Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent'lerin Klasik Sorunları

'Accent Forum - Club' forumunda detay06 tarafından 3 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu

1. detay06

detay06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar ben daha yeni Hyundai kullanıcısıyım daha önce opel kullanıyordum. Sırf opelin parça fiyatları yüksek olduğundan Hyundai ye dikey geçişş yaptım. Aslında fena yapmamışım.94 model opelin parasıyla 2000 model Accente binebiliyorsun.Daha yeni bi araç olduğu için çok fazla ciddi problemler cıkarmıyor üstelik de parçaları daha ucuz.

Kullandığım süre boyunca yaşadığım problemler ve sitede sizin yazdıklarınızı da gözönüne alarak aşağıdaki sorunları çıkardım.

Ne kadar katılırsınız??Sizcede genel hyundai accent-1(yumurta kasa) sorunları bunlar değilmi?

1-Rölanti problemi: Kendiliğinden zaman zaman rölanti düşüyor.Bazen normale dönüyor. Ayrıca elektrik aksamından bi şey açtığınızda da paat rölanti yerlerde sürünüyor.
    2-Çatlak göğüs: Herhalde %60-70 inin gögüs çatlak.
    3-Otomatik cam: Cam kaldırma sisteminde problemler var.Bu problem temel olarak mekanik sıkıntılara dayanıyor. Cam kenarında kullandıkları lastikler-fitiller hiç iyi değil.
    4-Direksiyon kutusunda ses: Direksiyon kutusunda tıkırtı aslında birçok arabada olabilir. Tıkırtı burcu değiştikten sonra düzelir.Ama hyundai de azda olsa kalıyor galiba.
    5-Kabin içi ses: Aracın içindeki ses seviyesi (takırtı-tukurtu) biraz fazla. Döşemeler+yürüyen aksamdan kaynaklı.
    6-Anten sorunu: Antenin takılı oldugu yer çok ters bir yerde.Anten kırıldığında değiştirmek tam bi işkence. (Sağ çamurluk içindeki davlumbazın sökülmesi gerekiyor.)
    7-Şanzuman da acayip sesler: Vites geçişlerinde çok ses geliyor.Ve vites aralıkları oldukça fazla.
    8-Direksiyon simidini çok ince yapmışlar avucunuzun içini doldurmuyor.Yani tutuşu rahat değil.
    9-Radyo teyp yuvası: Sonradan takılan bütün teyp-cd player-radyolar tam bu yuvaya sığmıyor.biraz çıkıntılı-dışarda kalıyor ve çirkin bi görüntü oluşturuyor.

:)

Saygılar
    Murat

2. onayd_61

onayd_61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ustam çok güzel tespit hepsi mevcut benımkınde de ama sanırım silecklerden gelen suyun direk içeri geldini atlamışın:))))

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    guzel tespıtler ama katılmadıgım bıkactanede var en azından bende yoktu

4. hurricane

hurricane Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2-3-9'a katılıyorum.

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ben 1 ıle 7 de olan problemlerle kasılasmadım
    7 ye acıklık getıreyım gls dısındakılerde zannerdersem o olay var ama gls lerde kesınlıkle yok glsler ın vıteslerı oyuncak gıbı cok yumusak ve sessız ama enıstemde gl var onunkı bıraz sert ve 2. vıtese atarken hafıf tıngırtı gelıyor ama bu problem degıl normalhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : onur-d

6. byforget

byforget Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 deki sorunu biraz daha aydınlata bilirmisiniz..? acaba bide teyip sorununu bende yaşadım ve eğe ile büyültük aslında okadarda sorun deil büyük olsa daha çok sorun yaşabilirdik

7. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tespitler güzel, benim merak ettiğim önceki opelde de buna benzer sorunlar varmıydı acaba

8. goyildirim

goyildirim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel araçlar içinse
    1. rölantide çalışırken çok ses çıkıyor.
    2. motor sesini içeriye fazla alıyor.

9. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ewet 3 silindirli admire crdi ler çok sesli çalışır,motor sesini içeriye pek almaz ama dışardan dinleyince aşırı bir şekilde sesli çalışır.fakat eraların benzinliden farkı yok diyebilirim.

