Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Acer 5630EZ Format

'Bilgisayar / Teknoloji / Bilim / İnternet' forumunda eradizel tarafından 30 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaslar delireceğim.Win 7 cd sibuldum F2 ile Biosa giriyorum F10 la Yes diyorum ama Pc direk Windovsla normal olarak acılıyor..Cd yi birtürlü görmüyor,Acer extensa 5630 da format için bios ayarrları nasıl olmalı,nerde hata yapıyorum yardım edin lütfen.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    F8 f9 yada f1 f2 pc ilk acilista deneyin biis boot menusu gelecektir. Model ve marka olarak degisir. Biraz deneme yanilma olacak sizinki

tepetaklak yazdim imla hatasi varsa aramizda kalsin.

3. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    f 12 tuşunu dener misiniz ?

4. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar BOOT menüsünde sorun yok yani Pc yi Yeniden Başlatıyorum sürekli F2 ye basınca Bios Menüsünü açıyor zaten..BİOS ta MENU kısmında alt alta 5 İbare var: Qutlet Boot (Enabled) Network boot (Enabled) F12 Boot Menü (Enabled) D2D Recovery (Enabled) Sat a Mode (AHCI)..............Sağ ok tuşuyla BOOT kısmına gidiyorum orada da 1.kısma yani en üste CD-DVD ROOM ibaresini alıyorum (Ama 1.St boot device yok işte ekranda!!!) F10 a bastığımda Yes /No seçeneği çıkıyor...Yes e enterlayınca normalde PC nin yeniden kapanıp açılması lazım ve bu esnada da benim ön yükleme için herhangi bir tuşa basmam lazım normalde...Değil mi? Ama ne yaparsam yapayım olmuyor! Direk Windowsla açılıyor işte :( Neler denemedim ki: F1 den F12 dek hepsini denedim...Hatta ve hatta nette bazıları Alt+F10 a bas demiş onuda yaptım nafile...Şuan Güvenli Mod dan bağlanıyorum nete...PC kafayı yedi..Bilgisayarcıya boşyere 30 TL bayılmayayım demiştim ama başka sansım kalmadı sanırım....

5. kozturk

kozturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    KERİM ÖZTÜRK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    windows 7 cd'nizin boot etme özelliğide olmayabilir. başka bir bilgisayarda deneyip boot edebildiğine emin olun

6. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Uzun uğraşlar sonucunda (Deneme yanılma yöntemiyle elimdeki PC nin BOOT menüsünü ve ayarlarını çözdüm sonunda... Ama bu kezde senin yazdığın gibi elimdeki Win 7 CD si BOOT etmiyor! (Yıllar önceden elimde kalan Xp Sp2 Cd ile denedim onu görüyor) Ama elimde bulunan yeni Win / Cd sini görmüyor...Dolayısıyla Format atamadım henüz...Buna bir çözüm var mı peki?

7. kozturk

kozturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    KERİM ÖZTÜRK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    o cd ile sistemin açıkken işletim sistemi kurabilirsin. windows 7 kurulumda önceki belgelerini önceki windows sürümünü ve programlarını windows0 dizinine kendi taşıyacaktır. bu yöntemle sistemi formatlamış olmayacaksın ama yenileyeceksin. yinede illa format diyorsan çalışan bir cd bulmanı tavsiye ederim.

8. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yalnız; Dediğin şekilde yaparsam Sistem üzerine sistem kurmuş olmayacak mı? Bu seferde iyice ağırlaşıp,hantallaşmaz mı Pc? Yeni bir CD bulmak sorun değilde yeni bulacağım Cd yide okumazsa diye korkum ondan...

9. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
    Laptop'larda recovery yani sistem ger yükleme gibi bir özellik olduğunu duymuştum.Yani bir çeşit fabrika ayarlarına dönmek gibi.recovery işe yaramazmı acaba?

10. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Kaç gündür buna çalışıyorum ama yapamadım kafayı yiyecem :) Recovery yi ben yapamadım.. Açılırken Alt+F10 yapılacakmış vs.. Ama ben yapamadım..

11. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
  12. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Daha simdi acer aspire 5920g pc'me format attım, size tavsiyem yapabilirseniz flash'la deneyin...ultraiso ve poweriso gibi programlar mevcut, akşam konuya tekrar bakacam yardımım olur inşallah

13. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    usb den boot özelliği varsa anakartın usb 'ye windows 7 download tool ile iso olarak yazdırın.

14. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Windows 7 ve 8 de diski formatlama özellikleri ya da BOOT özelliği çoğu sürümde yoktur. Daha erken görseydim başlığı sorularınıza daha erken cvp vermiş olacaktım ama idare edin artık :)

1. Windows açıkken yükleme yapıyorsunuz arkadaşın dediği gibi talimatları takip edin Windows 0 dizini oluşuturacak tüm C: üzerindeki dosyaları oraya taşıyacak.

