Selamlar; Arkadaşlar bende 2004 accent admire arabası var. 8 yıldır tepesindeyim. Şimdiye kadar tık demişliği yok. Yalnız bu sabah Yaklaşık 7-8 km yaptıktan sonra araba silkelemeye başladı. Yoldan arkadaşı almak için sağa yanaştığımda, egzosttan mavi duman attı. Ayrıca acayip keskin benzin kokusu çıktı. Akabinde araba stop etti. İşyerine gidesiye dek birkaç defa daha stop etti. Akşam oldu bindim gayet güzel, yine 7-8 km sonra egzosttan mavili , beyazlı duman, çiğ benzin kokusu. Eve kadar zor geldim. Yani araba soğukken yapmıyor. Hareret ortaya gelince yapıyor. Hem Benzinde hem LPG de yapıyor. Arabayı rölentiye bıraktığımda araba 600 devre düşüp tekrar 1200 devirlere çıkarıyor, birkaç defa bunları yaptıktan sonra stop ediyor. Egzosttan yanmamış çiğ benzin kokusu geliyor, Egzost dumanından göz gözü görmüyor. Egzosttan pat-pat-pat ses geliyor. Stop ettikten sonra hemen çalışmıyor. Araba boğuluyor. 1-2 dk bekleyip marşa öyle basıyorum. çalışıyor. Hava alamıyor galiba dedim. Hava filtresini komple çıkarıp , filtresiz denedim, yine yaptı aynı durumu. Neden stop ediyor , bilgisi olan varmı acaba...
dostum iyiye alamet şeyler belirtiler yazmadın. mavi duman yağ yaktığına alamet. yok beyaz ise üst kapak contası mavi ise durum kötü motor ister. acaba kaç km desin?
170.000 km de. Yalnız bu dediğiniz gibi yağ yakıyo olsa, bunun yavaş yavaş başlaması lazım. Önceki arabamda öyle başlamıştı. yaklaşık 2 yıl o şekil binmiştim. Şimdi bu arabadaki bi anda oldu. Evvelsi gün bir şey yoktu. şimdi dumandan göz gözü görmüyor. Motor contası konusunda ise, arabanın suyunda bir eksilme yok. Bugün bir şeyi farkettim, Buji ile motor kapağı arası yağlanmış. Sanırım , Motor kapağı arasından bujinin üzerine yağ sızdı. Bujiyi bozdu. Bu yüzden çiğ benzin atıp sallıyor. Ne dersin?
eğer bujiye su değdyse ya da yağ tekleme yapabilir üstad. E haliyle ateşleme bujilerle alakalı olduğundan sorun dedğiniz yerden kaynaklı olabilir. Bi ara benim araçta da tekleme sorunu vardı öyle bildiğin zor gidiyodu. Bujileri değiştrmiştim kendine gelmişti. Geçmiş olsun.
selamlar; Arkadaşlar, araba inanılmaz bir şekilde kendi kendine düzeldi. İki gündür sıkıntısız çalışıyor. Rölenti dalgalanma yapmıyor. Şaşırdım kaldım. İyiki sanayiye götürmemişim, en az 100 TL mi alırlardı diyorum şimdi. Şöyle bişey olmuş olabilir; Arabada Benzin ışığı yanıyordu. Yaklaşık bir haftadır böyle biniyordum, Arızanın olduğu günden bir gün öncede LPG ışığı yanmaya başlamıştı. Yani benzinde , LPG de bitti bitecek düzeydeydi. Araba duman atıp, stop etmeye başlayınca 80 TL lik LPG , 50 TL lik benzin almıştım. Ama bir düzelme olmadı, Stop ede ede eve kadar geldim (10 km) . Ertesi günden itibaren araba düzgün çalıştı. anladıysam arap olayım.
arkadaşlar herkese merhaba arabam 2001 accent 1 haftaya kadar bışey yoktu araba stop etmeye anı fırenlerda rolantı dıbe vurmaya başladı bunlar motor ısınınca yapıyor kelebek dediler temizlettım dun ustaya bıraktım adam akşama kadar ugraştı yapamadım deyıo arabayı gerı verdırolantı motoru denedım dedı olmadı dedıkı bu araçta motor ısınınca elektırık kesılmsı gıbı oluyor bunu beyıncıye falan goster dedi anlayan varsa yardımcı olursa çok ıyı olur yoksa servıse gıdıcem ufak bı şey için malul servıs fıyatları teşkler
bendeki 2001 1,3 milenyumda da aynı problem var.. her zaman yapmıyor ama özellikle motor sıcakken boş viteste devir inip inip çıkıyor.. bazen de hareket halindeyken vuruntulu tekleme yapıyor.. neyseki sürekli yapmıyor.. kimi usta rölanti motoru, kimisi map sensörü, kimide buji kablosu arızalı dedi.. ama alete bağlayınca map sensör arızası yazıyor.. soru içinde soru olacak ama sorun giderilse bile aracın beyninden arızayı silmek şart mı ya da kendi siliniyor mu?
map sensörü manifoldun tam ortasında.. önce temizlemeyi düşünüyorum, olmazsa mecburen değiştireceğim..