merhaba arkadaşlar aracım 2004 model admira yaklaşık 1 ay önce aracıma alarm taktırdım alarmda bagaj acma mevcut fakat bizim bagajlar kollu oldugu için bu özelliginden yararlanamıyorum bunun için motorlu olması gerekiyomuş bende bu sisteme küçük bi motor ekleyip bunu otomatik yapamazmıyım diğe düşündüm aranızda böle bişey yaptıran var mı veya aklında bi fikri olan benim ilk aklıma gelen bizim sol kapılara alarmla beraber takılan şu küçük motor geldi tabi sizinde bilgierini paylaşmak isterim ve bu arada bizim bagajların acılma prensibinide anlatırsanız cok memnun olurum bu gün bagaja söle bi baktım ama fala bişey anlamadım şimdiden yardımlarınız için sagolun
bağajın otomatik açılması içinde kapıdaki merkezi kilit sismeminden olması lazım zor bişey değildir şahinlere bile yapıyorlar artık nasıl yapıldığını bilmiyorum ama tahminim bagaja ayrı bi elektrik sistemi döşenmesi lazım yoksa hepsi bir açılır
ayrı bi elektirk sistemi döşenmesi gerektgini biliyrm alarmın kutusundan oraya konucak motora 2 adet uc gitmesi gerekiyo sanırım bu sorun degil bnm için sorun olan bu mekanızmayı nereye ne şekilde koymak yani bagajı acarken hangi kol nereyi cekiyo ve kilidi acılıyo
arkadaşlar bu gece indim ve biraz baktım sistemi cözdüm bildigimiz bisiklet fren telinden yapılmış bi sistem bi cubuk var onu cekiyo bagaj acılıyo tabi bu cubuk orda yaylı sonra yine aynı haline geliyo şimdi bnm istedigim şey araya bi motor fakat yer cok kısıtlı o yüzden küçük bi motor olması gerekiyo bu sol kapıda kullanılan kitlme motoru belki olabilir fakat bu motor bana tek yönlü lazım mesela actı ondan sonra kendini salması gerekiyo ve kapandıktan sonra kendini kurması gerekiyo bu motor öyle calışır mı yada böle calışan küçük bi motor biliyomusunuz Düzenleyen : sicakseven
araya bi yay koyarsın olur bence,merkezi kilit rölesinin şaftına uygun sertlikte ve boyda bi yayla olur,zaten sen açma butonuna bastınmı röle mekanızmayı çekecek,elektrik enerjisi kesilincede yay onu eski konumuna itecek,en önemli iş bu çekici röleyle kilit mekanızması arasındaki baglantıyı kurmak,gerisi basit gibi
kardeş anlattıgın güzel bişeyde bu röle mekanızmasını nerden bulucam nasıl bişeydir biraz tarif edersen iyi olur Düzenleyen : sicakseven
Ah bide o yayı nereden bulacağımızı bilsek tam süper olacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif