Aracım 2011 model 1.4 getz 149 binde. Yaşadığım sıkıntı şu ; Seyir halindeyken hız kadranı 65 ile 80 km hızları arasında önde hafif bir sallantı oluyor vitesi boşa atıyorum geçiyor, vitese takıp gaza basınca yani aracı yüke bindirince tekrar o yazdığım hızlar arasında sallıyor önü 60 km hızın altında birşey yok 80 km hızın üstündede birşey yok. 2 ustaya gösterdim biri aks lar değişecek dedi diyeri aks laleleri ? Sizce nedendir başına gelen varmı. bir kaç yerde video izledim YouTube ‘da şanzıman takozu(motor alt takozu) da yapar mış kafam çok karışık ?
Iyi bir usta bulup güvenmekten başka çareniz yok...yorum yspmak cok zor Lastikler bozuk olabilir,balanslari bozuk olabilir jantlar bile bozuk olabilir
benim Getz in altında fabrika çıkışı hankook centum lastikler vardı ilk 3 senenin ardından buna benzer problemleri arka tarafta yapıyordu, hankook ları çıkartıp çok daha sert yapıda gürültülü ve kalas gibi olan sıfır lastiklerle değiştirdim tabi, sonrada bir daha 6 sene boyunca böyle problem görmedim.
Lastikleri 3 aylık sıfır 4 düde lastik ve janttan olsaydı o hızlarda boşa aldığım zamanda yaparda. O hızlarda boşa atınca herşey normal Hızı düşürmeden vitese takıp gaz verince hafif sallanma oluyor
Araba yüklü gaza yüklenince kupa sallıyorsa %99 iç aks laleleri, tornaya gidecek dolgu olacak sorun en az 60-70 bin km bir daha olmaz.