2013 yılının sonunda sıfır ix35 aldım otomatik benzinli daha 30000 km olmasına 2000 km var 2 gün arabayı kullanmadım baktım çalışmıyor marş duğmeli basıyorum bir türlü çalışmıyor lütfen yardım edin bu ne arızası garantiye girer mi?
Girer arayın servisi çeksinler servis e. Ama açık bir lamba vs bırakmış olabilirsiniz. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
garantiye girip girmeyeceğini servis size söyler, yani önce neden kaynaklandığını bulurlar ve size söylerler. ama büyük ihtimalle önemli birşey yoktur, açık kalan bir lamba olabilir, aracı uzun üre sürekli kısa mesafede kullanmışsanız yine akünün bitmesine neden olabilir.
Sadece akü problemidir. Akünün garantisi de iki yıldır. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gelip baktılar sorun aküde diyip idarelik çalıştırıp servise aldık sözde yaptık dediler ama güncellememi ne yaptılar bu yüzden çalışmamış dediler bana pek mantıklı gelmedi Sent from my iPhone using Tapatalk
bu sorun bütün otomobillerde karşınıza çıkabilir. sorunu yaşamamak için bazı araçlarda akünün durumunu kontrol eden otomatik bir sistem var. eğer akü bitmeye yakınsa bütün elektrikli aletleri kapatıyor, marş yapmak için bir miktar şarj saklıyor. bazılarında da uyku modu var. 10-15 dakikadan sonra açık kalan elektrikli aletleri kapatıyor. mesela tavan lambasını 10 dakka sonra söndürüyor. böylece kullanıcı hatalarını azaltıyor. sizin aracınızda bunların ikisi de olmayabilir, bilgim yok. en iyisi, ayda bir aracın yağına suyuna bakmak, bakarken de akünün şarj ışığının yeşil olduğunu kontrol etmek. yeşil değilse serviste şarj ettirmek.
bir de kaskonuz varsa, ya da başka bir yol yardım hakkınız varsa, bu tip durumlarda ücretsiz olarak sorunu çözüyorlar. yani kaskoyu arayıp aküm bitti demekten çekinmeyin, onlar zaten bu durumlar için çalışıyor.