Öncelikle herkezin kurban bayramını kutlarım Aracım 2006 117 bin kmde şu son 1 aydır aracın sesi biraz yükseldi kalkışlardaki sarsıntıda da artış var geri vitesde ilerlerken aşırı bir silkelenme var(önceden yoktu) araç soğukken devir saati 900 ancak motor biraz ısınınca 700 devire düşüyor yağ ve filtreler yeni değişti, hızlanma devir aralıklarında yükseldi en son yağ değişiminde ustaya araçtaki anormallikten bahsettim araba normal dedi arabayı arıza tespiti için bilgisayara bağlatmayı düşünüyorum bilgisayarda arızayı tespit edebilirmiyiz enjektör temizliği için temizleyci sıvılardan kullansak bir faydası olurmu yardımlarınızı bekliyorum
Sizede iyi bayramlar. Ben cevap yazıyorum ama tabii olasılık olarak düşünün. Stop ederkende sarsıntılı bir sekilde stop ediyorsa motor takozlarindan yapiyor olabilir.aracınız 1.5 dizel 3 mü yoksa 4 silindirli mi 3 silindirli olanlar biraz daha fazla ses ve sarsıntılı çalışıyor diye biliyorum. Enjektör temizleyici kullanacaksanız eğer Wurth ten baska marka kullanmayın. Dandik markalar depo iç kaplamasını döküp pompa arızası yapıyor. imla hataları Tapatalk yüzünden.
aracım 3 silindir yağ değişimide yağ+hava filtresi değişti yakıt filtresi değişmedi usta gerek yok dedi 4 bin kmden sonra değişsede olur dedi sürekli yağ değişimini kendisinden yaptığımız için biliyor acaba yakıt filtresinden kaynaklı olabilirmi şuan depo yarımdan fazla ancak mazot ışığı yanmadan mazot almaya çalışıyoruz ama ışık yandığıda oluyor ve ışık yandığında araba dahada geç çalışıyor bu da mazot deposunun kirli olmasından acaba diyorum yakıt filtreside bu nedenle depo gibi kirli olduğundan bu sıkıntılar olabilir mi araba ısınınca araba gerçekten sesizleşiyor (30 km den sonra) tam olarak arıza bilemediğimden ha bire mantık yürütüyorum hafta içi müsait olmadığımda servise felanda götüremiyorum yarın belki oto sanayiden bazı ustalar iş yerini açabiliyor bir yarın gideceğim bakalım ne diyecek ilginiz için teşekkürler