Merhaba Arkadaşlar ; Aracımı iki önce işyerinde otoparka parkettim ve 7-8 sonra geldiğimde akünün bitmiş olduğunu gördüm. Kontrol ettiğimde aracın park farlarını açık unuttuğumu fark ettim.Forumda araştırdığım kadarı ile getz'de far açık ikaz uyarı sisteminden varmış. Emin olamadığımdan bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Aracım Hyundai Getz 1.3 LS 2005 Model 1-) Bu modellerde bu opsiyon sunulmuşmudur ? 2-) Eğer bu sistem varsa muhtemel benim araçta arıza var arızayı nerede aramam gerekli.
Benim 2006 1.5vgt de uyarı var ama zaten anahtarı kontaktan ayırdığımda tüm far ve stoplar kapanıyor.
Malesef aracımda o şekilde olmuyor farlar yanık iken aracın kontaktan ayrıldığında farlar sönüp parklara geçiyor.Gündüz aracı parkettiğimde parkların açık olduğunu farkedemedim.Aracın aküsü bitmiş takviye ile çalıştırabildim.
2006 Getz CRDi 1.5, maalesef bende aynı durumu 2 defa yaşadım. Bende farlar hiç sönmüyor. Hafif yanıyor. Ne yaptıysam ikaz sesini duymadım. Forumda bir kaç konu var bu hususta, ama sonuç alamadım. En son Amerikan park ve follow modülü bakiyordum, hala bakıyorum,
Selamınaleykum bende 2009 1.5 dizel getz var kontak takılıyken veya değilken kapıyı farlar açıkken açınca ötüyor bilginize.
2006 dizel getz'de farlar açıkken sürücü kapısını açtığınızda ötüyordu. 2005'ten sonra makyaj olduğu için makyajsız kasa getz'i olanlar olup olmadığını söylese daha iyi olur.
Farlar acikken anahtari cikardigimda farlar sönmez, bu gayet normal. Fakat kapiyi actigimda uyari sesi ötmeye baslar.. Aracim getz 2006 model
2005 getzde far acik uyarisi vardı anahtar takılı degilken kapı açılıncs uyarı veriyordu Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim benzer sistemi camlara yapmam kontak sonrası gerek ışıklı-sesli, bir akşam gece yarısına kadar aralık kalmış?
İki kere akü değişince bu olay yüzünden elektrikçiye gittim getzlerin bu modelinde bu sistem yok dedi bende sen yaparmısın dedim yaparım dedi. 30 TL karşılığında aracıma bu sistemi taktı. Bayağı memnun kaldım . Pendik oto sanayinde akın elektrik tavsiye ederim
Arkadaşlar bende ilk aracım olan hyundai getz 1.4 dohcu aldım sizlere bir sorum olacak araç tamamen kaplıyken dijital kilometre göstergesi kapanmıyor bu normal bi durummu yoksa sizde demi aynı bunu merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim