Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Milenyum 1.5 Debriyaj Önerisi?

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda Mustafa... tarafından 3 Ağustos 2026 tarihinde açılan konu

1. Mustafa...

Mustafa... Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Mustafa...
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Debriyajım kaçırmaya başladı usta önce parça sor sonra yapalım dedi parçacıya gittim 1.5 olarak yumurta kasanın var bizim milenyum 1.5 için gözükmüyor partsouq üzerinden bakıncada 1.3lerin debriyaj kodunu veriyor ama 1.3 ve 1.5 in debriyajları farklı diye biliyorum. Admire 1.6 debriyajı var elinde valeo mavi kutu kore üretimi. Birde 1.3 ün var sarı kutu opar uretimi ama içinde valeo var. Benim aracıma hangisi olur acaba seco şuan piyasada yok gözüküyor. Bilgisi olan varsa yardımcı olursaniz sevinirim.

Vernaccent bunu beğendi.
  2. Mustafa...

Mustafa... Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Mustafa...
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar baskı balatayı değiştirdim. Kore üretimi olan phc valeo HD101 kit ile önceki çıkanda valeo ama balata yüzeyi daha az çap olarak 200mm ikiside ama biri kore üretimi biri türkiye üretimi parçacının elinde üstünden çıkan baskı balatada vardı 821118 kodlu valeo. Türkiye üretimi düz sarı karton kutuda çıkıyor 6 yaylı ve balata yüzeyi çapı daha az kore üretimi mavi kutuda çıkıyor Phc valeo yazıyor balata yüzeyi daha geniş ve 4 yaylı. Alacak olan arkadaşlar kore üretimini tavsiye ederim çünkü türk üretimi olan balatanın iç yüzeyinde balata olmadığı için volanın üstünde eksik bastığından iz yapıyor ilerleyen süreçte volan masrafıda yaşamak istemiyorsanız geniş yüzeyli olanları almanız daha iyi olacak. Phc valeo, seco, exedy bunlar kore japon üretimi markalar.

Benim önceki balata daha var gibi ama kaçırma yapıyordu ve debriyaj sertti özellikle yokuşta ve ani hızlanmalarda devir yükseliyor hızlanmıyordu. Belkide balatadan belkide şanzımanın içinde hafif yağ vardı belkide ondan ama şuan debriyajım yumuşadı.

Vernaccent bunu beğendi.
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    608
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Güle güle kullanın. Bence Partsouq gibi siteler parça kodu konusunda tam güvenilir değil. En doğrusu paralı bir parça kataloğu programından bakmak ya da bayi servislerine danışmak bence. Özellikle mekanik parçalar konusunda o kataloglara hiç güveneceğimi sanmam. Valeo markasını araştırdığım da Fransada kurulmuş bir yan sanayi üretici olduğu çıkıyor. Gerçekten Fiat marka araçların da üzerinde kullanılıyor. Fiat birçok markaya köklü bir dalış yapıyor. Valeo üretimi Fiat parçaları Opar ambalajında yer bulabiliyor. Opar Türkiyedeki orijinal Fiat parçaların çoğunlukla ambalajı oluyor bence. Hatta yurt dışında ambalajlananlar da Ricambi Originali ambalajlı oluyor. Fiatla Hyundai çok farklı.

Bu Sayfayı Paylaş