milenyum kasa için orj kule gergisi bulunurmu?bana sanki aracın yol tutuşu virajlarda falan önceki arabamıza göre biras daha kötü geldi bunun için kule gergisinin faydası olur die düşünüyorrum.sizin fikirleriniz nelerdir bu konuda?
aracının yayları ve amortisörleri standart durumdaysabence kule gergisi takmanın bir anlamı olmaz. çünkü standart haliyle amortisör kuleleri virajlarda esnemez. araç spor yay+amortisörle esneme eğilimine girer. benim bildiğim budur accent için orijinal kule gergisi var mı bilmiyorum. birde sanayi işi el yapımı kule gergileri var. onlardan uzak durmak lazım. faydadan çok zararı olur. Düzenleyen : Cengiz Yüksel
Orjinal kule gergisi yok..Cengiz arkadaşından da dediği gibi jant yay amortisör kombinasyonu yoksa kule gergisinin bi yararı olmayacaktır..Ben yayı taktıktan sonra kule gergisini kendim yaptırttım..
Kule gergisi varda yurtdışında malesef. aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Verna 07-09 kısmındanda era lar için parçalara bakabilirsiniz? http://www.kspec.com/main.php?ac_id=63 Düzenleyen : gargi_amca
Gerek var, hatta mümkünse arkayada takırmak gerekiyor. Esnemesi bildiklerinden dolayı değil spor olamayan araçta gerek görmemelerinden.
araban standartsa yapmanın bi anlamı yok hiç uğraşma yol tutuşunu iyileştirmek istiyorsan lastik,jant ve amortisor,yay takımı bakmalısın aracın sertleştikten sonraki esnemeleri engellemek için on arka kule gergisi kullanabilirsin
Arka kule gergisi Hyundai Accent Admire'de orjinaldan mevcut.Tam olarak kule gergisi değil ama aynı işlevi görüyor.Yol tutuş artsın diyorsanız 3.5 cm yay , doğru lastik-jant kombinasyonu , orjinal kule gergisi hatta alt ön-arka kule gergileri de takılabilir daha da olmazsa kamber açısı ayarı yapılıp amortisörlerle de oynanabilir.Gerçi Hyundai için spor amortisör de yok.