Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accentle ilgili bazı sorunlar

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda cenk.den tarafından 4 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. cenk.den

cenk.den Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Herkese selam, bir hafta önce 2000 model bir accent aldım, sanırım milenyum denen seriden.Abs, çift airbag klima filan.Araç çok güzel , şu ana kadar hiç bir pişmanlığım olmadı ama bir iki problem yaşadım arabanın acemisi olduğum için sizlerle paylaşıp problem olup olmadığını öğrenmek istedim.
    1) ilk aldığımda aırbag ışığı dikkatimi çekmemişti şimdi 3 defa yanıp sönüyor ve araba çalıştıktan sonra sönüyor ( sönmesi normal ama 3 defa yanıp sönmesi nedir ? acaba bir problem mi? )

2) arabanın kontak anahtarı üzerindeyken merkei kilit kilitledi.( yedek anahtarla açmak zorunda kaldım

3) kapıyı kapatıp anahtarla kilitleyecektimki kapatır kapatmaz merkezi kilit yeniden devreye girerek kapıları kilitledi

4) torpido bölgesinden arasıra bir ses geliyor

Bu yazdıklarımın problem olduğunu düşünerek izmit merkezde yaptırabileceğim bir servi biliyormusunuz?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1- airbag ışığının 3 kere yanması normaldir. çalıştığının bir göstergesidir devreye girer. 3 ışıktan sonra sürekli olarak yanarsa sorun olduğunu gösterir

2- kendi kendine mi kitlendi kapı ?

3- merkezi kilit te bir sorun olabilir hiç bir işlem yapmadan kendi kendine işlem yapıyorsa bu hoş bir durum değil.. bu tarz bir şeyin olmaması gerekir

4- torpido dan malesef ses gelir.. zamanla alışırsınız. bu seslerle çok boğuşan insan var..

3. cenk.den

cenk.den Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet kendi kendine kilitlendi.sonrasında yeniden açtım kapadım hatta kapıyı sert bir şekilde kapadım ama aynı problem bir daha oluşmadı.

aslında bir kez serviste aracın gözden geçirilmesini istiyorum.bunun öncesinde sizlerle paylaşmak istedim.

yardımın için teşekkürler

4. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    merkezi kilitin kumandalı falan mı .

5. cenk.den

cenk.den Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayır değil bildiğin manuel düz bir anahtar.Aslında neden uzaktan kumandalı değil diye düşünmedim değil.

6. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    torpidodan maalesef hep ses gelir..torpidoya malzeme koymamayı deneyin ozamanda ses gelirse servis caresine bakar

7. cenk.den

cenk.den Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bir sorum daha olucak sizlere klimanın polen filtresini sökebilirmiyim? ve nasıl sökebilirim? ayrıca torpido gözünün altında polen filtresini ararken bazı kabloların bağlantı klipslerinden çıktığını gördüm sanırım torpido kısmından gelen seslerin buradan geldiğini söylebilirim ama tabiki bozuk yola girerek test etmedim.bu arada polen filtresiyle ilgili cevaplarınızı bekliyorum.

8. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız hayırlı olsun. ikinci vitese geçişlerde bir problem varmı
    Düzenleyen : Truva

9. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    hayırlı olsun arkadaşım allah kaza bela vermesin...

polen filtresi için:https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=4048&KW=polen

10. cenk.den

cenk.den Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ikinci vites değilde bütün viteslere geçerken zorlanıyor ama eskiden hyundaı servisinde çalışan bir arkadaşım vites geçişlerindeki zorlanmanın kronik olduğunu söyledi. ama çok hızlı bir şekilde geçirmeye çalıştığınızda.

hayırlı olsun dilekleri için teşekkürler, ALLAH razı olsun cümlemize kaza bela vermesin.

ayrıca polen filtresi için teşekkürler.

11. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet viteslerde bir problem var. Ben senkromençleri değiştirdim yinede yumaşamadı geçişler.

12. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    öncelikle aramıza hoşgeldiniz aynı araçtan bendede var. Sorunlarınıza gelirsek :
    1- bende airbag ışığı yanıp sönmüyor aracı çalıştıktan sonra direk sönüyor.

