Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire 1.6 Arkadan patlama sesi geliyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda jackass06 tarafından 22 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. jackass06

jackass06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar benim sorunum arabayla genelde uzun yola giderken arka taraftan pup diye bir patlama sesi geliyor.Aynı ses lpgdede benzindede geliyor eksozdan şüpheleniyorum ama tamda kavrayabilmiş değilim 20 km de bir yaptığı için minimum çok iyi dinleyemiyorum.Aranızda bu gibi bir sorun yaşayanınız oldumu?Olduysa çözümünüde bulduysa paylaşırsa sevinirim.Aracım 2004 accent admira 1.6
    Düzenleyen : jackass06

2. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bu aralar bendede aynı sorun var aracı ilk çalıştırmada ve motor stop ettirince pat pat ses geliyor.sanki depodan geliyor gibi.

3. icandir

icandir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, arka taraftan gelen ses benzin deposu basınç valfinden kaynaklanıyor olmalı. valf motor kısmında cama doğru olan bölümde. iki tarafında girip çıkan hortum var. benzin filtresi gibi. yenisi 75 tl civarı. ancak işi bilen bir usta içindeki ayar mekanizmasını1,5 tur gevşetirse sorun çözülecektir. benim araba da da başıma gelmişti. çok şükür işlemden sonra hiç yapmadı.

4. babayaro

babayaro Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Oncelikle herkese selamlar benim sorunum şu aracimla yolda giderken aniden bir ses geliyor arka alttan güm diye sanki biri tekme atmiscasina bu ses bir kez oluyor ve aniden çok az sıklıkla kasistlerden yada çukurlardan geçerken oluyor ama% 90 düz yolda giderken oluyor aracı lifte kaldırdımizda bir sorun göremedik sitepneyi kontorol ettim herhangi bişey göremedim bahsedilen valften kaynaklanıyor olabilirmi kazasis belasis günler diliyorum

5. sertacturhan

sertacturhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sertaç TURHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Normal bir araçta kasise sert girince de arka tekerler aynı anda kasise dik ve sert denk gelince de aynı sorunu çıkarıyor. Ustalar daha iyi bilir ama arka şasideki uzun barın ani hareketi sonucudur diye düşünüyorum. Mesela Rx7 650 Beygirlik kasada standart arka süspansiyonla kullanıyorken yolda 2 den 1e düşürüp hızlanmak için gazı kökleyincede aynı patlama sesi geliyor. Bunlardan yola çıkılarak bir mantık yürütülebilir mi acaba bilmiyorum. İnşallah büyük sorun yoktur..

6. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende benzer olayı yaşadım sonrasında bulduk, benzin deposu kapağında delik olmadığından zamanla genleşiyor ustaya götürdüm depo kapağına müdahale etti sorun bitti.

Bu Sayfayı Paylaş