Merhaba arkadaşlar iyi forumlar, Acil paraya ihtiyacım olduğundan eski eşyalarımı satıyorum. 2005 Model Hyundai Getz aracımdan çıkardığım orjinal teypi satmaya karar verdim. Bütün tuşları ve özellikleri çalışmaktadır. Aşşğıya sahibinden.com ilanını atacağım. https://www.sahibinden.com/ilan/yed...ik-orjinal-hyundai-getz-teyp-591525317/detay/ Fiyat : 100 TL
Hayırlı alışverişler olsun. Farklı bir soru sormak isterim. 2004 Hyundai Getz aracımda orijinal, yani sattığınız teybin aynısı var. Siz kendiniz mi çıkardınız? Yerine hangi cihazı taktınız? Ölçü, soket, marka vb. gibi nelere dikkat etmeliyiz?
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, İlanda görmüş olduğunuz kutuda ki Kamasonic marka bir teyp vardı onu da eski aracımdan çıkarıp Hyundai Getz'ime takmıştım. Ben kendim uğraşmayıp sanayide tanıdığım bir elektronikçiye söktürmüştüm. Söküm aşamasında ön konsolun sökülmesi gerekiyor. O yüzden biraz dikkat edilmesi lazım ve iyi bir ustaya vermenizi tavsiye ederim.
Tamamdır, çok teşekkür ederim. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok belli ki, açıkçası konsolu söktürmek istemediğim için bu işi bu kadar ertelemiştim. Malum araç 14 yaşında, konsol bir kere sökülüp takıldığında gacır gucur sesler başlar, başladı mı da bir daha kesilmez.
Benım arabam 10 yaşında kendım elektrıkcıye gıttım adamlar klıma kablolarına kadar cıkarıp soktu yınede abuk subuk bagladılar.Kendım ustune 2 kez teyp ıcın 1 kez de 4lu dugme ısıgı ıcın soktum taktım adam gb pımler yerıne oturur ve sökerken kaybetmezsenız gram oynama şıkırdama olmuyor.Hatta söktürürsenız kestırın dırek duble yapın ben yapmadıgıma halen pişmanım.
İnanın işinin ehline denk gelene kadar orijinal teybi (mesela şu anda basit bir FM verici ile birlikte) kullanma taraftarıyım. Çekincem tamamen belli yaşın üstündeki plastik aksamın sökülüp takıldıktan sonra eski formunu hemen kaybetmesidir. İzolasyon bantları, cırtlı kumaş parçaları, hızlı yapıştırıcılar vb. kullanıp sesi kısa bir süreliğine kesebiliyorsunuz. Sonrasında her tarafı yapıştırıcı izleriyle süslü, en düşük hızda bile gacır gucur sesler çıkaran konsola bakakalıyorsunuz.
İşte getzde o durum yok adamlar cok mantıklı bır sıstem yapmıs ıcerıden beyaz pımler var her bolgesınde toplam 6-8 kadar pım var sök tak yapılsada mılım kıpırdama yada oynama yok yada kabloları teybı guzel sabıtlersenız asla ses gelmez gelıcek olsa bende olurdu bu konuda gıttıgım adam 70tllık teybe 30tl baglama parası alıp benden daha ıyı yapacak bır adam degıldı zaten.
Tamamdır, yakın zamanda bakım için bir program hazırlamıştım. Sıvı, filtre ve amortisör bakımlarından sonra bütçe elverirse bunu da sıraya alayım. Yardımınız için teşekkür ederim.
Teşekkür ederim ama bu konudaki araç bir sonraki kasa olsa gerek, zira bendekinde teyp tamamen gömülü, kenarından ince metalle girilecek herhangi bir boşluğu yok.