2-Aynı olay benimde başıma geldi ve yedek anahtarda yoktu bi usta çağırıp kapıyı açtırmak zorunda kaldık sanırım belli bir süre durduktan sonra kilitleniyor orjinal merkezi kilitin böyle bir özelliği var sanırım kumanda olmamasıda kötü bende yakın zamanda kumanda taktırıcam!!

3-Dediğim gibi orjinal merkezi kilitin özelliği olsa gerek bende çözemedim :SS

4-Benim torpidodanda bi ara ses geliyordu fakat teyp i değiştirdiğimden beri ses gelmiyor bende teypten geliomuş herhalde bir kontrol ettir istersen!

Ayrıca polen filtresi hakkında arkadaşlar bilgi vermiş sanırım torpido kapağının arkasında polen filtresi değiştirmekte fayda var.

Başka problemlerin olura yardımcı olmaya çalışırım !!!

13. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Vites geçişleri hepsinde aynı maalesef zamanla alışıosun!!!

14. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bizim araçta vitesi hızlı değiştirmeye çalıştığın zaman geçmeme problemi oluyor.

15. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar slm 2004 model 1.6 105 hp bir admirem var zaten bu arabaya hayran olarak aldım 6 ay önce arabamdan çok memnunum inanılmaz yol tutusu vs özelliklere sahip fakat aracımda bir hararet problemı gözlemliyorum 140 150 km hızda klima açıkken aracım hararet yapabılıyor görünen bir poblemi yok acaba nedeni ne olabilir şimdiden teşekkürler

16. admire01

admire01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ayrıca geçenlerde aracımı temizlerken fark ettim ön iki koltuk altında arka tarafta oturanlar için arkaya yakın klima kanalları döşenmiş orjinal fabrika çıkışlı admire ler gerçekten çok konforlu araçlar bu özelliği pek bilen yok sanırım

17. mandufla

mandufla Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar burda bahsedildiği için yeni başlık açmak istemedim...acaba bu kumanda sorununu nasıl hallederiz..benim kumanda tamamen iptal..aracı aldığımda kırıktı kumanda..silikon falan bişeler yaptırdım..ama şimdi tamamen kullanılmaz durumda..yani içi sağlam aslında..devreler falan sağlam ama kasa kırık..bunu nerden temin edebiliriz..bunula ilgili bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

18. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kumand orjinalse serviste değilse oto alarmcılara danış onlar sana yol göstereceklerdir...

19. mandufla

mandufla Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mersindeki servise sormuştum geçen yıl...bu arac artık üretilmediğinden bunlara uyan kumandanında olmadığını söylediler..ancak komple kilit sistemini değiştireceklermiş..oda astarı yüzünden pahalı...gerek yok..en iyisi alarmcılara danışmak galiba..

20. kaptanaccent

kaptanaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uzaktan kumanda bizim modellerde hep problem maalesef ben 3 yıldır bu aracı kullanıyorum serviste sadece uzaktan açma kapama taktırdım 40 ytl şimdi çok memnunum alarm orjinal kumandsıyla beraber vardı kornya bağlıydı ama orjinal kumanda kırılınca artık alarmı kullanamıyorum polen filtresini iki kere kendim değiştirdim çok basit torpidoyu açıyorsun iki yanında torpidoyu tutan klıpsleri içe doğru bastırdığında torpido kapağı komple açılıyor bağlantımenteşelerini görürsün menteşelerin olduğu yerde 4 adet vida mevcut söktüğünde torpido kapağı aşağıya alıyorsun karşına siyah plastiik ortasında küçük bi klipsi olan bi kutucuk çıkacak klıpsi kendine doğru çektiğinde polen filtresinin çıktğını göreceksin bizim modellerdeki (accent mılenıum) polen filtresi tek parça olanlardan fiyatı 13 ytl yenisi takıyorsun tertemiz kullanıyosun çok faydasını görürsün eğer havalandırman az ü benimki öyleydiflüyorsa kesin çözümbirde söküp takarken filtrenin önünde havayı içten yada dıştan alma özelliğini sağlayan klapenin kablosu var onu sökmen ve filtredeyi taktıktan sonra o kabloyu yine yerine takman gerekiyor

Düzenleyen : kaptanaccent

Bu Sayfayı Paylaş