Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

admira debriyaj balatası 42500 de bitiyor

'Accent Forum - Club' forumunda LEVENT80TR tarafından 15 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2005 model 1.6 gp li admiramın bazen kalkışlar sırasında devir saati yükselmesine rağmen hızlanmadığını boştaymış gibi davrandığını birkaç gündür ara ara fark ediyorum.bugün tamircimi aradım sordum baskı balata bitiyordur dedi.
    1-bizim arabaların rutindene zaman baskı balatası deyişiyor 42500 km de baskı balata bitermi?
    2-ben arabaya 28000 km de tüp taktım o yüzden garanti bozuldu diye servise birdaha gitmedim şimdi bu durum için servise gitsem sizce ne olur?kullanım hatası derler diye düşünüyorum tabi kabul ederlerse garantiyi)
    3-genelde aracı sıkıştırmam ama sıkıştırdığım zamanlar devir kesiciye kesin girerim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    kullanmak ne kadar etkili olur ki? 300.000 km deki 99 corollamı 50.000 km kullandım baskı balata falan deyişmedim üstelik onda sürekli sert hızlı ve hor kullanmama rağmen
    son olarakta yakın zamanda bu işlemi yaptıran varmı ne kadar tutar?
    şimdiden herkese teşekkürler...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben 7.000km de değişen baskı balata ve aks bilyesi biliyorum. Bu tamamen kullanımınızla alakalı, motor devirli kullanmak aracı sıkıştırmak değildir. Takılan tüp ile debriyaj balatasının alakası yoktur. Balata sökülür ve imalat hatası olup olmadığı araştırılır. Eğer imalat hatası varsa garanti kapsamına girer, eğer kullanımdan kaynaklanıyorsa garanti kapsamına girmez. Bunu bir usta rahatlıkla anlayabilir. Baskı balata sert kullanımla çabuk bitmez. Aracı uzun sürede bol devirli yarım debriyaj kaldırmak, eğimli yoldaki trafikteyarım debriyaj beklemek, trafikte araç vitesteyken ayağın debriyaj üzerinde bekletilmesi v.b. sebepler ömrünü kısaltır. Aracınız için bunun maliyeti 200-250 liradır, serviste yaptırırsanız 380 lira(yanlış hatırlamıyorsam) kampanya fiyatı almıştım son olarak. Selamlar.

3. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servis km bakımına gitmemiş arabayı garanti kapsamında değerlendirir mi?

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    arabanızın motor ve elektrik aksamı garantiden çıkmış. kaporta garantisi devam ediyor. çünkü tüp takılınca motor ve elektrik aksam garantisinin bittiğini bana samsun servisi söylemişti. ama siz yinede servise sorun.garantiye gireceğini pek sanmıyorum. atrıca tüp ie baskı balatasının alakası yoktur. baskı balatanın erken bitmesi tamamen kullanımla alkalı (balatada hata yoksa tabii)

6. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaportadada sorun var malesef admira 1.6 ların hemen hemen hepsini arka camın sağ ve sol alt köşelerinde çürüme var.ben karşılaştığım araçlara bakıyorum aynı sorun var.götürsen boyayalım diyorlar boyatsan anlatamazsın kimseye böyleydide boyattık desende inanmazlar.ayıplı mal olduğundan dava açsan kazanıyorsun ama davayla uğraşsan arabaya binmezsin bi daha yıllar sürer tiksinirsin.ne yapalım satarız bizde.

7. Misafir

Misafir Guest

1 - İşin içine baskı - balata, silecek lastiğiyada fren balatası gibi sarf malzemeleri girdiğinde"bizim arabalar" diye bir şey söz konusu olmaz, tamamen şahsi arabanız söz konusudur, kullanıma göre 30.000'dede biter 130.000'dede. Ayrıcasöz konusu parçalarıngarantiye girmesi çok zor
    2 - Tüp takılırken müdahele edilen her türlü kısım garantiden çıkar ve hiç bir hak iddia edemezsiniz.
    3 - Sadece motorun ömründen yersiniz, yarım debriyaj kalkışlarda ise aynı şey baskı - balata içinde geçerlidir.

8. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi arabanın kaportası 3 yaşında çürüyor bizim arabalar diye sitem etmemin sebebi o birde yazdığım gibi bunu kullandığımdan 10 kat daha sert kullandığım deyim yerindeyse canını aldığım toyota aracımda 50 bin km kullanmama ve araç 300 binde olmasına nazaran birşey çıkmamıştı.bunu toyota gibi kullansam şimdiye toplamaya uğraşıyordum ozaman bizim arabalar diyorum çünkü burda biz yani hyundai kullanıcıları var diye.saygılar

9. 120 bin km bakımında ilk değişen baskı balalatalarda varmış acaba doğrmudur?

10. Misafir

Misafir Guest

Kullanıcıdan kullanıcıya değişir ama, hepimizin Hyundai kullanması arabanın herkezeaynı reaksiyonu vermesi anlamına gelmez yani, ben onu demek istedim, atıyorum ben 100.000km kullanırım balatayı, sen 50.000, o bakımdan herhangi bir problem karşısında "bizim arabalar" şöyle yapıyor diye konuşmak doğru olmaz, mesela geçen gün Turgay bey benim arabama bindi başkasının şikayet ettiği süspansiyon konusunda tatmin oldu, Toyota ile bizim arabaları bir tutman bile hata, o arabanın fiyatı 40 kaat, bizim araba 25 kaat, aynı performansı beklemek yanlış olur, ona bakarsan bizim arabalar Tofaş'ın yanında saltanat arabası, böyle kıyaslama yapılmaz, yanlış olur...o zaman ne derler adama "git Toyota al"....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. LEVENT80TR

LEVENT80TR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet katılıyorum artık benim için yeni yenidir cümlesi bitti.kalite başka şey 2005 araba yerine 2000 arabaya bin buda benim tercihim.

12. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Genel olarak 80.000 km ömür biçiyorlar benim 62.000 de bakıma gittiğimde kontrol ettirdim hiçbişey yok dedi..

13. ruysall

ruysall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tofaş ifadesi geçti . Doğan SLX kullandım 1 yıl. Yalıtım ve rahatlık olarak bazı hyundai modellerinden iyidir. Ne yumurta kasası ne Admire ne Era düzgün yalıtım yok maalesef.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Doğan slx 'in kilitli kapılarını sadece elimi kullanarak 3 saniyede açabiliyorum, çok iyi yalıtmışlar arabayı dışardan https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Kesinlikle kullanımla alakalı. Aracım şuan 137000km de ve üzerinde orjinal baskı balata var ama artık bitmek üzere hissettirmeye başladı. Yani 40000km de balata bitiyorsa ya imalat hatası var yada kullanımdan kaynaklanıyor.

16. ruysall

ruysall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    siz yorulmayın ben kumandaya basarak 1 saniye de açıyorum. Dediklerim doğru mu değil mi. Ayrıca slx sahibi oldunuz mu olmadınız mı.

17. ruysall

ruysall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.3 mpi allegro 113 nm. hatırlatma amaçlı sadece https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

18. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamamen kullanımla ilgili olduğujnu düşünüyorum.yarım debriyaj falan.birde yüksek devirde kalkış yapıyorsanız bu iyice ömrü kısaltır.
    arada doğan lafı geçmiş,hyundai ile doğan kıyaslanamaz bile.bunu çalışan arkaşlar olmasın.

19. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    95 bin km'de orjinal debriyaj söktük. Yenisini taktık.

Debriyajı bilinçsiz kullanıyorsunuzdur.

20. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    81.000 oldu baskı balatada hala tık yok kullanımla alakalı.100.000 rahat devirir bizim baskı balata tahmince.

Bu Sayfayı Paylaş