merhaba arkadaşlar, 2004 1.6 GP admirem var. genel olarak aracımdan memnunum. Ama aracta gelen bazı sesler beni son derece rahatsız ediyor. 1)Aracın arka camından çıt diye ses geliyor. metal saatinizi cama vurunca gelen ses ile aynı. arkapandizotu, yanlardaki plastikleri, bagaj içerisindeki çamurluklara denk gelen plastik kaplamaları da döktüm. ses yapabilecek ne varsa kablo vb. izole ettim. ama camdan gelen sesi gideremedim. sanayide camcıya da gittim. camda boşlama olmadığını sesin camdan gelmeyeceğini söyledi. servis ise aracın 2-3 gün serviste kalması gerektiğini söyledi. ancak ön bir teşhis koyamadılar. 2) aracın kapılarından ya da orta direkten geliğini tahmin ettiğim yay sesi yada lastiklerin kaportaya sürtnmesinden oluşan sese benzer sesler geliyor. düşük hızda (10 km) frene basıp durdururken ya da 1. viteste kalkış yaparken bu sesler geliyor. kapıların döşemelerini söktüm. kilit tellerinin titremesini önleyecek sünger takozla yaptım. ön koltuk altına da baktım. kapı kilitlerini yağlattım ancak sesi kesemedim. bu iki sesi gidermek için tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olacağım. saygılar.
2. olarak bahsettiğiniz ses durdugu yerde frene basıp cekme esnasında oluo o ses bendede ve arkadasımın admiresindede var.ama diğer camdan gelen ses mevcut deil bende
birde emniyet kemerinin olduğu bölgeye bakın benim aracımda emniyet kemerinin metal aksamı böyle bir ses yapıyorda...
1: Üretimden Kaynaklanan Hata Kronik Değil Her Admirde Yok Arka Kolonların Orda Pandizotun Altını Kaldırmak Lazım Metallerde Açıklık Var Araç Esnedimi Birbirine Sürtüp Çıt Diye Bir Ses Yapıyor Açıklıkları Kapatmak İçin Ortalarına Silikon Sıkılmalı Ve Bazen Bu Açıklıklar Direklerin Plastik Aksamı İçinde Bile Olabiliyor .
arka pandizotu twitter bağlamak için sökmüştüm. gözle kontrolde hatalı bir yer görmemiştim. ancak netice alamaz isem tekrar sökerim. bilgi için teşekkür ederim.
arkadaşlar bu arka taraftan gelen ses bendede var özellikle bozuk yolda giderken rahatsız ediyor amortisör sandım değilmiş,arka rotları değiştirdik gene gitmedi bu ses