Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Acemiyim Yardım

'Tanışma' forumunda Cenkcnr tarafından 2 Şubat 2022 tarihinde açılan konu

1. Cenkcnr

Cenkcnr Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Cenk Çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar merhaba. 2010 Accent era 1.4 Manuel kullanmaya başladım. Bu ilk arabam Birkaç sorum var

1 Motor suyunu nereden kontrol ediyoruz
    2 direksoyonu sağa sola cebirince ciyaklama sesi geliyor
    3 radyator kapağını çıkarınca içindeki su çok paslı. Ne yapmam gerekir. Internetten okuduğun kadarıyla antfriz koyulursa çatlaklar oluşur ve sızıntı yapabilirmis. Daha önce antfriz kullanılmamış
    4 arabayi tanımıyorum. Kullanırken önerebileceğiniz veya kontrol etmem gereken ipuçları var mı

Herkese iyi forumlar

2. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hayırlı olsun.
    1. Motor suyundan kastınız soğutma suyu ise 3.de dediğiniz radyatör kapağında doldurulur. Motor yağını kastettiniz ise onun dolum yeri motorun üzerinde kapak var büyükçe orası. Motor önündeki sarı çubuğu çekip temiz bir bez yada peçete ile temizleyip yeniden takın ve çıkartıp seviyesine bakabilirsiniz. Çubuk üzerinde F ve L vardır. onların arasında olacak yağ izi.
    2. Sona tam dayadığınızda oluyorsa kayışlardan olabilir. Ustaya gösterirseniz çok iyi olur.
    3. Daha önce antifriz konmadı ise sorun var demektir. Pasın olması normal. En kısa sürede ustaya gidip suyu boşalttırın ve antifriz koysunlar. Pası vs sökecektir. Sonrasında sürekli takip edin çatlak, sızıntı vs var mı diye.

Benim naçizate tavsiyem ne olur ne olmaz şimdiye kadar antifriz koymayan birisi yağa bile ne kadar bakmıştır deyip tüm sıvı bakımlarını, yaptırıp değiştirin. İdare eder lafına bakmayın ustaların. Tümünü değiştirin. Kayışları, hortumları tümüyle kontrol ettirin.

3. arabamındevası

arabamındevası Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    MerhabaGruba yeni katıldım;
    Bir hundai araç sahibi olarak.
    2010 model hundai accent 1.5 dizel 110 Luk manuel araçim triger zincirinden arıza yapti!
    Triger zingir takımı fiyat ücreti nedir ve tamir konusunda ne tavsiye edersiniz.
    HERKESE KEYİFLİ SÜRÜŞLER.

onurforces bunu beğendi.
  4. üstün küçük

üstün küçük Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    159
    Ad Soyad:
    üstün küçük
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba hayırlı olsun. Nasıl bir arıza yaptı? Eğer zincir koptuysa inşallah değildir ama hasar büyük olur. Şakırtı geliyorsa korkacak bir şey yok ama en kısa sürede zinciri değiştirmek gerek. Sente atladıysa da aynı şekilde ki kayışta sente atma oluyor da zincirde oluyor mu bilmiyorum. Zincirde de dişli kırabiliyor bildiğim kadarıyla.

Konuya dönecek olursak Triger değişimi bir araçtaki en hassas bakımdan birisidir. Size tavsiyem Manisa dahil yetkili servislerden fiyat alıp en uygun yapan yere değiştirtmeniz. Randevuyla gitseniz en fazla 3 saatte aracı teslim ederler. Özel servisle arasında fiyat olarak olsa olsa 500Lira oynar tahminimce. Eğer özel serviste yaptıracaksanız devirdaim, rulman gergi vs. komple değiştirin. Bazı yerler sadece zincir fiyatı verir o sizi yanıltmasın. Salt komple parça fiyatı 1000TL'nin altına düşmez. İşçiliğe de 700 TL'nin altına diyeceklerini sanmıyorum. Kesinlikle orijinalden vazgeçmeyin. Bir de set değişirken antifiriz de değişecek.

Gidişat hakkında bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.

onurforces bunu beğendi.
  5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Orjinal zincir seti 2500-3000 tl civarıdır diye tahmin ediyorum piyasada. Güvenilir parçacılardan araştırın. Çünkü sahtesi var piyasada

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş