Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admira İçeri Su Alma Problemi..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda greeweb tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Meraba arkadaşlar, daha önce bu konu hakkında başlık açılmış olabilir ancak bulamadım, aracım normalde içeri su almıyordu ancak bir kaç gündür yağmurun şiddetli olması sebebiyle sağ yolcu tarafında torpido altından sanırım su almış paspasın üstünde su birikintisi vardı, bu konu hakkındaki çözümleriniz nelerdir, yardımcı olursanız sevirinim,

2. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sitenin arama bölümü de çalışmıyor sanırım

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sevgili oğuz arkadaşım, benim aracımda da c.tesi günü yoğun yağış sırasında torpidonun arkasından hanımın ayağına az miktarda su damlamıştı, sanırım aynı sorun sözkonusu galiba sağ sileceğin oralardan alıyor olabilir kaputu açıp iyice kontrol etmek lazım.

4. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hatırladığım kadarıyla bir zamanlar forumda bir arkadaşımız bu konuyu resimli bir şekilde çözümünü anlatmıştı ancak bi türlü bulamıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

5. rifatkdere

rifatkdere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese slmlar aynı problemi bende yaşadım ve kendi imkanlarımla çözdüm. ön camın hemen altındaki plastik çerçeveyi çıkartıyorsun. çıkartmak için yuvarlak klipsler var ortasına bastırınca tırnağı kurtulur. ordan ancak elin gireceği büyüklükte bir kısım var. o kısımdan yağmur su kanalına elini uzatıyorsun. elini uzatıp aracın sağ ön tarafına doğru baktığında ekstra bir pencere göreceksin. bu pencerenenin etrafında fabrikasyon yalıtım malzemesi var. silikon gibi birşey. hangi amaçla açıldığını bilmiyorum o deliğin ama silikon zamanla çatlıyor ve arasından su alabiliyor. ayrıca çatlamamış olsa dahi yağmur su kanalı sağ ön teker tarafında bir hortumla bağlanarak suyu tahliye ediyor. belki tahliye borusu tıkanmış ve bu sebeple su seviyesi yükselerek burdan su alıyor olabilir. şimdiden kolay gelsin.

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    akşam bir bakayım, rıfat hocam bilgiler için teşekkür ederim.

7. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    az önce yağmurun dinmesiyle beraber baktığımda göremedim ama birde sabah bakıcam inşallah olmaz

8. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    forumdan bir arkadaşımız bol su dökerek su tahliyesindeki tıkanıklığı gidermişti

9. oğuzdeniz

oğuzdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  10. greeweb

greeweb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eyvallah kardeşim sağol ;)

11. Zenisa

Zenisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadşım o resimdeki plastik parçanın üstü zaten açık ordan yağmur suyu her halukarda içeriye giriyor esas o kapağın alt kısmında tas gibi bir bölüm var o bölümün dip tarafından bir yerden su alıyor.ancak ben içerden kalorifer motorunun arkasından ışık tuttum bahsettiğim yerden baktım ışık sızıntısı göremedim dışsrdan ışık tuttum içerden baktım yine garemedim.ama yarın o tas gibi yerin dip tarafına pimapencilerin kullandığı köpük sıkıp aracı su hortumuyla yağmur testine taabi tutacağım belki kesilir sanırım.

12. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir arkadaşta şu admirE yi doğru yazsa kurban kesecem.... :)

13. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    hocam biz bu işe taktık kafayı... eninde sonunda düzelticez bu yanlışı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. oğuzdeniz

oğuzdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar. genelde arçaç sağa doğru meilli park edilirse. yağmur suyu ızgaradan girip alttaki küçük ızgaradan sızarsa küçük ızgaranın altındaki kaportanın tavanından yürüyüp yada süzülüp diyelim. oradanda havalandırma boğazından direk içeri damlıyor. eğer araç düz bir zemine park edilmişse hortmla dahi su tutsanız su tahliye kanalından akıp gidiyor. düz zeminde su alan araçların % 100 nün tahliye kanalları tıkalıdır açtırsınlar. ama sağa meilli ( misal: sol tekerler kaldırımda olacak şekilde) park eden araçların küçük ızgaranın alt tarafına çekomastik ile havalandırma boğazından önce bi bent çekilirse ; su havalandırma boğazına kadar süzülüp oradan damlamayacak daha önce damlayarak tahliye kanalından akıp gidecektir.

ayrıca derdimiz admirE yada admirA değil tuzu kuru olan arkadaşlar incik boncukla uğraşacaklarına tecrübelerini paylaşırlarsa daha iyi olr sanırım. lütfen daha ılımlı olalım .

Bu Sayfayı Paylaş