2. Sistem kurulduktan sonra donatılar----> sistem araçları ----> Disk Temizleme ----> ön incelemden sonra sistem dosyalarını temizle seçeneğini seçip eski windows sürümlerini kaldır dersen eski sistem tamamen silinmiş olacaktır.

3. Bu yapılan işlemin ardından eski sistemin herhangi bir işlevi kalmıyor. Yani bilgisayar üzerinde 2 sistem olmuyor dolayısıyla sistemde herhangi bir tıkanıklık olmuyor.

4. Bu işlemleri USB ya da DVD ile yapabilirisin fark etmez.

5. Eski sistem bir format istiyorsan ben genel olarak XP CD'si kullanıyorum sonra windows 7 yapıyorum ama bunu da yılda 1 anca yapıyorum sistemine kibar davrandığın sürece günde 10 program kurup 9 unu kullanmadan kaldırırsan sistem dosyaların bir süre sonra şişecektir dolayısıyla bir süre sonra yavaşlayacaktır bilgisayar.

eradizel bunu beğendi.
  15. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Kaerdeşim sen nerelerdeydin ya! :)

Hay senden Allah razı olsun...BAşıma gelenleri kısaca özetlersem;

Bir arkadaltan mis gibi Win 7 CD si aldım (Al bi Cd ye cek ve bana ver dedi) Nerden bileyim ben,eve geldim verdiği CD yi benim Laptopa taktım içindekileri benim D içinde açtığım bir klasöre kopyaladım ve arkadasın CD sini cıkarıp kendi boş CD mi taktım ve klasördeki içeriği benim CD ye yazdım...

Neyse internetten saatlerce o site senin bu site benim bendeki Acer Extensa 5630 EZ PC ye format atılır? BİOS a nasıl hangi tuşla girilir? BOOT ayarları nasıl olmalıdır? Vs vs araştırdıktan sonra herşeyi öğrendim..Benim o cektiğim Win 7 CD sini kasaya takıp Bismillah cekip kaç defa Formatlamaya calıştıysam olmadı (Aslında yaptıgım seyler izlediğim yol doğru ama nerden bileyim yazdıgım CD nin bir BOOT CD si değilde sadece sıradan bir VERİ CD si oldugunu!) her defasında CD yi görmeden direk Windowsu acarak başladı..(TAbi bu arada neredeyse sinirden laptopu balkondan atıyordum)

Velhasılı kelam ben Format CD sinin NERO ile oluşturulması gerektiğini bugün öğrenebildim :) Meğer bendeki sıradan bir veri CD siymiş..

Buarada ne yapacam diye düşünürkende senin yazdıgın bu cvp a rastladım..İyikide rastlamışım,senin dediğini yaparak bendeki o BOOT suz veri CD sini takıp direk yükledim WİN 7 yi...(İş bitince SERİAL istedi ama bir şekilde halledecem artık onuda)

YAlnız kafamı kurcalayan sey su ki;

Şuan ben PC me Format atmış oldum mu? Olmadım mı?
    Bende suan üst üste 2 Win 7 kurulu değil di mi?

Tekrar tekrar tşk ler kardeşim...

16. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Evet PC'ne format atmış oldun ;) üst üste 2 tane kurulu değil sistemin gayet stabil çalışıyor sıkıntı yok yani. etkinleştirme yaptın mı?

17. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İşim bittikten sonra Googleden Serial vb..arattırdım bi siteden etkinleştirme yöntemiyle hallettim şimdilik sorun yok gibi duruyor..

18. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Tamam sıkıntı olursa elimden geldiğince yardım ederim özelden de ulaşabilirsin;)

eradizel bunu beğendi.
  19. ozanunlu

ozanunlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Ozan üNLü
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sistemi yenilemişsiniz fakat bu kurulum şekli diske format atmaz. formatlama işlemi cd, dvd yada flashtan açılışta ilk kurulum kısmında gelir. sistem açıkken başlatılan kurulumlar bu bölümü pas geçerler. sistem düzgün kurulur fakat format atılmış olmaz.

20. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bende bundan korkuyordum işte.. Çünkü C yi D yi silmiyorsunuz.. Vs vs..

Sanırım Benim herşeyden önce Nero ile bir Cd Dvd nasıl çekilir onu öğrenmem gerekecek.. Arkadaşın bana verdiği mis gibi Format Cd sini meğer ben kendi Cd me sıradan bir Veri Cd si olarak çekmişim ve onla Format atmaya çalışıyormuşum! :) Olmaz tabi...

Bu Sayfayı Paylaş