Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire 2006 model 1.3 İçeri Yol ve Ses Alma Sorunu

'Accent Forum - Club' forumunda Cherax tarafından 5 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. Cherax

Cherax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Merhaba arkaaşlar ;
    Form sayfasını yeni gördüm ve üye oldum.yaklaşık 1 ay önce hyundai admire 1,3 2006 model beyaz bir araba aldım.daha önce bu arabaya iç binmemiştim.Aracımı 70-90 arasında 4.viteste (vites farketmiyor) yol sesini lastik sesini birde motor sesini direk içeriye veriyor.rahatsız olmamak mümkün değil bu sesten.Sordugumda bu ses normal dediler fazla bişi bekleme bu arabalardan şahinin klimalısı dediler.Acaba başka admiresi olan arkadaşların araçlarındanda bu denli ses geliyormu.
    not: 4.vites 50-60 arası ses rahatsız etmiyor.70 ten sonra çıktımı işler değişiyor.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    aracınızda sıkıntı yok. b segmenti o model bir araç için oldukça normal bir durum. forumda ses yalıtımı konuları bolca mevcut, onları inceleyip arkadaşlar gibi ses yalıtımı yapıp keyfinize bakabilirsiniz.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Cherax

Cherax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    teşekkür ederim.hoşbulduk.daha önce babamın aracı 2003 honda civic otm. kullanıyordum o arabandan buna binince olmuş olabilir.neyseki aracımda bişi yokmuş o haberi duymak sevindirici oldu tabi alttakımcıya gösterir ön düzen ayarlarını vs gibi şeyleride yaptırınca dahada azalır diye umuyorum aracın içine aldıgı ses....yalıtım yapmaya gerek yok ne yapalım mecbur bineriz arabaya , ses dışında şikayet ettiğim birşey yok çok rahat bir araba özellikle amartisörleri çok hosuma gitti iç malzeme kaliteside çok hoşuma gitti ve bir çok araba kullandım hyundai dışında en çok pejonun vitesleri hoşuma gidiyordu ama admireye binince vites değiştirmek bu kadar zevkli olmamıştı.verdiğim paraya değidi sanırsam çok sevdim birde arkadaşlar bana mı öyle geliyor bilmem ama 1.3 motor olmasına ragmen arabanın 2500 devirden sonra hızlanması süper birşey sanki 1.6-1.8 araca binmişim hissini dogrutuyor resmen koltuga yapıştırıyor 1.3 motor arabadan bu performansı aldıgıma inanamıyorum..

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    1,3 diye geçiyor ama 1341 cc yani neredeyse 1.4 geçecekmiş. birçok markanın 12.. cc leri gibi değil.

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    2500 devirden sonra motor sesini bi hayli fazla alıyor ama gecen gün arkadasın ford connecti ile bi yerlere gidip geldikten sonra artık 2500 devirden sonraki ses hiç rahatsız etmez oldu :)

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    HAyırlı olsun.

Hangi akla hizmetle ŞAhinin klimalısı demişlerse halt etmişler.O zaman LOGAN a binmemişler.
    12V 85 HP 1200 KG lık bir Admire niz var. 14" jant Virajları kabul edilebilirliğin üzerinde performanslı,
    Teknolojik donanımı fazla arıza oranı minimum yakıt sarfiyatı ekonomik bir araç. Servis yada usta ile sadece PERİYODİK bakımlarda buluşulur extrem bir durum olmadıkça.

LAstik sesini YUMUŞAK lastik alarak minimum a getirirsiniz.

Motor sesi tüm B segmenti araçlarda ( Clio, fiesta, corsa, rio , logan, vs araçlar) 59-65 Desibel arasıdır. ADmire 61-62 Desibel olması gerek

Kıymetini bil.

8. Cherax

Cherax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Tesekkur ederim Ogun abi.Şahin kısmı benzetemesi ses kısmından oluştu yoksa performansına diyecek lafım yok evet üzerinde 14 jantlar var virajı o kadar güzel alıyorki anlatamam.ayrıca lastikerlim lassa impetus dişleride ne çok eski ne çok yeni zaten oldum olası lassa lastiklerden gıcık almışımdır en kısa sürede maddi açıdan kendimi toparladıgım zaman michelın energy lastik alacağım benim gözümde michelin lastikten daha farklı bişi (uzaylılar yapmış)..birde aracıma 27 litre tüp aldım 190km gittim ışık yandı içinde bir 20 tl lik bir gaz kalmıştır ortalama olarak sizce fazlamı yakmış yoksa normal mi?

9. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    arabanız hayırlı olsun. ben 5 sene aynı arabayı kullandım . arabanın kullanımı çok güzel. ne yazıkkı içeri çok ses alıyor ama her güzelin bir kusuru olur . fazla kafanıza takmayın

10. S-R-D-R

S-R-D-R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ön davlumbazı söküp içine bitüself malzemesi iç kısımdan ısıtarak 2 kat uygularsan ses az da olsa kesilir, onun dışında araç altına pütür atabilirsin, başka da yapacak birşey yok, bir kapı içlerine de bitüself yapabilirsin ama mutlaka ısıtarak yap, ben bu uygulamaları yaptım en azından psikolojik olarak ses azaldı :)

11. Cherax

Cherax Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    SRDR tesekkur ederim.bu dediğin malzemeyi yeni duydum ve araştırdım biraz google da güzel birşeymiş.benim el becerim pek yok olmazsa bir kaportacıda yaptırtayım.psikolojik olarak bende rahatlayayım.

Bu Sayfayı Paylaş