Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Adım adım lastik değiştirme

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Tülin tarafından 17 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Patlak bir lastik sizi zor durumda bırakmamalı. Lastiği güvenli bir şekilde kendiniz değiştirebilirsiniz.

Hiç lastik değiştirmeniz gerekmedi mi? Şanslısınız! Ama araç kullanmaya devam ettikçe, patlak bir lastikle karşılaşma ihtimaliniz artacaktır ve yolun kenarında takılıp kalmaktansa, hazırlıklı olmak daha iyidir.

Daha önce patlak bir lastiği değiştirdiyseniz bile, temel bilgilerden başlamak iyi bir fikirdir.

İhtiyaçlar
    •Yedek lastik (iyi şişirilmiş olmasına dikkat edin)
    •Bijon anahtarı
    •Kriko
    •İş eldiveni
    •Yere sermek için muşamba, naylon ya da birkaç çöp torbası
    Geceleyin lastik değiştirmek için:
    •Acil durum reflektörü / üçgen kedi gözü uyarı levhası
    •Işık kaynağı / lamba

Muhtemelen aracınızı alırken, bunların bir kısmı da beraberinde gelmiştir ama lastiğiniz patlamadan önce bunların arabanızda bulunduğundan emin olun.

Adım adım lastik değiştirme

1. Adım - Güvenli bir yer bulun

Lastiğiniz otoyoldayken patlayacak olursa, değiştirmeye kalkmayın, özellikle de yola yakın kenardaysanız. Otoyolun emniyet şeridinde duruyor olacağınız için, servisi çağırmanız yerinde olacaktır.
    Daha tenha bir yoldaysanız, trafikten uzakta durmaya dikkat edin. Mümkünse, aracı viraj yerine, yolun uzun bir mesafe boyunca düz uzandığı bir noktada kenara çekmeye çalışın. Böylece trafiktekiler sizi daha kolay görür. Ayrıca yolun aşağı doğru eğimli bir noktasında değil, aynı hizada ilerlediği ve krikoyla arabayı yükseltirken sorun yaşamamak için de zeminin sağlam olduğu bir noktada durmaya özen gösterin.
    İyi bir nokta bulunca aracı "park" durumuna (veya manuel vitesliyse, uygun vitese) getirip, el frenini çekin ve tehlike / uyarı farlarını yakın. Karanlıksa, uyarı amacıyla üçgen reflektörü de yerleştirin. Anahtarı kontaktan çıkarmanız gereklidir ama lastiği değiştirirken kaybetmemeye dikkat edin.

2. Adım - Aletlerinizi çıkartın

Muşamba veya naylon gibi bir malzemeniz varsa, bunu değiştireceğiniz lastiğe yakın bir yere serip temiz bir çalışma ortamı yaratın. Eldiveniniz varsa giyin. Yedek lastiği bulun, genelde arabanın bagajının alt bölmesinde olur. Ancak unutmayın ki bu, çoğunlukla geçici bir lastik olup, sizi en yakın servise götürmek ve orada, daha sağlam bir lastikle değiştirilmek üzere, "durumu kurtarma" amacıyla tasarlanmıştır. Yedek lastiğin tam nerede olduğu, kullanıcı klavuzunda yazar. Kriko da yedek lastiğe yakın bir yerde olacaktır. Bunları, eldivenler, (lazımsa) el feneri ve bijon anahtarı (çoğu kriko, aynı zamanda jantı çıkarma işlevini de görür), çalışma alanınıza taşıyın. Başlamaya hazırsınız.

3. Adım - Tekerlek bijonlarını çıkarmak

Bunu, araç halen yer hizasındayken yapmak, krikoyla yükseltilmişken yapmaya oranla daha kolaydır. Eğer lastiğin üzerinde bir jant kapağı bulunuyorsa, bilyelere ulaşmak için önce bunu çıkarmanız gerekir. Bunu, kriko sapının düz yüzey

Bu Sayfayı Paylaş