Merhaba arkadaşlar aracı yeni aldım. Yaklaşık 2000 km yol yaptım. Gösterge arızası vardı onu hallettim. O yüzden yakıt durumunu çok ölçememiştim. Yol bilgisayarında 100 km de şuan şehir içinde 8.5 - 9.0 arası gösteriyor. Bu kadar yakması normal mi? 8.5 in altına şehir içinde hiç düşüremedim. Klima felan da açmıyorum. Çok yakıyorsa sebebi nedir. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şehir içi yoğun trafikte , ışıklarda dur bekle kalk hengamesinde bu değerler normal , şehirler arası da çok çok 6,5 - 7.5 larda olur diyorum. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Aynı aracı kullanıyorum istanbulda. Şuan yaz ayı şehir içi 7.2 -7.5 litre kışın 8-8.3 yakıyorum uzun yolda sıkıştırmadan 100 - 120 km ile 5-5.5 litre yakıyorum lastik ebatım 175/65/14 lassa grenways motor yağı orjinal filtrelerle mobil 5w40
şehir içi kısa mesafeler için o litreleri görmen normal ama arabaya biraz alıştığın zaman düşecektir pedalın altında yumurta var gibi kullanırsan şehir içi 6.5 şehir dışı 4.5 hayal değil ama uzun yolda 90 gitmen lazım şanzıman oranı kısa olduğu için zaten 130 da 3000 devir çeviriyor