Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire 1.6 Hararet

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda yıldırım02 tarafından 4 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. yıldırım02

yıldırım02 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar, öncelikle forumda bunu araştırdım ancak yeterli gelmedi. Uzun yol gidemez oldum. Sorunum ilk 2 ay önce başladı. Bir ara dalgınlıkla 4. viteste 130 ile bayağı gitmişim. Hararet saatini farkettiğimde kırmızı çizgideydi.Sağa çekip durdum, rölantide inmeyincemotoru durdurdum.Motoru durdurunca fanda durdu, Suyu kontrol ettim F de idi, kaynama ve eksilme yoktu.Bir süre sonra yoluma devam ettim. Yolda bir iki tekrar yükseldi ancak yavaşlayınca azaldı. Şehir içinde hiçbir problem olmuyor.Bir kaç hafta sonra tekrar uzun yola çıktığımda klima açıkken hararet kırmızıya gelmeye başladı.Fan çalışıyor, ve suda kaynama, eksilme yok. Sanayide klima açık aracı zorladık fakat yükselmedi, ışıklarda durunca yükselmeye başladı.Çözemediler,servise git dediler. Servis, Klima komresöründen şaseye bir kablo çekti.Bilgisayarda vuruntu sensöründen hata vardı sildiler. Geri uzun yol gelişimde bir problem olmadı.Bir ay geçti uzun yol gidişlerimde klima açıkken, nadir olarak da klima kapalıyken hararet yine yükseliyor.Biraz su eksilmiş ve su kabının içinde üstte su damlacıkları var.Artık kırmızıya gelmiyor fakat neredeyse gelecek.Klimayı açamaz oldum.
    -İlk olay sonrası araçta beyaz veya siyah duman yok,yağ normal,güç kaybı yok,yakıt tüketimi hemen hemen aynı;ancak yaşadıklarım bu olaysonucu olabilir mi?Mesela bir sensör,müşür arızası?
    -Motor durduğunda fanın da durması normal mi?
    - Vuruntu sensörü neden hata vermiş olabilir?
    - Şehir içinde hiçbir problem yok.
    - Klima açıkken aşırı güç kaybı oluyor
    Acilen yardımlarınızı bekliyorum, psikolojim bozuldu.

2. yıldırım02

yıldırım02 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yazmayı unutmuşum, devir daim de bir sorun yok.

3. yıldırım02

yıldırım02 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Fikri olan yokmu arkadaşlar,yardım lütfen

4. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    gösterge sorunu var muhtemelen.aynı sorun bendede vardır durduk yere hararet yükseliyordu.servise götürdüm şase kablosu çekmişler radyatörü temizlemişler ondan sonra no problemhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifbas gaza istediğin gibi...

5. tbatikan

tbatikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    taner
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar bende aynı konuyu açacaktım.. Aracım 2006 accent-admire. bugün 30 km yol gitmeden hararet yükseldi.. suyuna baktım baya eksilmiş.. su ekledim..ustaya götürdüm.. usta c**ta falan ne varsa baktı bir sorun bulamadı.. Suyun neden eksildiğini ustada bulamadı.. sizce neden olabilir.. bu admirelerin klasik bir sorunu olabilir mi?
    Düzenleyen : tbatikan

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. yıldırım02