Elektronikten anlayan arkadaşlara bisey sorucam. Kardeşimin acer 5520g laptopu var ve acılmıyor. Servise telefonla sordum kuzey çipi arızası yapmıs. tamiri için heryerde ortalama 200 tl rakam verdıler. Ataşehirde dehanotebook diye biyer buldum orası 100tlye degıstırıyoruz dedi. Bu kuzey çipi nasıl bisey acaba cıkma fılan bulabılırmıyım. Sizce heryerde 200 civarı ıken 100tl fiyat verendehanotebookta yaptırsak bı sakıncası olurmu?
bu kuzey çipi anakartlarta bulunan entegrelerdir.kuzey ve güney olarak adlandırılırlar ve anakarttaki işlemleri yürütürler. bunun çıkması olur. nasıl olur bir başka laptop bozulmuştur anakartı kullanılmaz hale gelmiştir ama enteğreleri sağlamdır.bu bozuk anakartın kuzey çipini alıp sizinkine takarlar.bence hiçbirşeyde olmaz.bence 100 tl taktırın..
Kuzey Köprüsünü Değiştirmek Yerine Ekranı Kırılmış Vs Cihazların Komple Boardunu Almak Daha Mantıklı Olur
wifi modülün solundaki (bakır borunun altındaki) olması lazım. Bunu değiştirmek için özel havya seti ve kimyasalı gerekli, yani iş servislik. Ersin'in dediği gibi komple bir anakart bulmak daha mantıklı.
uygun fiayta Komple anakart değişimi yapan yerler mevcuttur. Tavsiyem onarım yerine komple değişim olacaktır.
Benim Notebookumu Abimden Aldım Kola Dökülmüştü Açtım Klavyede Bişey Yoktu Ama Asit Entegreleri Bozmuştu Kartta Hiç Biyerde Voltaj Ölçemiyordum...Bir Notebookcuya Vermiştim Aynı Dediklerimi Dedi 1 Hafta Oyaladı Entegre Yok Diye Bende Aradım Bulamadım Muadil Entegre İle Açtım Tam Randıman Alamadım 180 Lira Verdim Daha Sıfır Gibi Board Aldım.. Hala Tık Yok.. Makinede Rahat 7 Senelik Var Board Değişeli 3 Sene Falan Oldu
servislere sorun illaki ellerinde vardır çıkma anakart veya alttaki sitede var fiyatlar için fikir verebilir... http://www.laptopservisi.com/?kategori-8-Laptop-Anakart.html ankarada eskiden itfaiye meydanı civarında ki bilgisayarcılarda bolca vardı. bu arada galiba sizin ki bu http://www.laptopservisi.com/?urun-1716-ACER-ASPIRE-5220--5912--5520--5720-SIFIR-ORJiNAL-ANAKART--MAINBOARD--ICW50-LA-3581.html Düzenleyen : AlperC