accent 1998 lpg'li arac kullananların dikkatine tum lpg'li arac kullanan arkadaslar beni iyi dinlesin yaklasık 1 sene once lpg taktırdım hedef marka italyan bir kit'ti takan arkadaslar ve bir cok markayı takan bir cok montaj elemanı hic dikkat etmeden aracları bomba haline getiriyorlar nasılmı bildiginiz gibi accentler'in ve yeni bir cok modelin benzin motoru aracın yakıt deposunun icinde bulunuyor siz lpg taktırdıgınızda aracınızı lpg ile kullanırken bu motor calısmaya devam ediyor aracın kesinlikle benzinsiz yada az benzinle kalmaması gerekiyor ki buda cozum degil pompa kimi zaman sıkısıyor cunki benzin surekli karburatore basmaya calısıyor ben lpg'yi taktırdıktan sonra aracım benzinle calısmamaya basladı arastırdım herkes benzin motoru dedi en sonunda kapının onunde arka koltugu soktum benzin deposunun kapagı koltugu altındaydı benzin motorunu komple cıkardım birde ne goreyim (benzin motoru motorun elektrik kabloları komple yanmıs kömür olmus hortumlar erimiş dusunun bu dedigim olay benzin deposunun icinde oluyor hemen gittim yeni bir motor aldım 35 ytl aksaraydan kabloları ve hortumları guzelce taktım lehimledim yerinede monte ettikten sonra dogru elektrikciye gittim ve benzin motoruna bir role taktırdım oda 10 ytl'ye mal oldu role su ise yarıyor aracı lpg modun aldıgınızda otomatik olarak benzin motorunu durduruyor boylece ne sıkısma nede benzinsiz kalıp yanma patlama riski oluyor siz siz olun hemen gidin yaptırın benzin motoru kit olarak 150 ytl den fazla sanırım bensadece motorunu degistirdim masrafını gecin hayati tehlikesi var aracınıza bu role'yi koymuslarmı koymamıslarmı taktırdıgınız yere mutlaka telefon acın sorun. herkese selamlar gorusuruz
bu tarz bir konu başka bir forumda başka marka bir araç sahibininde başına gelmişti önemli bir uyarı olduğunu düşünüyorum.
Günaydın... Burada atlanılan bir nokta var yanlız. Araç benzinde çalışırken zaten benzin pompası, saatlerce çalışıyor. Bu nedenle Sorunun benzin pompasının çalışıp çalışmaması ile ilgisi olmadığını sanıyorum. LPG Li araç kullanıcıları (ki özellikle karbüratörlü olanlar) genelde uzunca süre depolarında özelliğini yitirmiş ve az miktarda benzin bulundurdukları için bu tür sorunlar yaşanabilmektedir. Benzin ışığı yanarken genelde kısa sürede benzin aldığımızda bu sorunlarla karşılaşmazken, LPG kullanırken buna dikkat etmediğimiz taktirde bu sorunlar meydana gelebiliyor. Ayrıca, bütün bunların haricinde, elektrik sisteminde yaşanılan (montaj esnasında yada başka bir tesisat çekilimi esnasında, meselaradyo, hoparlör v.b.) kısa devrelerde aynı sorunu vermiş olabilir. Röle taktırmayı tavsiye etmem. Zira o zaman aracınızın hem benzin pompası içindeki keçeler, hemde karbüratördeki contalar, zamanla kuruyarak sızdırmazlık özelliğini yitirmektedir. Bunun yerine aracınızda mutlaka benzin bulundurun. Yada (ki karbüratörlüler için geçerlidir) basitçe bir on-off anahtarı taktırın. O zaman sorun yaşamazsınız. Düzenleyen : tolgakmg
Açıkcası ben pek bu tür teknik işlerden anlamam ama geçen ay Hyundai servisinin birinde çalışan servis usta başı ile birlikte bir teste çıktık (usta başının tecrubesi hakkında ve geçmişte yaptığı işler konusunda bilgim var) ve ustaya Lpg'nin bi zararı varmı veya nelere dikkat etmemi sorduğumda bana iki önemli şey söyledi; Bİrincisi depomda her zaman enaz yarım depo benzin olması gerektiğini, İkinciside ayda bir onbeş günde bir 10-20 km.lik bi yolu benzinle kullanmam gerektiğini söyledi....
Araç enjeksiyonlu yani sıralı sistemse 10-20 km yapmana gerek kalmayabilir.Çünkü zaten araç ilk çalışmada benzin ile çalışıyor die biliyorum.Karbüratörlü araçlar için haklı olabilir
Bir önceki 1.3 LX LPG li aracımda Tartarini sıralı sistem kit bulunuyordu. Montajı yapan ustada aynını söyledi. Özellikle Hyundai lerin benzin pompasının zayıf olduğunu bu yüzden benzin seviyesini yarımın altına düşürmemem gerektiğini söyledi. Varacağım yere gelmeden birkaç km öncede mutlaka benzine almamı özellikle belirtmişti. Bunlara uyulduğunda sistemde bir aksaklık yaşanmıyor.
UStaya bende söyledim motor ilk çalıştığında benzinle çalışıyor diye ki onu ustada biliyor ama o yinede arada sırada kullanmamı söyledi.Ben ilk taktırdığımda benzin deposunda çeyrek depo benzin olsa yeter demişlerdi ama o usta enaz yarım depoo benzin olması gerektiğini üstüne basa basa söyledi...
Benzin olmak zorunda tabiiki .Ama ne kadar olacağı konusunda bilgim yok.Dizel olsa anlarım ki hiç alakası yok konu ile.
Accent'lerle ilgili çok detaylı bilgim yok. Ancak Arkadaşın"Araç modelinde" belirttiği araç 1998 LX karbüratörlü. Yani bu araçların benzin pompası değil, kamdan direkt hareket alan benzin otomatikleri vardır (diye biliyorum)
Selam arkadaşlar bu yazılan karbüratörlü araçlar içinmi geçerli benim aracım enjeksiyonlu böyle bişey yaptırmamız yada yapılması gereklimidir... bir röle yüzünden hayatımızı tehlikeye atmayalım.... bilen varsa yardımcı olurlarsa sevinirim...
Merhaba, duyarlılığınız için öncelikle teşekkür ederim. Benimde başıma bu olaya benzer bir olay geldi. 2009 1.2 i20 kullanıcısıyım. Aracıma lpg taktırdım ve bugün araba çalışmadı sonra bi yere götürdüm pompa yanmış dedi adam çok ilgisiz olunca eve gelince açıp içine kendim baktım -görünen manzara aşağıda fotoğrafını koyacağım- şok oldum. Her gördüğüm dilenciye sadaka verecğeim artık çünkü pilastik aksam erimiş. Bu role olayını çok kişi söylüyor ben de ilk iş tamirden sonra bu işlemi uygulayacağım. Ben de amannn alırım ya lpg aldıkta benzin kaldı tek diyenlerdendim. Şuan komple şamandıra sistemine hyundai yetkili servisi 687 tl diyor umarım sadece pompa ile kurtarabilirim. çünkü sadece pompa da aynı fiyat takım halinde satılıyormuş yan sanayi yapacağım ama soket girişi eridiği için takım olarak değişecek muhtemelen. Fotoğrafı paylaşıyorum. arkadaşlar adeta el bombası ile geziyoruz. Lütfen kesinlike deponuzu boş kullanmayın. Anladığım kadarıyla benzin pompasını soğutan şey yine benzinin kendisi...
arkadaşım kesinlikle yaptır aracın hala duruyorsa 2008 de yazmışsın ama. benzin pompası boşa çalıştıkça sürekli ısınıyor. Benzinin yanma ısısına ulaşamaz sanmıyorum ama plastiği eritebiliyor. Bu da kabloların ufacık bir kıvılcım atmasına bakar ki sonrasında sanırım arabanın hurdasıyla beraber gömerler depo patlarsa.
Gerek forumda gerekse internet ortamında hemen hemen her yerde yazar benzini az seviyede kullanmayın diye. Gerçekten tehlike yaratabiliyor ve röle kullanmak yada yarım depo üstü kullanmak en iyisi Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benzin pompası uzun süre çalışmaktan yanmaz.Her benzin pompası basınç regülatörüne sahiptir ve bu regülatör ön tarafa hangi zamanda ne oranda benzin pompalanması gerektiğini sağlar.Dolayısı ile aracımızdaki benzin basınç regülatörü ön tarafta enjektörlerden benzin ihtiyacı algılamıyor ise pompanın tam güçte çalışmasına mani olacaktır.Benzin pompası yanması sadece eksik benzin seviyesinden kaynaklanır. çeydek depodan aşağı düşmezseniz sorun olmaz arkadaşlar
Merhabalar, Aracım Hyundai Accent 2001 milenyum kasa ; Benim aracımın benzin pompası da arıza yaptı değiştirdim. Aradan 2,5 ay geçti ve bu zaman zarfında benzini çeyrek deponun altına düşürmedim hatta gazı dahi bitmeden aldım sürekli. Hafta sonu epey bir gezdim daha sonra marketten bir kaç bir şeyler aldıktan sonra aracın kontağını çevirdiğimde çalışmadı, daha öncelerden başıma geldiği için pompadan olduğunu tahmin ettim kontağı çevirdiğimde pompadan hiçbir ses gelmiyordu. Ertesi gün motor ustası bir arkadaşla birlikte pompayı söktük ve soket'in plastiği kavrulmuştu resmen yanmış, şimdi yenisini komple almam gerekiyor buda sorun değil önemli olan tekrar etmesini nasıl engelleyeceğim bunu bilmiyorum sonuçta kritik bir yer BENZİN deposu. Röle taktırma işini bizim arkadaşta söylemişti ama zararı olur mu olmaz mı açıkçası bir bilgim yok.Kesin bilgisi olanların ve tecrübe edinmiş kişilerden bilgi paylaşımlarını bekliyorum...