Arkadaşlar kolay gelsin öncelikle yeni aldığım aracımda bi sorunla karşılaştım. Araç belirttiğim gibi 1.6Crdi otomatik araç boş vitesteyken ve yine vitesteyken 3 bin deviri geçmiyor. Elektrikçime götürdüm hava akış metre değişecek dedi gittim aldım parçayı değiştirdik sorun çözülmedi tekrar bağladı yine aynı arıza kodu akış metre sorununu gösteriyor yine başka bi sensör değişti çözülmedi motordan biraz yüklenince sanki bi yerden hava kaçırıyor fısss diye ses geliyor onuda ustama gösterdim hiçbir yerden hava almıyor sorun yok dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan başına gelen varsa yardımcı olabilir mi bana yol gösterebilir mi? Araç neden 3 bin deviri geçmiyor? Teşekkür ederim
Hocam aracın 3 bin devire kadar kaçışı çok iyi dumanlama falan yok 3 bin devire kadar hiçbir sorun yok ama 3 bin deviri geçmiyor. Bunlarda bi sıkıntı olduğu zaman motor korumaya aldığı için 3 bin devirde kalıyor diye bişey öğrendim ama doğruluğu tartışılır.
Sorun çözüldü üstadlar kusura bakmayın araya bayram falan girince yazamadım. Olay çok basitmiş. Akış sensörün bağlantısı ters yapılmış o yüzden devir sorunu olmuş. Teşekkür ediyorum ilginiz için.