Selam arkadaşlar benim sorunum arabayla genelde uzun yola giderken arka taraftan pup diye bir patlama sesi geliyor.Aynı ses lpgdede benzindede geliyor eksozdan şüpheleniyorum ama tamda kavrayabilmiş değilim 20 km de bir yaptığı için minimum çok iyi dinleyemiyorum.Aranızda bu gibi bir sorun yaşayanınız oldumu?Olduysa çözümünüde bulduysa paylaşırsa sevinirim.Aracım 2004 accent admira 1.6 Düzenleyen : jackass06
bu aralar bendede aynı sorun var aracı ilk çalıştırmada ve motor stop ettirince pat pat ses geliyor.sanki depodan geliyor gibi.
Merhaba, arka taraftan gelen ses benzin deposu basınç valfinden kaynaklanıyor olmalı. valf motor kısmında cama doğru olan bölümde. iki tarafında girip çıkan hortum var. benzin filtresi gibi. yenisi 75 tl civarı. ancak işi bilen bir usta içindeki ayar mekanizmasını1,5 tur gevşetirse sorun çözülecektir. benim araba da da başıma gelmişti. çok şükür işlemden sonra hiç yapmadı.
Oncelikle herkese selamlar benim sorunum şu aracimla yolda giderken aniden bir ses geliyor arka alttan güm diye sanki biri tekme atmiscasina bu ses bir kez oluyor ve aniden çok az sıklıkla kasistlerden yada çukurlardan geçerken oluyor ama% 90 düz yolda giderken oluyor aracı lifte kaldırdımizda bir sorun göremedik sitepneyi kontorol ettim herhangi bişey göremedim bahsedilen valften kaynaklanıyor olabilirmi kazasis belasis günler diliyorum
Normal bir araçta kasise sert girince de arka tekerler aynı anda kasise dik ve sert denk gelince de aynı sorunu çıkarıyor. Ustalar daha iyi bilir ama arka şasideki uzun barın ani hareketi sonucudur diye düşünüyorum. Mesela Rx7 650 Beygirlik kasada standart arka süspansiyonla kullanıyorken yolda 2 den 1e düşürüp hızlanmak için gazı kökleyincede aynı patlama sesi geliyor. Bunlardan yola çıkılarak bir mantık yürütülebilir mi acaba bilmiyorum. İnşallah büyük sorun yoktur..
Arkadaşlar bende benzer olayı yaşadım sonrasında bulduk, benzin deposu kapağında delik olmadığından zamanla genleşiyor ustaya götürdüm depo kapağına müdahale etti sorun bitti.