Arkadaşlar merhaba, Bugün aracımın lastiklerini tam basıncına getirmek için çakmak girişli kompresör kullanacaktım.Ondan önce kontağo ON konumuna getirdim.Kaputun içinden ince bir ses duydum ve kaputu açtım.Bu ses bir elektrik sesiyli yani ince zzzzz şeklinde. Nerden geldiğini bulmak için elimle kontrol ettim veses ince bir titremeyle beraber enjeksiyon sisteminden geliyordu.Sonra kontağı ACC ye çevirdim ve bu ses 5 saniye kadar daha devam etti ve kesildi. Bende arabamı çalıştırdım 1 dakika boyunca rolantide çalıştırdım ve kapadım.Tekrar kontağı ON konumuna getirdim ve ses kesilmişti. Acaba bunun sebebi nedir?
ses bu parcadan geliyor telefonumda otofocus olmadagından netleyedim yakın cekimde kusuruma bakmayın. bende kontagı actıgımda kaputu acıp baktığımda bu parcadan vızzzz seklinde ses geliyor. fakat siz içeriden duydugunuzu sölemişssiniz bende bu parcadan geliyor.
İlk kontak çevirince gelir o ses hatta o boruyu sökün yemyeşil benzini görürsünüz. Normal yani bir sıkıntı yok ST25i cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi
Kardeşim tam dikkat etmedim ama muhtemelen o parçadan ses geliyordu.Ancak bu ses bildiğiniz elektrik sesi gibiydi. Çok ince bir ses.Ayrıca aracı marşı çalıştırmadan sadece ON konumuna getirdiğimde duymuştum bu sesi.Sonraki denememde kesildi.
Fotodaki boğaz pozisyon sensörü, ses ondan değil hemen solundaki rölanti motorundan gelir. Sıcak motorda rölantide dalgalanma varsa değişmesi gerekiyor.
GElen ses benzin otomatiğinden dir. ACC ye gelince otomarik enjektörlere benzin basmaya başlar doluncada durur. Normal dir.
cevap verilmiş sens rölanti motorundan gelir... http://www.hyundaiyedekparca.com.tr/yedekler/resimler/20130418__1772381068.JPG