;Arkadaşlar benim accentte fren bana çok yumuşak geliyor.. bunun ayarı varmı.. örneğin fren tutunca yaklaşık 10 cm kadar basmam lazım bunu 5-6 cm ye ayarlatabilirmiyim..
arka balataları biraz sıktırman lazım olabilir bendede arka frene basınca sanki balata kampanaya deyyor ses yapıyor bayaki bilmiyorum artık ya balata bitti yada başka sorun var ama frenler gayet yumuşak
arkadaşlar 4-5 gündür netim yoktu.. bu gün biraz aracı kullandın frendeki bu yumaşıklık gitikçe canımı sıkıyor... ön balataları yeni değiştirdim... acaba onadan olabilirmi.. bide benim araçta abs yok.. yardımlarınız bekliyorum
Benim araçta da abs yok ve frenler zayıfmış gibi geliyor. Aslında yeterli ama diğer araçları kullanınca çakıyorlar resmen(absli megane ve punto denedim). frene basınca arka kampanadan da ses geliyor sanırım balataların zımpara ile temizlenmesi gerekiyor.
on balatalar yenı ıse alısıncaya kadar fren yumusuk olur bır kac kez sert fren yap duzelır bosta rampa ın mesela frenleme yaparak
bende tam tersini düşünüyorum. balatalar diske alıştıkça daha da yumuşak olur diye düşünüyorum. arkadaşın sorunu büyük bir ihtimal arka kampanaların ayarlanması gerekiyor.
Bence yapma.Ayarlanır ayarlanmasına fakat disk ve balatalar ısındığında tutmama gibi bi olasılık.Nerden biliyorum başıma geldi.Wastenhouse'dan ayarlanıyor ama tavsiye etmem.
benim accent servisten çıktıktan sonra frenler sizin de belirttiğiniz gibi 5-6cm tutuyordu..ama şu anda frenlerim gayet yumuşak..sanırım diskler alıştıkça yumuşak bir frenle karşılaşıyoruz.
kafam baya karıştı şimdi.. balatalr yen biraz böyled idare edeyim belki düzelir... cevaplar için tşk........