Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire crdi gaz yemiyor?

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda admire21 tarafından 7 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. admire21

admire21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Orhan Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben diyarbakırdan orhan,sizlerden bi konuda yardım istiyorum.Aracım 2003 admire yeni kasa 1.5 dizel,son birkaç gündür gaz yememeye ve eksozdan beyaz duman atmaya başladı.Bugün sanayiye götürdüm usta mazot filtresini değiştidi turboya baktı ve sonunda bişey bulamadı arada düzelen aracım hiç gaz yemez oldu, yarın merkeze götürmeyi düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsanız çok sevinirim.İyi forumlar herkese.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Muhtemel sorun turbo gibi

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. admire21

admire21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Orhan Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    hocam bazen hiç yemiyor duyduğum kadarıyla turbo belli bir devirden sonra devreye giriyormuş yanlış mı biliyorum acaba?

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Turbo her devirde devrededir. Fakat gucunu hemen hissedemezsiniz gaz yememe ve duman bunlar turbo arizasinin gostergesi. Forumda turbo ile ilgili konular var arastirin daha net bilginiz olur

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Turboyu besleyen hortum ve boruları kontrol ettirmenizi öneririm. Birçok ustanın bunları kontrol etmek aklının ucundan dahi geçmiyor. Benim aracım da hiç gaz yemiyordu. Geç ivmelenme, sıfır turbo hissi ve yüklenmelerde aşırı siyah duman. Hepsinin sebebi, tikalı, 3 santimlik bir boruymuş.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. clubberh

clubberh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende de 2005 admire crdi var. aynı sorun bendede olmuştu yada benzer benim sorunu ustanın saatlerce uğraşmasından sonra egr nin selonoid valfinin bozuk olmasında kaynaklandığı sonucuna ulaştık. Ben selonoin valfi değiştirdim düzeldi. Fakat o kadar masraf yapmadan egr iptali yaparakta kurtarabilirmişiz sonradan öğrendim bunu da. Egr valfinden olduğunu Öğrenmenin yolu egr nin üstünden valfe giden ince hortum var onu çıkarıp çalıştırınca benim araba düzelmişti deneyip sonuca bakabilirsin. Bu arada benim araba gaz yememekle birlikte kömürlü tren gibi duman atıyordu.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. kahraman7

kahraman7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    abcd defg
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim de aynı sorun vardı. Sonunda bugün işinden anlayan bir ustaya rastladım ve sorunumu hallettim elhamdulillah.
    Sorun hava akış sensörünün arızalanmasından kaynaklanıyormuş. Çoğu araçta bu böyleymiş. Arabanın hava akış değerlerini bir gün önce ölçtürmüştüm düşük çıkmıştı. Bugün de sorun ortaya çıkınca istop etmeden ustaları teker teker gezdim. En son gittiğim usta aracı cihaza taktı hava akış sensörü sinyal ulaşmıyor diye arıza göründü. Akışmetreye bağlanan soketin uclarına elektrik gidiyor mu diye teker teker kontrol etti. Bu sağlam dedi hava akış metre değişecek dedi. Parçanın orjinal olması gerektiğini olmazsa randuman vermeyeceğini söyledi ve orjinal sensörü de 280 tl ye kendisi ayarladı. 50 lira da işçilik istedi ve 330 tl ye sorun çözüldü. Yarım saat kırkbeş dakika test sürüşü yaptım. Sorun yokuş aşağılarda ortaya çıkıyordu en yokuş yollarda defalarca denedim inanamadım sorun hallolmuştu elhamdulilllah. Ankara'da aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa ustanın numarasını verebilirim.

8. admire21

admire21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Orhan Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    Bilgi için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi hava akısmetresindeymiş sorun.Benim sorun çözüleli baya zaman oldu Sorunu bulanda Sanayideki usta değil çırağıydı.Baya bi zamanımızı almıştı ortalama 2 gün boyunca tamircileri gezmiştik.Ayni sorunu yaşayan arkadaşlar olursa mutlaka hava akısmetresine baktırsınlar

Bu Sayfayı Paylaş