Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Admira Crdi yakıt 0.25TL/km çok mu?

'Accent Forum - Club' forumunda volkan3156 tarafından 16 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif Arkadaşlar öncelikle merhaba. 2005 Crdi admira aldım. Kış şartlarında şehir içi 0.25 yakıyo (euro dizel 2.46). Bana çok gibi geldi. Kış şartları tamam çok yaktırır ama önceki başlıklarda arkadaşlar 160-180 kuruşları telaffuz etmişer ocak ayı için. Kafayı yiyeceğim. İktisatlı kullandığım ve bakımlı bir arabam olmasına rağmen neden anlatılan değerleri göremiyorum? Ayrıca Würth marka enjektör temizleyici kullanmayı düşünüyorum. Toyota servsindeki arkadaşım tavsiye etti. Nasıl bir meret bu, söylendiği kadar yararlı mı?

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif [​IMG]
    Düzenleyen : volkan3156

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aramıza hos geldiniz dizel kullanmadığım için dizel kullanan arkadaslar size yardımcı olacaktır yalnız aracınız resimdeki aracsa crdi lerde sis farı olması lazım cünkü standart sizinkinde olmaması saşırttı beni

3. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım bu değil, örnek olsun diye koydum bir tek rengi tutuyo. Hazırda foto yok maalesef.

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    örnege gerek yok canım burda herkes bilio yumurta kasasınıda milenyumuda admire sinide era sınıda:)bu arada depoyu doldurup kac km yaptınız ben eniştemde aynı sizinkinden var 700km yi gecemio sehir içinde ve aracınız kac binde
    Düzenleyen : kazanova59

5. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim aracım şu an şehir içinde 0,17 tl civarı yakıyor.
    ekonomik kullandığınızı ve bakımlı olduğunu yazmışsınız bu durumda kısa mesafe düşük hızlarda kullanıyor olabileceğinizi tahmin ediyorum. dizel motorısınana kadarçok yakar. kısa mesafe kullanıyorsanız 0,25 tl yakması normaldir.

6. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla ev kredisi ödediğimden aracı 5.000 tl borçlanarak aldım. Yani depoyu fulleme gibi bir lüksüm olamadı.

7. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler mantıklı cevap. Würth konusunada girerseniz..

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    depoyu fullemeden sağlıklı bir ölçüm yapılmaz ama yinede aşağı yukarı bir veri çıkar.siz 25 krş yani 10 lt çıkarmışsınız,gerçekten böyleyse dizel bir araç için çok fazla.benim araç şu an şehir içi 6 lt civarı şehir dışı 4,5-5 lt civarı yakıyor.admire crdi biraz fazla yakar ama bu kadarda değil tabiki.würth ürünleri gerçekten kalitelidir,carbon clean yaptıracaksanız mutlaka bu ürünü kullanın

aracınız kaç kmde?kullanım tarzınız nedir?mesela kaç kmlik bir mesafede kullanıyorsunuz

9. Cengiz Yüksel

Alınan Beğeniler:
    1
    wurth kaliteli bir markadır ama bence tüketimden emin olmadan wurth konusuna girmeyin. ben özellikle dizel motor için bu tür uygulamaları pek doğru bulmuyorum. dizel motorla çok oynamamak gerekir.

tüketim değerinizi en az 100 km gibi uzun yol yaparak ölçebilirsiniz. şehir içi özellikle kısa mesafe yanıltır.

10. yazicimurat

yazicimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 2005 crdi var 130 kuruş la 170 kuruş arasındas degişiyor kullanıma bağlı olarak 250 kuruş cok aracı göstermenizde fayda var

11. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    110.000 km de aracım ve kısa mesafede kullanıyorum. Yalnız aracı İstanbul'dan aldım ve İstanbul-Balıkesir 400km.de 58 YTL yaktı. Bu uzn yol için nasıl.100-120 arası gittim
    Düzenleyen : volkan3156

12. Cengiz Yüksel

Alınan Beğeniler:
    1
    şehirler arası 0,14tl yakmış.
    yani 5,8lt/100km

bence normal bir değer.

13. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    normal sayılır,ancak aracınızı yetkili serviste bi kontrol ettirin ve 110 bin kmye gelmiş enjektör temizliği yapılsa iyi olur.

14. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim arabam seninkiyle aynı, ben öncede 5.8 yakıyordum, şimdi kış aylarında 6.1 yakıyorum, 100 kilometrede. Bu rakam İstanbul içinde sarfedilen rakamdır.
    Düzenleyen : sîneçâk

15. Misafir

Misafir Guest

ben getz le çok fazla agresif kullanımda ist trafiğinde kış şartları var bir de kullandığım km kısa oluyor 250 krş yakıyor az önce hesapladım çok agresif amahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif8,7lt 100km de

16. Ulaş KURT

Ulaş KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çağlar yakıt paraqsını sen kazanmıyosun heralde

17. msenal

msenal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mazot pompası kaçırıyor olabilir

18. Gezgin_06

Gezgin_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim otomobil 2005 Admire CRDİ. Şehiriçi kullanımda 24 Kr. yakıt harcıyor. Yani 10.4 lt./100 km. Bana da fazla geldi bu rakamlar. Belki de bu sarfiyata, kısa mesafelerde kullandığım ve sık sık ön cam buğusunu çözmek için klimanın otomatik devreye girmesi neden oldu. Aynı otomobili kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Düzenleyen : Gezgin_06

19. Mehmet ACAR

Mehmet ACAR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifbende getz crdi var üzerinde 205/45/16 lastik var buna ragmen şehir içinde kışın daa 180 kuruşu geçmedi. düzgün kullanırsam kışın şehir içi 160 yakıo. bence 250 çokkk fasla.

20. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben sürekli 20 Ytl yakıt alıyorum ( işle alakalı ) 2 günde bir diyebilirim. ( 130 Km yol gidiyorum Şehir İçi caddebostan trafiği dur kalk du kalk :) + 100 Km üstüne çıkmıyorum. ) 135 km olunca ışıkyanmış oluyo ve gidip yakıt alıyorum

2002 Accent CRDI

Bu Sayfayı Paylaş