2001 model accentimlemesela 3.viteste giderken frenleyip durma noktasına gelip 1.vitese alırken biraz sert geçiyor.Baskı balata değişeli 1,5 ay oldu.Aynı problemi yaşayanveya bilgisi olan arkadas var mı?
aracta vites 1.e anca durduğu zaman atılır onun haricinde arac ilerlerkn 10 kmde olsa 1 e atma iyi değildiir vitesin gecmemesi normal durduktan sonra çok rahat geciyor...
1. viteste "senkromeç"yanivites dişlisini yavaşlatan parça yoktur, dolayısıyla aynı devirde geçmeye kalktığı için zorlanır.
aynısı bizdede oluyor. bu bir problem değil ben bazen çok yavaşsam hafif fren yapıp iyice yavaşlayıp bire alırım ya da 2ye alıp ayağı debriyajdan 1 saniye geç çekerim devirlensin diye
arabayı alalı 2 ay oldu bende acaba bir problemimi var diye korkuyordum.ama normal demek ki.cevaplariçin sağolun
bendede ara sıra geriye geçmiyo vites niye öyle yapıyordur?? özlelikle soğuk havada ilk çalıştırma anında...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif
yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. 2 gündür sabah ilk çalıştırmada vites geçmiyor geriye alıyorum gacırtt. 1 i deniyorum aynı. motor ısınıp biraz sürünce vitesler yağ gibi. Sorunu nasıl çözerim
Yağ ısındıkça yumuşayan bir malzemedir. Sizin kullandığınız yağ kalınsa başta zorluk çeker ısındıkça yumuşayan yap vitesi raahtlatır. Daah ince yağ kullanmanızı tavsiye ederim.
Aynı aracı kullandım bunun bir sorun değil, aracın karakteristik özelliği oldugunu dusunuyorum. Arac kalkıs dısında birinci vitese rahat gecmiyor. Az bir hareket bile olsa 2yi kullanabilirsiniz ben öyle yapıyordum. Sorun olacagını söyledi bir kaç arkadaş. 50 bin km kullandım bir sıkıntı olmadı. Olmazda.. Yeterki teker az dönsün sonuçta 2yle kalkmıyorsunuz. Ayrıca sanzıman yağını değiştirince düzelmez ben bakım amaçlı yağı yetkili serviste değiştirmistim düzelmedi. Çünkü bu kullandıgınız aracın normal hali. Arıza vs. değil.
işe arabayla gidip geliyorum. sabah 10.30 da 1. vitese geçerken zorlanıyor. Biraz bekliyorum debriyaja 1 2 defa basıyorum zorla geçiyor. Biraz sürünce sorun yok. Akşam iş dönüşü 19.00 aradan 8 saat geçmiş oluyor vites geçmeme problemini pek yaşamıyorum.