Arkadaşlar 2004 admiramın içeriye hava üfleme fanının 1.2.3 kademesi hava üflemiyor sadece 4. kademede üfleme yapıyor klimayı açınca klima ışığı yanıyor fakat fan üfleme yapıyor.sorun düğmede gibi gözüküyorfakat ben aniden 3 kademinin birden arıza yapacağını tahmin etmiyorum. başka ne olabilir ?
Fan rezistörü yada kumandasında problem var gibi görünüyor. 4. kademenin çalışması rezistör (resimdeki m04)arızasının ihtimalini kuvvetlendiriyor.
teşekkür ederim.peki bu parçanın tamir varmıdır yada yenisini nasıl temin edebiliriz. işin doğrusu çok samimi olduğum ve güvendiğim oto elektrikçi yok. aracın her tarafını söküp deneme yanılma yöntemi ile arızaya çözüm arattırıp aracın gereksiz yerlerini söktürmek istemiyorum.
Serdar rezistörü buldum. direncin bir tanesi atmış . tekrar yerine leğim yaptım .sorun çözüldü. içime dert olmuştu.Allah razı olsun. tekrar teşekkür ederim..
merhabalar bende de aynı sorun var. bu fan rezistörü tam olarak nerede ben halledebilirsem tarif edebilirmisiniz.
kalorifer fanının yanında bir yerlerdedir. alt kısımdan fanın olduğu bölüme bakarsanız soketli kablo girişinin olduğu yerdir.