ARKADAŞLAR BEN FORUMDA YENİYİM.ADMİRE VE MİLEBYUM KASALARDA BAGAJDAKİ PLASTİĞİN ÇİZİĞİNİ NASIL GİDERE BİLİRİZ ACABA ÇOK ACİLLL :RpS_sad:
plastikteki çizikler pek girerilecek türden değil, ucu kalkmış ise maket bıçağıyla fazlalığı temizleyebilirsiniz. üzerine plastik parlatıcı sürerseniz biraz daha az görünür hale gelebilir ama yine de yenisi gibi olmaz.
biraz zahmetli olur macun+astar+boya+vernik veya astar+boya vernik olmalı ki sağlıklı olsun ama bu bagajda ise onun yerine deri alıp yapıştırın hem kolay hem daha ucuza gelir. ayakkabı malzemecilerinde uygun fiyata bulabilirsiniz. döşemecilerde fiyat yüksek oluyor.
Çok basit bir uygulamadan bahsedeyim. Kendi arabamdaki plastik parçaların çiziklerini kolayca giderdim. Plasti dip adında bir malzeme var. Bir nevi sentetik tinerle eritilen renkli plasti diyelim sprey halinde satılıyor. Çizik olan yerin renginde olan spreyi alın yaklaşık 50 tl ve baya yer kaplar. 4 kat atacaksınız her kat arası 30 dakika kurumaya bırakacaksınız. Yalnız derin çizikleri macun doldurup kuruyunca zımparalamakta fayda var ama ince kılcal çiziklere gerek yok. Ve sonra aynı renkte kat kat atılan plastik sıvı ile hem esnek hem ilerde sıcaktan gevremeyen kırılmayan araç plastik parçalarınız olsun. Ben tüm göğüsteki parçaları yapıştırdım konsol üstü siyah göstergelerin çerçevesi giri kapı kolları giri teyp-kalorifer çerçevesi gri, vitesin ve el freninin olduğu plastik parçaları ise gri-siyah kombine ettim çok şık oldu. Zaten tüm herşey bitsin forumda resimlerle konu aççacağım.
plasdi-tip e para vermeyin, yakın arkadaşım denedi başta güzel görünüyor ama dokunmaya gelmiyor dayanıksız bir ürün, bagajda 10 kat da atsan yine bozulacak. youtube daki videoların şaşalı gösterdiğine bakmayın.