Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Acil !!! Geri vites sorunu ???

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Kaan Çelikçi tarafından 13 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar aracım yeni biliyorsunuz . Fakat nedense geri vitese geçirirken debriyaj pedalı döşemeye dayanmış olduğu halde bazen geri vitese geçmiyor hatta bi kaç defa cazırtı koparttı ? Hani debriyaja basmadan vitese takmak istersinizde bir ciyaklama olur ya aynen öyle !!!

Bu sorunu geriden 1 e geçerkende yapıyor !!! Geçen gün arabama bindim çalıştırdım tam yola çıkacam geri vitese taktım kavrama yaparken şanzumandan bir tırıltı geldi , boşa aldım bir daha vitese taktım yine aynı tırıltı acaba motora kedi falan mı girdi die bi kontrol ettim arabanın altına üztüne baktım hiç birşey göremedim ama hala aracı yerinden kıpırdatmamıştım !!!

Her hamlemde aynı tırıltı sesi geliyordu bende aracı boşa alıp biraz kaydırdım sonra tekrar denedim ses geçti ???

iyide ne ki bu sesler ??? Birde vitesler birgün çok yumuşak ve rahat geçerken başka birgün çok sert ve zorlanarak geçiyor ??? Anlam veremedim lütfen yardım !!!

2. Sovyet

Sovyet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim arabada 2 aylık olmamasına rağmen geri vitese atınca bazen ğarççç sesi geliyor, böyle yapınca boşa atıp tekrar geri vitese aıyorum ses yapmıyor
    Düzenleyen : Sovyet

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu sıkıntılar özellikle geri viteste oluyor, dişliler denk gelmediği zaman bunu yapıyor, debyajdan ayağı kaldırıp yeniden basmak, yada aracı az hareket ettirip yeniden denemek gerekiyor, geriye tam geçtiğinden emin olmadan gaz vermeyin, sakatlık yapabilir.

4. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Kaan bey , benimde aracım yeni bende aynı şekilde sorunlarla karşılaşıyordum. Servise gittim.,şanzımanın üretim esnasındamotor gibialıştırılma aşaması olmadığından parçalar alışana kadar bu tarz durumların olabildiğini, söylediler. Nitekim bende 2. ve geri viteste sizin yaşadığınız problemleri yaşadım. Şu anda aracı alalı 2 aydan fazla oldu.Artık vitesler normal. Tabii bizlerinde araçlarımıza alışma süreleride çok önemli bir faktör.

5. Sovyet

Sovyet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben arabayı alalı 1.5 ay oldu ama bu geri vites sesi sadece 15 gündür falan oluyor
    ilk aldığımda yoktu bu ses, bu yüzden kıllandım biraz

6. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Anlaşılan araçlarımızın biraz fazla benzin yakmasını göz önüne alarak olduğu yerde ileri geri oynayıp duracaz ki vitesler alışsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. Misafir

Misafir Guest

Bence siz yine'de bi servise gösterin...

8. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hafta içi zaten bayiden aracın faturasını almaya gidicem o ara gösteriririm zaten aracın vergisinide yatırmamışlar biraz kalaylıcam https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

9. Misafir

Misafir Guest

"Anahtar teslim" diye konuşmadıysanız vergi konusunda problem yaşayabilirsiniz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

10. Mustafa Yilmaz

Mustafa Yilmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla benim araçta i30 Maşallah hiç bir sorunu yok...

11. Misafir

Misafir Guest

Nazar deymesin....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde buna benzer problemim oluyor.Bir aydır,daha önceleri yoktu.2007-Era Select.Sabah ve öğle farketmiyor.Geri vitese atmaya çalışırken,hem ses yapıyor hemde araba ileri gitmek ister gibi oluyor.Yani araç kendini bir kere ileri atıyor gibi oluyor.Bu arada bir sesde çıkarıyor.Diğer viteslerde sorun yok.Ancak bir kere çok yağmur altında kaldığımız bir gündü.Ne geri vites nede diğerleri çalışmamamıştı.Bu sorunla karşılaşan varmı.Çözümlere noktasında önerileriniz ne olacaktır.

13. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kullanma Kılavuzunda Yazan Bilgiyi Aktarıyorum. Geri vitese en sağlıklı ve yumuşak olarak geçirmek için aracı boşa aldıktan sonra 3 saniye bekleyin sonra geri vitese geçirin.

14. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sabah ilk çalıştırırken demi geçerli.Sabahda olabiliyor,öğlede olabiliyor.Her zaman olmuyor.Bazan hiç sorun yok bazanda bakıyosun sorun var.Servise gittim o günde hiç sorun olmadığından servisde bir şey yapamadı....

15. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadalar geri vites sorunum çözüldü.Yaklaşık 1 ay önce bir tanıdık debriyajı ayarlayayaım demişti.Sanırsam üstten kavramaya ayarlamış.Yani fabrika ayarını değiştirmiş.O günden sonra Geri vites ve 1. vites gibi sorunlar vardı.Aksaray Çağlayanlar servisine götürdüm.Hocam şimdi hallederiz dediler.Bi ayar çekdiler iş tamam.(Daha öncede servise götürmiştüm ama sorun tam oraya gidince olmuyordu.Onlarda sorunu görmeyince yardımcı olamıyorlardı.En son gittiğimde sorun kendini gösterdi-tak Çözüm tamam)....Umarım herkesin çözümü bu kadar kolay olur.

16. Misafir

Misafir Guest

Yeni Araç Olduğu İçin Yapabilir. Sabahları Çalıştırdığınız Zaman Biraz Bekletin Aracı Şanzıman Yağının Isınması Gerekiyor.

17. ferhatyamak

ferhatyamak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 4 yıldır çekiyorum bunun çözümü yok.şanzuman değişsede çözülmüyo.hyundai lerin klasik sorunu.

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende o kadar çok çeşitli hyundai kullandım ki ama nedense sizin klasik dediğiniz bu soruna hiç rastlamadım.

19. Misafir

Misafir Guest

bende de oluyor

20. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geri vites sorunu yaşayan arkadaşlara şiddetle tavsiyem şudur:

Servise veya ustaya gidip debriyaj hidroliğinin havasını aldırsınlar.Hava yaparsa tam ayırma gerçekleşemediği için geçişte zorluk ve ses yapması gayet normal.

Aynı sorunu bende yaşıyordum.1 ve geriye atarken. sağolsun Serdar Çavuşoğlu arkadaşımızın tavsiyesi üzerine debriyajın havasını aldırdım ve rahatladım.

Bu Sayfayı Paylaş