Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Uzaktan Kumanda İle Bagaj Açma...

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda TuracENGIN tarafından 2 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar merhaba... 4-5 ay önce sustalı anahtara geçtim.. Aldığım anahtar üzerinde bagaj açma butonu var ama bizim bagajlar telli sistem olduğundan ana üniteyle direkt açmak mümkün değildi... O günden beri şimşekler çakıyor ne yapsam ne etsem... Yaptım... Az önce tamamlandı sistem... :) Malzemeler... Tofaş tip merkezi kilit motoru 6-7m kadar kablo 12V röle(Ben 5 bacaklı mini baskı devrelerde kullanılanlardan kullandım) ve tabiki sabırrr... :D
    Şimdi öncelikle kablomuzu çekelim... Bu işlem için tavan kaplamasını tutan plastikleri sökmemiz gerekecek... Öncelikle şöför kapısındaki alt kaplamayı çıkarıyoruz... Ardından arka kapıdaki kaplamayı... Orta direk alt... Orta direk üst(bunun için emniyet kemerini sökmemiz gerekiyor)... Arka direk kaplaması... ve en son olarakta ön direk kaplaması... Ön direği en son çıkarmamızın sebebi konsol bu kaplamanın ucunu tutuyor... Bu sebeple tam olarak sökemiyoruz... Amacımız, tüm tırnaklardan kurtardıktan sonra tam olarak yerinden çıkarmaya gerek kalmadan kabloyu geçirmek... Buradan kablonun ucunu geçirip eşya cebinin arkasından kabloyu alıyoruz... Yarım metre kadar kablo bırakıp ön direk kaplamasını kapatıyoruz... Arka direğin bagaja açılan kısmından kablomuzu geçiriyoruz ve arka direk kaplamasını da kapatıyoruz... Ardından orta direk kaplamalarını da kapatarak işimize devam ediyoruz... Şimdi bagaja açılan yerden kablomuzu çıkardıktan sonra bagaj direğinin içinden kablomuzu bagaj kapağına alıyoruz... Ben düzgün durması için böyle yaptım... uğraştırdı biraz bu beni... Ugraşmayayım diyorsanız dışından da taşıyabilirsiniz kabloyu herhangi bir sakıncası olmaz... [​IMG]
    Kablomuzu da taşıdıktan sonra kilidin dışındaki plastik kapağı çıkartıyoruz... Tam köşesinden bir delik açıyoruz... Ben ilk önce ortaya doğru açtım ve sonuç ortada... Boşuna açılan bir delik... :D Deliğimizi de açtıktan sonra Uzun telin kıvrılan kısmını içeride bırakacak şekilde telimizi delikten geçiriyoruz... Telimizi geçirdikten sonra bu kapağı yerine takıyoruz... Ve işin en gıcık kısımlarından biri... Uygun konumu bulma... Bunun için motoru çekili duruma getiriyoruz... Daha sonra bu çekili halde iken ordaki tel in kapağın en sonuna geldiğinden emin oluyoruz... Kabaca bu ölçüyü alırsak iki demiri birbirine eklerken ince ayar yapma şansımız olur... önemli olan motorun yarı konumda kalmaması... Eğer yarıda kalırsa motora zarar gelebilir(!)... Uygun konumu da bulduktan sonra bagaj sacına bir tane vida deliği açıyoruz ve motoru bu deliğe sabitliyoruz... Dikkat edilecek olan husus vidayı tam sıkmıyoruz... Eğer tam sıkarsak motor bagaj sacına doğru yukarıya kalkıyor ve elektrik geldiğinde saca değmiş olduğu için motor çekemiyor... Bunuda hallettikten sonra ikinci demir ile birinci teli birbirine ekliyoruz... İkinci demirin uzun deliklerinin tam ortasından bir tane vida deliği açmanız demiri sabit tutmak için yeterli olacaktır... Bunu da ince ayar olarak tellerin konumunu ayarlayarak yaptıktan sonra sıra elektrik bağlantısında... [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Benim merkezi kilit beyninin gücü bu iş için yetmedi... Bu yüzden "Daha önceden" aküden direkt olarak içeriye çektiğim kabloyu kullandım elektrik tesisatında... Geçişi de bir röle yar

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    gayet güzel olmuş elinize sağlık. yalnız merak ettiğim bir şey var. orjinal alarmlarda bagaj açma tuşu bulunmuyor sanınırım. siz sonradan takılan bir alarm üzerinden işlem yaptınız sanırım. birde kabloları üst kısımdan değilde alt kısımda ki plastik kaplamaları sökerek yapsaydınız çok daha kolay olurdu. siz bayağı bir zahmet çekmişsiniz. birde motor çekince eski haline dönmesi için bir yay koysanız belki işe yarayabilir.

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bizde bunu bizim arabalar için konuşmuşduk geçenlerde.. youtube a eklermisiniz bir video nasıl açılıyor tammı açılıyor sonuna kadar.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
  7. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Evet... Anahtarı sustalıya çevirdim demiştim konu başında Mürsel abi... :) Alt kaplamalardan daha rahat olabilirdi ancak o arka koltuğun oraya giren kaplamanın nasıl söküldüğü konusnda hiçbir fikrim yok... Orayı kırarım korkusuyla üstten götürdüm... Yay işe yarayabilir aklıma geldi fakat birincisi elimin altında yoktu ikincisi de o motoru çekebilecek güçteki bir yay düğmeden bastığımda motor teli çekerken bir direnç oluşturacaktır... Onu baya bir yay bulup tek tek denemem gerekiyor... :)

Düzenleyen : TuracENGIN

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Teşekkürler Serdar abi..

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu arada hakkatten kendi derdimize düşdük eline sağlık demeyi unutmuşum çok güzel olmuş :)

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Sorun değil... Teşekkür ederim... :)

11. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ben bu sistemi 2 sene evvel yapmıştım.Ancak birşey dikkatimi çekti bagaj kilidine yaptığın sistem pek sağlıklı değil gibi.Bagaj dolu olduğunda bagaj açılmasın kendiliğindenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifBen körüğüyle birlikte bisiklet teli kullanmıştım eğer sorun yaşarsan bunu deneyebilirsin.Bagaja taktığın kilit motoruna ben şu bonvuk atan tabancalardan alıp parçalayıp onun yayını ucuna taktım hassaslığınıda ayarlayabiliyorsun. Sanırım benim paylaştığım mesaj silinmiş eğer silinmeseydi linkini koyacaktım bir fikir olur diye

Bu Sayfayı Paylaş