarından ziyade parçaları benzinli araçlara göre hayli pahalı .İyi günler...

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tabi sen bilirsin,daha önce bindiysen bişey diyemem,bakım masrafları falan seni üzmez ama motor sesi ve motor gücü tatmin etmeyebilir. sıfır olmasada ikinci el dizel eralarada bak derim.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

7. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Açıkçası ben tavsiye etmem Admire dizeli..Era dizel olabilir..Admiredeki motor çok eski teknoloji 1.5 motordan 82 hp ve 3 silindir..Ayrıca aşırı gürültülü..İlla Admire düşünüyorsan 1.6 + LPG derim..

8. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben de aracımı değiştirirken dizel admiraları düşünmüştüm.çorlu bayiinde 2.ellere bakarken dışarda duran ve motoru söküldüğü için ön tarafı fazla yüksek duran dizel admira düşüncemi değiştirdi.aracın moturu sökmüşler .dizel admiralardan çok memnun olan arkadaşlarımda vardır muhakkak. ama 1.3 benzinli motor sorunsuz çalışan bir makina. 1.6 ise felaket gider.

9. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim aracım şu an istanbul şehir içinde kilometrede 170 kuruş yani 7lt/100km yakıyor.

hızlanmasından memnunum şimdiye kadar beni zor durumda bırakmadı. yol tutuşu çok iyi.

konsoldan kapılardan vs tıkırtı problemi yok. (benim arabam 85.000 km de)

yedek parçaları çok uygun heryerde var ve ucuz. bakım masraflarıda ucuz.

turbo 1800 gibi devreye giriyor.

motoru özellikle ısınana kadar çok gürültülü. ısındıktan sonra da 4 silindirli dizel motorlara göre gürültülü çalışıyor.

kronik bir problemi yok. en azından ben duymadım ve başıma da gelmedi.

ben almadan önce taksicilere sormuştum. bakımları düzenli yapıldıktan sonra özellikle motorunun ve turbosunun çok sağlam olduğunu söylemişlerdi. araştırırsanız diğer markalarda çok duyacağınız turbo ve motor ağrızasını accent admire motorunda duymazsınız.

temizini bulursan başın hiç ağrımaz.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    herkese yorumları için teşekkürler, duruma göre mayıs-temmuz arası değiştireceğim arabamı, ikinci el arabada bazen istediğinizi bulmak imkansız oluyor, yani admire diye gidip era da alabilirim.

admire dizelin motorunun çok eski teknoloji olduğunu söylemiş bir arkadaş, ama bence o kadar da eski değil, motor gücü düük ama torku hiç de az değil.

11. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    maddi imkanın varsa tabii ki era dizel daha iyi bir seçim. ben de bütçeme göre admire aldım. almadan önce de çok araştırdım. motor kesinlikle eski teknoloji falan değil her yerinde sensörler var. bu motor 2003 - 2006 arasında satılmış. aksini bilen varsa lütfen ispatlasın...

12. O motorlar 2002 2003 mielnyum kasa accent dizellerdede kullanılmıştır eski teknoloji felan dir diyen iyi sallamış....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : accent1,5gls

13. admirra ve milenyum dizellerin tek kötü yanı biraz fazla ses vermesidir baska hiç bir sorunları yoktur diye biliyorum....

14. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşlar ben bi başlık açmıştım ama kaybolmuş

şeyi sormuştum

Araçtaki ön farların kararması neden olur. Önden bakınca kötü görünüyor

Çözümü yenisinimi almaktır ?

15. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    3 silindirli dizeller problemli diye biliyorum. Alabiliyorsanız eranın dizelini alın..

Düzenleyen : Hoca1677

16. KASIM60

KASIM60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ADMİRA SÖYLENENLER GİBİ BİRAZ SESLİ ÇALIŞIR VE ERAYA GÖRE ÇOK YAKAR.

AMA BANA SORARSAN BEN ERA İLE ADMİRE'I DEĞİŞMEM. KASASI ÇOK HOŞUMA GİDİYOR. ÇOK GÜZEL MODİ KALDIRIYOR. MESELA RESİMDE EKLEMİŞ ARKADAŞ NIGT BLUE.

BİNECEKSEN ADMİRA AL. İMKANIN OLDUKÇADA MODİ YAP...

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    KASIM60 arkadaşım, imzanda cdri 1.6 yazıyor da, 1.5 değil miydi?
    bir de tip olarak admire'ın daha hoş oldugunu ben de düşünüyorum. modifiyeyi de daha iyi kaldırıyor. eski tip sedanlar gibi duruyor, honda civic, corolla tarzı. eranın tipi çok daha modern ama göze batıyor biraz.

18. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Eski teknolojidir arkadaşlar iddia eden benim..Madem yeni teknolojiydi neden Eralarda kullanılmadı..Hangi motor 1.5 motordan 82 üretiyor..Bkz. Kia Cerato 1.5 102 hp..Bu motorun en büyük dezavantajı 3 silindir olmasıdır.Ama motor bloğu sağlamdır turbo kolay kolay arıza çıkarmaz..Tork değeri iyidir.. ;)

19. KASIM60

KASIM60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    EVET YA ŞİMDİ FARKETTİM. YANLIŞLIKLA YAZMIŞIM. TABİİKİ 1,5. BU ARADA BEN BAŞLADIM ARABAYI MODİ APMAYA. ARTIK YAVAŞ YAVAŞ LEGİONUN RESMİNDE DOĞRU GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. HEPTE HAYALİMDİ.

LEGİON ŞU ARABANIN RESMİNİ TAM BOY OLARAK DEĞİŞİK PROFİLLERİ İLE PAYLAŞIRMISIN BİZİMLE RİCA ETSEK.

20. accent2004

accent2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende 2004 modeli var dixel ve şu ana kadar 69 binde almıştım şimdi 78800 falan ama ALLAH a şükür motorundan arıza yapmadı yani performans tork herşey mukemmmel yakıtta bana göre güzel full depo uzun yol 650-700 km arası yeter daha ne olsun bir de sesi bana göre benle konuşuyor gbi süper Maaşallah:D

Bu Sayfayı Paylaş