Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admire 1.3 Motor Rektifiye Sonrası Artan Hararet Sorunu

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda xfreestyler tarafından 21 Haziran 2024 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. xfreestyler

    xfreestyler Yeni Üye

    Yaş:
    37
    Katılım:
    21 Haziran 2024
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    2
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Hasan G.
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhabalar,

    1.3 Admire aracımız var. İlk sahibiyiz, 2006 trafiğe çıkışlı. Geçen senelerde hararet sorunu yapmaya başladı. Önceki sene radyatör yenilenmişti, sanırım orjinal radyatör tıpası takılmıştı veya eskisi tekrar koyulmuştu. Nisan sonunda Adapazarı çevre yolundan çıkınca birden motor stop etmeye başladı. Radyatör tıpası çıkmıştı ve radyatörde hiç su kalmamıştı. ~10km dura kalka servise yetiştirdik, orada su ilave edilerek motor soğutuldu. O zaman bir sorun görülmedi ve antifriz vs doldurulup 0,9barlık kapak 1,1barlık kapak (sanırım orjinal) ile değiştirildi. Kullanmaya devam ettik. Motor ciddi yağ eksiltiyordu. 1.000km de 2L gibi.

    Bayram öncesi Bulgaristan'a gittim. Orada motoru sökülerek rektifiye yapıldı (sanırım adı bu), üst kapağı yamulmuş. Devirdaim motoru yenilendi. Piston segmanları değişti. Sanırım termostat yenilendi (88°C Calorstat takılmış, kendim söktüm ve gördüm).

    Tamir bitince çok test etmeden 17:00 gibi Türkiye'ye dönüşe geçtim. Yolda ilkten yedek depo boşaldı, yanımdaki ~1L antifrizi ve su eklemek zorunda kaldım. Araç Edirne'den sonra gece vakti, otobanda 110-120km/s gitmeye başlayınca bir saat yol sonrası hareret göstergesi aniden yükseldi. Oradan beri her istasyonda durup yedek depoya su eklemeye devam ettim. En son Kuzey Marmara otobanı, İzmit Total'de antifriz bulabildim ve doğrudan radyatöre yaklaşık 2L antifriz doldurdum. Bu halde Adapazarı'na vardık.

    Yolda şöför tarafına tabandan keçe paspası ıslatacak kadar antifriz girmiş. Ben yaklaşık yarım litre ekledim ama yağ eksiltmiyor gibi artık.

    Bayramda çok zorlamadan kullanarak ~300km yol yaptım, pek su eksiltmedi.

    Motorun gövdesinde termostat arka tarafına doğru bir sızıntı var gibiydi. Sanırım contadan kaçak var. Henüz ustaya götüremedim. İnternetten orjinal 0,9 bar kapak sipariş ettim bugün gelecek, onunla test etmeyi düşünüyorum.

    Adapazarı'nda önerebileceğiniz usta var mı konu ile ilgili olarak? Hyundai servisine güvenmiyoruz.
     
    Coolwhisper bunu beğendi.
  2. kutsayulu

    kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

    Yaş:
    34
    Katılım:
    30 Aralık 2022
    Mesaj:
    256
    Alınan Beğeniler:
    167
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)


    Demişsiniz Bu noktada iç kalorifer peteğine bakmakta ya da içeri giren ısıtma tertibatını gözden geçirmekte fayda var. Basınca dayanamamış olabilir devirdaim değişmiş çünkü.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Haziran 2024
    Hakan öz, xfreestyler ve Coolwhisper bunu beğendi.
  3. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    44
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    24,132
    Alınan Beğeniler:
    16,941
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. xfreestyler

    xfreestyler Yeni Üye

    Yaş:
    37
    Katılım:
    21 Haziran 2024
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    2
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Hasan G.
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Google haritalarda bu servis hakkında yorumum şu şekilde;

    2006 model Accent ve %90 Hyundai servislerinde bakım gören aracımızın bu servisle ilgili aklımda kalan sorunlar şu şekilde;

    - Aracımızın kilometresini 160 binlerde iken sistemlerine 198 bin kilometredeymiş gibi hatalı girişi (7 ayda 40bin km yapmışız) ve düzeltilmemesi/düzeltilememesi (bu sorunu bildirdiğimizde sanki aracın kilometresi ile oynamışız gibi bir ithamda bulundular).
    - Fren müşürü değişimi sonrası hatalı ayar nedeniyle aracımızın fren balatalarının şişerek yolda kalmamız ve tekrar servislik olmamız (aynı sorunu Peugeot 207 aracımda da yaşadığımdan sorunun kaynağını kesin olarak biliyordum fakat bize bilgisiz muamelesi yapmaları).
    - Aciliyetimizin olmadığını belirtmemize rağmen aracın tam bakımı yapılmadan teslim edilmiş olması ve bir hafta sonra tekrar filtre değişimi için çağırılmamız (servise uzaklığımız 20km). Ek olarak bu bakım sonrası aracın altında yağ birikintileri oluşmaya başladı. Sanayiye götürünce de yağ tahliye tıpasını iyi sıkmadıkları ortaya çıktı...
     
  5. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    44
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    24,132
    Alınan Beğeniler:
    16,941
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    müşür değişimi ile balata şişmesinin bir alakası olamaz, zaten balata şişmez, ısıdan piston kilitlemiştir. bu konuyu muhtemelen yanlış biliyorsunuz.
    diğer konularda bir şey diyemem ama teknik yeterlilik olarak iyi bir servis.
     
  6. xfreestyler

    xfreestyler Yeni Üye

    Yaş:
    37
    Katılım:
    21 Haziran 2024
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    2
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Hasan G.
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Konu müşür değil fakat sorunu ilk çözenden bildiğim kadarıyla;

    1. ihtimal; Fren müşürü ayarı yanlış yapıldığında fren hafif basılmış kalıyor.
    2.ihtimal; Fren müşüründeki on/off durum ECU tarafından, balatalardaki hidrolik basıncın kontrol edilmesinde kullanılıyor. (Bu konunda internette hiç bilgi yok, doğrulayamadım.)

    Eğer doğru çalışmaz (seviye ayarı doğru yapılmaz ise) ve yanlış sinyal iletirse iki ihtimalde de balatalara uygulanan hidrolik sıvı geri çekilmiyor. Dolayısıyla bu yolda giderken balataların hızlıca şişmesine sebep oluyor (birkaç fren yapılarak gidilmiş 5km gibi). Test etmesi çok kolay, kendi aracınızda yoğun olmayan bir yolda deneyebilirsiniz...

    Bir daha o servise ayak basacak değilim...
     
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    44
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    24,132
    Alınan Beğeniler:
    16,941
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    aracınızdaki fren sistemi tamamen mekaniktir, sinyalle yada datayla hidrolik transferi yapma gibi bir kabiliyeti yok. müşür sadece fren lambası, motor beyni cutoff ve varsa abs verisi içindir.
    balata şişmesi diye bir şey yok. fren basılı kaldıysa ve 1.3 gibi zayıf bir motorda bunu fark etmediyseniz bir şey diyemem. muhtemelen aşırı ısıdan kaliper pistonlarını kilitlemiştir.
     

Bu Sayfayı Paylaş