Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent ses izalasyonu ve lastik için

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda akıncıatıcı tarafından 14 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    merhaba arkadaşlar daha önce aracıma taban, kapı içleri ve kapı sacları , ve camurluk yani davlumbaz kısımları ( yani dıştan dış kısmı) ,olmak üzere kendim ses izlasyonu yaptım. aracım gerçekten üst segment araclar gibi sessizliğe kavuştu bir tek motor sesi geliyor onuda ilerki günlerde yine izalasyonla sessizliğe kavuşturacağım ALLAH ın izniyle . son yaptığım lastik izalasyonu kendiliğinden aklıma geldi ve acaba nasıl olşur dedim ve olurmu diye düşünürken yapmaya karar verdim ve işlemi bitirdim, fakat kışlık lastiklere uyguladığımdan dolayı henüz lastikler , yani kışlık lastiklere geçiş yapmadım. şimdilik işe yarayacağına manuel testlerle kanaat getirdim diyebilirim. lastiğe dışardan vurduğumda elle veya sert bir cisimle çıkan ses yankılı oluyor kople lastıkten yankılanıyor içe doğru sesi iletiyor, mesala lastığı yarım metreden betona bırakıyorum çıkan ses bariz iyi. aynı işlemleri izalasyon uyguladığım lastığe yapıyorum aradaki ses farkı beni tamin ediyor ve umutlandırıyor :) yol sesini daha da düşereceğime inanmaya başladım, lakin aracıma yaptığım izalasyon ile yol sesi oldukca yüzde 70 hatta yüzde 80 gibi azaldı diyebilirim. çakıl taşları bozuk zemin asfalt uğultusu ve lastik sesi inanılmaz derecede azaldı eski haline göre aracıma binenler ne kadar sessiz bir araç olduğunu söylemeye başladılar ve önceki halini bilenlerde daha da farkına vardılar yani harcadığım emek ve para boşa gitmed ( bir de motor izolasyonunu yaparsan tam olacak :).... )
    umarım kış lastiklerini taktığımda bir sorun yaratmazda iyi sonuşlar elde edebilirim umarım. malum larstik içine uygulama yaptığım için balans sorunu yapmaz İNŞALLAH . BU AYIN SONUNDA DEĞİŞİMİ YAPTIĞIMDA SONUÇU ÇOK MEREK EDİYORUM VE SİZLERLEDE PAYLAŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM AÇIKCASI . eğer işe yararsa çoook süper olur çok az bir maliyetle gürültü yol sesi ve uğultudan kurtulmuş olacağız :)[​IMG]

2. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.