Arabaya bindim kontağı çevirdim ışıklar yandı ama marş basmadı bir defa daha boyle olmuşdu kapı açıp kitleyip terkrar binmiştim tekrar marş bastığımda çalışmıştı simdi aynısını yaptım ama çalışmadı hiç bir ışık işaret yok kapılar kitlenmiyor aracım i20. Ne yapmam gerekiyor akümü bitti bilemedim hiç sıkıntısı yoktu ??? LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geçmiş olsun...bencede büyük ihtimal akü boşaldı akü boşaldıysa şarj dinamosu arızalı....bunlar arızalı değilse sigortanı kontrol ettirmelisin kaçakta olabilir
Geçenlerde arkadaşın Land Lower'i çalışmıyor. Usta çağırdık, usta altına girdi üstüne çıktı bir şey bulamadı. Servisi aradılar servis "tıkanmış hortumu bulup kesin" (herhalde yakıt gelmediğini düşündüler) filan demiş yine de sorun çözülmedi. Sonunda sorun tesadüfen çözüldü. Uzaktan kumandanın pili bitmiş. Arkadaş arabayı kumanda ile kapatmış, geri döndüğünde kumanda çalışmadığından kapıyı anahtar ile açmış. Böyle durumlarda bu modeller güvenlik önlemi olarak aracın çalınmasını önlüyormuş. (İ20'de alarm çalıyor, aracın çalışıp çalışmadığını bilmiyorum) O günden beri yanımda hep yedek anahtar pili taşıyorum.
Aynısı bizim getz de oldu kumandadan kilitlenip kumandasız yedek anahtarla kapıları açtık alarm ötmeye başladı kapıları aç kapa aç kapa bir şekilde alarm sustu ancak kontağı açmasına rağmen marş basmadı 10 dakka beklemeden sonra bir daha denedim çalıştı
Cumaya giderken oldu cumadan geldim baktım yine çalışmıyordu kapi kitlenmedigi icin anahtarla tek tek kapıları elimle kapattım sonra öylesine anahtarın açma dugmesine bastım kapılar açıldı sonra bindim arabaya kontagi cevirdim ışıklar yandı bastım marşa calişti cok mutlu oldum araba daha 3 yaşında akü daha hic ariza vermedi. Bence beyindeki guvenlik sistemi olabilir yada sistemsel bir sıkıntı var ama araç saati tarihi filan sıfırlamış LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Akunun omru 2 yildir akunuz zayiflamis benimde basima geldi SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ustaya göturuyum bakalım ama ilginç bisey akü bitmiş yada arızalı olsa marş basarsın almaz araba bunda böyle biaey olmadı kontagi cevirdim basmadı akü sarj sıkıntısı olsa araba bunu işaretle bildirir tahminen LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benim hyundai era dada aynı şey başıma geldi . pil bitmiş kumanda açmadı anahtarla açıncada marş basmadı pili değiştirdik
normal bir akü ömrü 5-6 yıldan daha kısa değildir. ama bazen sıfır araçlara takılan aküler daha önce tükenebiliyor. akünün voltajını ölçtürün, düşükse bir oto elektrikçide akünüzü şarja bağlatın. 1 gün kalsın. arabanın şarjını ölçtürün. kutup başının gevşek olma ihtimali çok yüksek. kaputu açın, kutup başında korozyon var mı bakın. elinizle sağa sola çevirin. kuvvetlice çevirdiğinizde bile hiçbir gevşeklik hissetmemeniz lazım. gevşek olduğu zaman aynen sizin dediğiniz gibi bazen çalışır bazen çalışmaz. saati falan sıfırlar. kutup başını kendiniz de sıkabilirsiniz.
Benim eski clio 4 tam 2 yilini tamamlar tamamlamaz yolda birakti ins hyundai daha dayaniklidir SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dediğim gibi normalde en az 5-6 yıl gidiyor ama, sıfır km olarak alınan araçlardaki akülerde bazen sorun oluyor. neyse ki biten akü olsun. yaklaşık 180 liraya piyasadaki eniyi akülerden almak mümkün.
Ben farlarim acik geziyorum. Arabam 2012 model ve bir kere benim hatam nedeni ile akum bosaldi. Hatta kisin takip edip akuyu degistirecek idim ancak hala sorun yok. Ben de degistirmekten vazgectim. Kisacasi akunun 2 yil omru olacagini pek sanmiyorum. Kisa surede aku bitiyorsa sarj dinamosunda sorun olabilir. SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dikkat edin neredeyse tum modellere aracin garantisi kac yil olursa olsun akunun garantisi 2 yildir... Buna hyundai de dahil... 2 yildan sonra artik sansiniza kalmis 2 de mi biter 4 de mi hazirlikli olun sayet clio 4 de tam 2 yilda pert oldu ve hicbir sorunu da yoktu SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi