Dünden beri camı açtığımda mazot kokusu alıyorum, motorda bişey yok, araba hareket halindeyken geliyor sadece, daha öncede olmuştu motoru yıkatınca geçmişti ama motoru bir hafta önce yıkattım pırıl pırıl, aklıma depo kapağı yakıt hattı ve depo üzerindeki şamandıra kapağı geliyor, buralardan bu şekilde yakıt kokusu gelirmi sizce?
Hareket halindeyken geliyorsa sanki ön taraftan geliyormuş hissi verdi bana. motorun maşallahı var temizlik konusunda ama yeniden damlayan/dökülen biryer olabilir. benim araçta vardı mazot damlatıyordu pompadan ama koku vermiyordu.bosch serviste 130 tl ye contasını değiştirmiştik geçen yıl.
Yok kardeşim az önce indim araştırma yaptım, motor pırıl pırıl hala, arabayı çalıştırdım altına yattım, altta akan göçen biyer yok, arka koltuğu söküp şamandıraya baktım, şamandıra vidalarının bitanesi kırıktı benim, ordan deponun üst kısmına mazot atmış arabayı çalıştırınca ısındıkça kokuyo, vidanın başı kopmuştu ucu içeride kalmıştı, nasıl çıkarıcam şimdi onu bilmiyorum, birde bu şamandıranın contası ayrı satılırmı onuda değiştirsem?
İyi bari en azından sorunu bulmuşsun. Kırık vidayı nasıl çıkartırsın emin değilim ama contanın ayrı satılacağını düşünüyorum. Değiştirmekte fayda var elbet
Sabah 7 den beri uğraşıyorum en son o geldi aklıma, şimdi işe gidicem bişey yapamam, müsait bi zamanda halledeceğim inşallah.