Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accentlerin viteslerindeki kemik sesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda semerkaw tarafından 21 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hepiniz belki fark etmiştir.. ya da sadece ben de mi var bilemiyorum.. bizim arabaların vitesleri cok sert ve hafifce tak tuk ses cıkarıyor vitese atarken, hele ki cok hafif yürüyen arabayı 1. vitese takarken ve 2 ye takarken.. sanki vites insanın elinde kalacakmış hissi veriyor..
    bu durumu bi araba dergisinde okuuştum, accentlerin vitesleri kemikli diye.. gercekten de doğru ama huylanıyorum bu aralar vitesin sertliğinden ve takırtısından..
    takırtı dediğim de öyle ahım şahım bi ses değil.. sadece lok lok diye girmiyor arabanın vitesi.. örneğin cok hafif yürüyen bi arabayı 1 e takarken nasıl da rahat giriyor diğer arabalarda ama accentte ben illa frene basıp arabayı durdurup atıyorum 1. vitese.. ki gelen ses de cabası

Düzenleyen : semerkaw

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hepsinde aynı sorun var. Çözümüde yok gibi ne kadar debriyaja sonuna kadar bassamda aynı olay oluyor.

3. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vgt şanzımanya ondan sanırım...

4. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu VGT şanzımanla mı alakalıymış, ben de motorla ilgili diye düşünüyordum.. e ne bu takırtı vgt de o zaman.. dah abi sessiz ve yumuşak yapmaları gerekirken.. ne karı var bunun bize..

5. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bende 1 ile 2 de problem yokta 3 e atarken zor geçiyor bazende cırtlama yapıyor normalde ses yok . Fakat diğer arabalara göre biraz daha sert vitesleri. 3 e geçerkezn olan olayı servise sordum senkromeç hatası dedi çoğu accent te vardır dedi önemli değilmiş söylediğine göre https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Servise bende sormuştum bu vites olayını. Kemikli olduğu doğru ama herhangi bir problem yaratmıyormuş.

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende 1 den 2 ye atarken o durum oluyor korkuyorum bende sanki elimde kalacakmış gibi geliyor.Ama getz'i olan başka bir arkadaşıma sordum oda aynısını söyledi birde burda bu konuyu görünce anladım hepimizini ortak sorunu imiş

8. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    VGT, değişken geometrili turboşarj anlamına gelip CRDİ dizel motorla ilgili bir kavram..düşük devirlerde bile turbo kanatçıklarının açılıp devreye girmesi anlamına gelir...Doğru düşünmüşsünüz

Düzenleyen : hyundai_engine

9. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet, servisin verdiği cevap "hyundailerde vites geçişleri kemikli...bu kronik bir durum" ama bu bilimsel bir mazeret olamaz..kardeşim o zaman daha yumuşak vites yap..sonuçta kimsenin hoşuna giden bir özellik değil...özellik denirse tabii....bence resmen kronik bir sorun (kronik bir özellik değil) ve hyundai firmasının bunu düzeltmesi lazım..tüm hyundailerde var maalesef..

Düzenleyen : hyundai_engine

10. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben sırf bu zor geçişler için baskı balatayı değiştirirken bütün senkromençleride değiştirdim ama sesde ve geçişlerde hiçbir değişiklik olmadı. Boş yere senkromenç parası verdik.

11. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bizde aracı yeni aldık düşünüyordum kara kara ''arabayı aldık masrafsız diye ama baksana vitesler problemli diye'' buradan bu bilgileri almamız çok iyi oldu. Gönlüm rahatladı.

Başka ne gibi kronik sorunları var bu araçların?

12. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende tam size soracaktım sizin vitesler nasıl diye. Sizin araç avrupa türkiyede üretilenlerden değil. Sizin araçta olmaması lazım. Excellerde bu yık çünkü.

13. Hoca1677

Hoca1677 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Pek bir sorun var gibi durmuyor. Her viteste olmamakla beraber sadece vitesleri geçirirken biraz ses geliyor. Kemik sesi.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Problem yoktur umarım.

14. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yerli üretimide kore üretimide aynı o zaman. Vites değiştirmeden önce araba devrini bulursa problem olmuyor ama gaza yçok yüklenip devir saatini yükseltirseniz yine zor geçiyor. Yapılması gereken şu 2 ye atacaksanız 1 viteste araba hızını alana kadar bekleyin gaza sabit basın araç devrini ve hızını alınca vitesi değiştirin hiç takılma yapmıyor o zaman.

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bazı araclarda arac tamamen durmadan 1.vitese gecmez..bu bir kusur değildir..

16. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru olabilir 41 dostum, ancak bazen (artık aracın hızıyla mı alakalı anlayamadım) 1 e takarken (araba hafif yürüken) lok diye geciyor, ne bi dişliye carpıyor hissi veriyor aşşagıdan ne de herhangi bi ses cıkartıyor, yumuşacık giriyor.. öyle olunca cok hoşuma gidiyor.. ama her zaman olmadığı için o lok lok girme durumlarını mumla arıyorum bazen..
    demek ki bizim vitesler gercekten cok sert ki arada bir lok lok girince hoşuma gidiyor..
    :)

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim önceki arac nissan minübüstü..aynı sey onda da vardı 1.vitese gecmiyordu..servise sordugumda bu aracların 1.vites dişlisi buyuk oldugundan çok fazla hızlanmaz tabiri caizse kamyonlardaki karınca vitesi gibidir...eger siz arac durmadan giderken 1.vitese takarsanız şanzımanı kucagınıza alırsınız dediler...sizin aracınızdada belki tamamen durmadan değilde belki belli bir hızın ustunde 1.vitese gecmeme özelliği vardır...
    Düzenleyen : 41 YSF 87

18. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    vgt şanzumanmı?

19. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş ewet vitesler biraz kemikli ama bunun hiç bir zararı yok ve bir problem değil için rahat olsun.

20. muratt_ie

muratt_ie Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat tavsan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    evet bended de aynı sıkıntı var...2 den 1 e geçerken neredeyse arabanın durması gerekiyor...zorlayıp zarar vermekten korkuyorum 1 e sokacam diye....mesela mesela U dönüşü yapacağım yere geldiğimde yüksek vitesteyken boşa atıyorum dönüş esnasında 2 ci vitesle girmek zorunda kalıyorum 1000 devir civarıdna..umarım sıkıntı yaratmaz

Bu Sayfayı Paylaş