Forumdaki bazı arkadaşların ve büyüklerin bileceği gibi accent milenyum 1.5 GLS aracım var. Geçen yıldan beri yaklaşık 1 yıldır motorda bir tıkırtı sesi var. Önceleri pek takılmıyordum bu sese fakat bu aralar canımı sıkmaya başladı. Sorunun ne olabileceği konusunda size danışayım dedim. Sesle ilgili bazı şeyleri listeleyecek olursam; - Motor ilk çalıştığında belli bir süre gelmiyor. Fakat; motor, ilk çalıştığında debriyajı sonuna kadar basarsam geliyor. Sonuna kadar basmaya 1-2 cm kala geri gidiyor. Sonra debriyaja basmasam bile 1 dakika içinde ses geliyor. - Benzinde veya LPG'de çalışması farketmeden rölantide hep geliyor. - Kaput açıkken; LPG'de çalışırken geliyor, benzinde çalışırken gelmiyor. - Bazen, elektriğe bağlı olarak artıp azaldığı bazen kesildiği oluyor. Farı açınca ve kapayınca bu durumu gösteren bir video ekledim. - Bazen ise hiç gelmiyor. Araçla ilgili iki tane video ekledim. Fakat videodaki ses biraz fazla çıkmış normalde videodaki gibi ses gelmiyor. Bu sorunla ilgili ustam, LPG nozulları yapıyor dedi. Sizlere sorum ses nereden geliyor olabilir? Bu sesi nasıl çözerim?