10. garfieldx

garfieldx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla arkadaşlar ben kendi aracıma sony cdx 360 s model teyp mp3 çalar taktım ve söylendiği gibi kafası dışarıda falanda kalmadı. cuk diye oturdu hiç bir sorun yok .
    eğer otomatik camda sorun yaşıyorsanız cam fitillerinin kenarlarına silikon esaslı spreyler var fitil içindeki toz camın yukarı çıkarken sıkışmasına sebebp oluyor o sprey ile cam kenarına sıkın ve cam kenarında birikmiş olan pisliği temizleyin sonrada cam tamamen aşağıda iken spreyi fitilin içine sıkın ve kurumaya bırakın 5 dakika sonra camın sıkışması falan söz konusu bile olmaz.

detay arkadaşım senin araçta bir sorun olabilir benim araçta bütün elektriki siistemler çalışsa bile rölantide bi düşüş olmuyor klimayı , sis farını aynı anda çalıştırsam bile rölanti yerinde kalıyor motor devrinde gözle görülür bir düşüş olmuyor.

kabin içindeki ses olayını çok basit bir işlemle minimuma düşürebilirsin . herhangi bir döşemeciye gittiğinde onlarda ses izolasyonu için gereken malzemeler zaten var ve oldukça da uygun

direksiyon simidi ince geliyorsa piyasada istediğin ebatta simitler var onlardan biirisi ile değiştirebilirsin ortalama fiyatı 50-60 ytl arası

not: benim aracımda yumurta kasa .çok şükür şimdiye kadar bir sorun ile karşılaşmadım bakım zamanı geldiğinde yetkili servise gidiyorum .minimum paraya alabileceğin en konforlu araçtır HYUNDAİ bence .

11. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    coguna katılmıyorum ama bazı sorunlar dogru.....

12. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5 ve 9 a katılıyorum diğerlerinden eseryok maşallah https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

13. S€rs&#836

S€rs&#836 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    wala arkadaşım birçoğuna katlıorm.vites geçişleride bütün hyundailerde kemikle özellikle 1-2 ve geri vites berbat içeri çok ses alıyor 110 dan sonra

14. S€rs&#836

S€rs&#836 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o rolantide sinirimi bosuyo yha warmı onun çaresini bilen arkadaşlar ben daha 16 yaşındayım tecrübe kazanmak istiorm abilerim :D

15. altayercan

altayercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tecrübe kazanmak istiyosunda ulanlı mulanlı yazıyosun sienayla kapışma muhabbetinde,insan ol bağrımıza basalım,yok ben bitirim olcam diyosan adını madını değiş gene takıl hyundaiClubTR.com a.bas basabildiğin kadar argoyu.ayıp dostum ayıp,kardeşiz biz yahuhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

16. damattweentwo

damattweentwo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yukarıdaki tespitlerin hepsine katılıyorum az bile yazılmış diyebilirim. yazılanların hepsi benim araçta mevcut maalesef. yinede arz talep meselesi diyorumbunları. çünkü aynı sınıftaki araçlar hyundainin fiyatını üstünde. fiyatının yüksek olma sebebinide yapılan tespitlerin aynı sınıftaki diğer araçlarda bulunmamasına bağlıyorum.

17. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 4 ve 7 ile karşılaşmadım karşılaşacaksamda allah gecinden versin.

şu anda 3. ile başım dertte klima açık geziyorum.
    Parça serwiste 60ytl dışarıda 4 ytl parça bekliorum.
    Aslında klimayı açana kadar git 60 ytl ver gitsin diorum ama adana gibi yerde klimasızda olmuyor
    Düzenleyen : burkks

18. accentgls

accentgls Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 3. diyorum
    camlar pek istikrarlı değil bazen açıyorum kapatana kadarda rezillik çekiyorum onun dışında sorunum yok bende burkks arkadaş gibi klima ile geziyorum birkaç oto camcı bunlar böyle abi ne varsa değişmek lazım dedi ve yine aynısı olurmuş fırsat bulunca kendim söküp dağıtayım toparlayamasamda değişirz diyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

19. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    dagıtacak bısesı yok motor kızak bıde sarı plastık var o plastık asındıgından cam zor kapanıyor

20. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ama ne hımketse enıstemde 98 gl var ne cam sorunu var ne torpıdo catlagı torpıdosunda cızık dahı yok ama gel geleım ondada pas lekelerı oldu heryerını sardı arabanın oda gecenlerde komple boyattı yoksa superdı full orjınalı araba bakamadı arabaya mafettı boyasını

Bu Sayfayı Paylaş